رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: هر چه تعداد مواد غذایی در حالت فریز شده در یک خانه بیشتر شود میزان سلامت عمومی اعضای خانواده کاهش مییابد.
به گزارش
لقمه، محمد هادی ایمانیه در گفتوگویی با اظهار داشت: با افزایش رفاه، برخی خانوادهها عادات غذایی نامناسبی پیدا کردهاند مانند اینکه به جای خرید روزانه یا هفتگی مواد غذایی، سبزی و گوشت و مرغ یک سال را میخرند و به مدت طولانی در فریزر نگاه میدارند.
به گفته وی، عقبگرد در بسیاری از ابعاد زندگی امر مطلوبی نیست اما در حوزه فرهنگ غذایی بازگشت به سنتهای پسندیده گذشته قابل توصیه است.
وی افزود: زمانی مردم برای تهیه رب گوجه، آبغوره، آبلیمو، رب انار، شیرینی نوروز و ... مراسمی داشتند و این امر علاوه بر ایجاد انس و الفت و گفتوگو بین اعضای خانواده، تحرک و نشاط و سلامت بدنی افراد را رقم میزد.
ایمانیه ادامه داد: امروزه محصولاتی مانند آبلیمو، آبغوره و رب به صورت کنسروی تهیه میشود که از نظر ارزش غذایی و سلامتی چندان مورد تایید نیست.
وی اضافه کرد: در گذشته سبزی لازم برای غذاها به صورت روزانه یا هفتگی تهیه میشد و خانمها چند نفره آن را آماده میکردند اما اکنون مقادیر بسیاری سبزی خرد شده از مغازه خریداری و تا چند ماه در فریزر نگهداری میشود.
ایمانیه تصریح کرد: نگهداری مواد غذایی در حالت فریز شده ارزش غذایی آنها را پایین آورده و بسیاری از ویتامینهای مفید را از بین میبرد.
افراط در استفاده از مواد غذایی آماده مضر است رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه گفت: به نظر میرسد که مردم فارس و به ویژه شیراز در استفاده از مواد غذایی آماده افراط میکنند.
وی افزود: افرادی که چند سال در خارج از کشور بودهاند در بازگشت به شیراز متوجه تغییر محسوس عادات غذایی مردم میشوند.
ایمانیه ادامه داد: برخی افراد رشد استفاده از مواد غذایی آماده و فستفودها را دلیلی برای افزایش میزان رفاه مردم میدانند اما باید توجه کرد که گاه تغییر سبک زندگی و اجبار به کار کردن زن و شوهر در ساعات طولانیتر کاری باعث استفاده از غذای آماده میشود.
وی خاطرنشان کرد: استفاده معتدل از فستفودها اجتنابناپذیر شده اما خوب است که با طرحهای ابتکاری به نوعی در کنار این فستفودها، غذای سالم نیز عرضه شود.
ایمانیه استفاده مردم فارس از روغن جامد را نیز بیشتر از متوسط کشوری دانست و بیان کرد: افراط در استفاده از نوشابه نیز باعث ایجاد مشکلات گوارشی و موارد دیگر میشود.
سکته یک کودک 9 ساله به دلیل چربی این مسئول تصریح کرد: آمار چاقی نوجوانان مناسب نیست و باید توجه کرد که چاقی در سنین کودکی و نوجوانی باعث افزایش سایز سلولها شده و برگرداندن آن به حالت نرمال ناممکن است.
وی ابراز داشت: پدران و مادران نباید اجازه دهند کودکان و نوجوانان آنان چاق شوند و برای این کار باید مواد غذایی سالم در خانه مصرف کرده و تحرک و گردش خانوادگی را جایگزین استفاده طولانی از کامپیوتر و تلویزیون کنند.
ایمانیه خاطرنشان کرد: مواردی وجود داشته که کلسترول خون یک کودک بیش از هزار گزارش شده یا در موردی یک کودک 9 ساله با چربی بالای 900 سکته قلبی کرده بود.
وی در پایان گفت: شورای سلامت و امنیت غذایی در کشور به ریاست رئیس جمهور و در استانها به ریاست استاندار برگزار میشود که بنابر روال هفتگی امروز شورای سلامت و امنیت غذایی فارس در مورد سموم مواد غذایی و نان بحث و تبادل نظر خواهد داشت.
بازگشت به صفحه نخست