چلو گوشت یا مرغ، یکی از قدیمی ترین غذاهای اعیانی مناطق مرکزی ایران است. غذایی چرب و پرکالری و البته همچنان گران که گرمساری ها به آن ته چین هم می گویند. این غذا در گرمسار و ورامین یکی از نذری های معروف محرم و ایام رمضان است.
مواد لازم:
مرغ یا گوشت 700 گرم
برنج خیس کرده 3 پیمانه
رشته پلویی بو داده و خرد شده 2 پیمانه
زعفران دم کرده 2 قاشق
روغن
دارچین 1قاشق چای خوری
گرد غوره 1قاشق جای خوری
پیاز ساطوری 5 قاشق
کشمش پلویی 4قاشق
آب 3لیتر
نمک، کره و روغن مایع
طرز تهیه
مرغ ها را در کمی روغن سرخ کرده و کنار گذاشته.
آب را جوشانده برنج را اضافه کرده وقتی برنج روی آب آمد رشته پلو را اضافه کرده بعد ابکش می کنیم.
کف قابلمه کمی روغن ریخته کمی برنج ریخته بعد مرغ های سرخ شده را روی برنج می چینیم. روی مرغ پیاز دارچین گرد غوره و زعفران داده سپس بقیه برنج را روی آن می دهیم و اجازه می دهیم دو ساعت دم بکشد.
کشمش را در کمی کره تفت داده بعد از کشیدن پلو آن را با کشمش تزیین کنید.
دستور از فرزانه جوادی
بازگشت به صفحه نخست