در میز اقتصاد مطرح شد؛
تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ


پایگاه خبری لقمه: مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی گفت: با وجود آسیب به ۹ شهرک صنعتی در حمله رژیم صهیونی به ایران، هیچ شهرک صنعتی تعطیل نشد و با ادامه روند تولید، زنجیره تأمین و توزیع فعال ماند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، رضا انصاری مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با حضور در برنامه میز اقتصاد درباره وضعیت تولید، شهرک‌های صنعتی و جزئیات بسته حمایتی وزارت صمت به سوالاتی پاسخ داد. 

۸۰ درصد صنایع کوچک همچنان فعال‌اند

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در خصوص آخرین وضعیت تولید در کشور گفت: براساس آمار‌های موجود روند تولید در صنایع کوچک و متوسط مستقر در شهرک‌های صنعتی با بیش از ۸۰ درصد واحد‌های تولیدی و صنایع بزرگ همچون معادن و خودروسازی ادامه دارد و بویژه در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر، هیچ‌کدام از شهرک‌های صنعتی کشور تعطیل نشدند. 
 
انصاری ادامه داد: با توجه به تدابیر ویژه وزارت صمت تولید اقلام اساسی افزایش یافته بود و به محض ورود به این شرایط به یکباره تقاضا برای کالا‌های اساسی و روزمره و مورد نیاز مردم افزایش یافت، زیرا به یکباره بخش زیادی از جمعیت جابه جا شدند و به مناطق دیگری رفتند که این امر بی سابقه بود و تامین و توزیع اقلام اساسی بایستی در آن استان‌ها نیز به سرعت انجام می‌شد که در این شرایط همه بخش‌های تولید و توزیع پای کار بودند. 
 

تداوم تولید با وجود حملات؛ روایت آمار رسمی 
۹ شهرک صنعتی آسیب دیدند، اما تعطیل نشدند

معاون وزیر صمت در پاسخ به پرسش مجری برنامه در خصوص شهرک‌ها و واحد‌های تولیدی آسیب دیده در حمله رژیم صهیونیستی گفت: در ۱۲ روز جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی ، ۸ شهرک صنعتی دولتی و یک شهرک صنعتی غیردولتی و مجموعا ۱۵ واحد تولیدی از ۴۰ تا ۱۰۰ درصد آسیب دیدند اما با وجود آسیب به شهرک‌های صنعتی در ۷ استان، تولید ادامه یافت و زنجیره تأمین و توزیع فعال ماند.
 

سپیدرود رشت در ۲۴ ساعت به مدار تولید برگشت

 
وی با بیان اینکه هم اکنون همه شهرک‌های صنعتی فعال هستند و هیچ واحد و شهرک صنعتی تعطیل نشده، گفت: در شهرک صنعتی سپیدرود رشت پس از حمله رژیم صهیونی علاوه بر واحد‌های تولیدی، زیرساخت‌ها هم دچار آسیب جدی شده بود که با کمک همه دستگا‌ه ها توانستیم در مدت ۲۴ ساعت این شهرک را به مدار تولید بازگردانیم. 
 
وی با بیان اینکه عمده واحد‌های آسیب دیده در شهرک‌های صنعتی بوده‌اند؛ گفت: البته واحد‌هایی هم خارج از شهرک‌های صنعتی آسیب دیده‌اند که به زودی با جمع آوری آمار از ادراه کل صمت استان‌ها توسط معاونت صنایع عمومی وزارت صمت اعلام خواهد شد. 
 

بسته حمایتی جدید برای بازسازی؛ در انتظار ابلاغ دولت

 
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی با اشاره به بسته حمایتی از واحد‌های تولیدی؛ افزود: این بسته حمایتی در کارگروه زیربنایی با پیگیری‌های وزرات صمت نهایی و تصویب شده و منتظر ابلاغ آن از سوی دولت هستیم. 
 
انصاری گفت: این بسته شامل دو بخش است؛ حمایت از واحد‌های آسیب‌دیده و حمایت عام از صنایع کشور، در بخش اول، تأمین ارز و منابع مالی برای بازسازی واحد‌ها در نظر گرفته شده است، در بخش دوم نیز موضوعاتی مانند ثبت سفارش، ترخیص کالا، امور گمرکی و تسهیل موانع تولید گنجانده شده‌اند. 
 
وی گفت: وزارت صمت در کنار تأمین کالا‌های اساسی، تأمین انرژی و زیرساخت‌های تولید را نیز در دستور کار دارد. وزارت نیرو و سایر دستگاه‌های خدمات‌رسان همکاری خوبی در تأمین برق واحد‌ها داشته‌اند. با پایش مستمر و تدابیر عملیاتی، قطعی برق کاهش یافته و محدودیت‌ها کمتر شده است.
 

تأمین پایدار انرژی با نیروگاه‌های خورشیدی در راه است

 
معاون وزیر صمت از برنامه‌ریزی برای تأمین پایدار انرژی با تمرکز بر انرژی خورشیدی خبر داد و افزود: سه مسیر برای این موضوع پیش‌بینی شده است؛ همکاری با شرکت‌های خدماتی، استفاده از منابع شرکت شهرک‌های صنعتی استان‌ها، و جذب سرمایه‌گذار همچنین، با مصوبه هیئت‌مدیره سازمان صنایع کوچک، اجاره زمین در شهرک‌ها با شرایط مناسب برای احداث نیروگاه خورشیدی در حال اجراست تا این طرح برای سرمایه‌گذاران جذاب‌تر شود.
 
وی گفت: در تأمین نیروی متخصص مشکلی وجود ندارد، اما در حوزه نیرو‌های ساده و اپراتور باید برنامه‌ریزی دقیق‌تری انجام شود. به‌ویژه در استفاده از ظرفیت مهاجران و اتباع نیاز به نظام‌مندی و دوری از تصمیم‌های هیجانی داریم.
 

ساماندهی لکه‌های صنعتی تهران در دستور کار دولت

 
انصاری در ادامه در پاسخ به پرسش مجری برنامه در خصوص لکه‌های صنعتی؛ به تصویب‌نامه هیئت وزیران درباره ساماندهی ۳۸ لکه صنعتی اطراف تهران اشاره کرد و گفت: تاکنون ۲۰ شرکت خدماتی برای مدیریت این پهنه‌ها تشکیل شده که ۱۲ مورد آن ثبت رسمی شده‌اند. نقشه‌ها و مختصات مربوط به این مناطق نیز تهیه شده است.
 

صمت: مهاجران و اتباع می‌توانند گره‌گشای کمبود نیروی انسانی باشند
استان تهران پایلوت اجرای فرمول تغییر کاربری صنعتی

 
وی تغییر کاربری اراضی را یکی از چالش‌های مهم دانست و اضافه کرد: با نظر وزیر صمت و استاندار تهران، این موضوع در کمیسیون زیربنایی دولت مطرح شده است. مصوباتی در کمیته‌های فرعی نیز داشته‌ایم تا با تحلیل دقیق، فرمول مناسبی برای تغییر کاربری تدوین شود. استان تهران به‌عنوان پایلوت انتخاب شده تا در صورت موفقیت، الگو به سایر استان‌ها نیز تعمیم یابد. 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست

 

در تاریخ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
کدخبر:15863منبع:خبرگزاری صدا و سیماتاریخ انتشار:۱۴۰۴ هشتم تيرلینک خبر: http://www.www.loghmeh.ir/Pages/News-15863.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر