یک متخصص تغذیه در امور سرطان گفت: مصرف بالای گوشت قرمز و گوشتهای فرآوری شده که همبرگر و کالباس شامل آن میشود میتواند از علل ایجاد سرطان روده باشد. حتی گوشت قرمز دودی یا نمکسود هم باعث ایجاد مواد سرطانزا میشود.
به گزارش لقمه، سید حسین داوودی در گفتوگویی گفت: مصرف گوشتهای قرمز مثل گوساله و گوسفند برای پیشگیری از ابتلا به برخی از سرطانها بهتر است محدود شود و از مصرف گوشتهای فرآوری شده مثل همبرگر، کالباس و سوسیس باید اجتناب کرد.
وی ادامه داد: بر اساس گزارشهای علمی مصرف بالای گوشتهای قرمز میتواند از علل ایجاد سرطان روده باشد. همچنین بر اساس تحقیقات گوشت فراوری شده به دلیل اینکه حاوی موادی هستند که در ارتباط با سرطان روده است میتواند از علل این بیماری باشد.
داوودی گفت: همچنین باید توجه کرد وقتی گوشت قرمز دودی یا نمکسود میشود یا افزودنیهایی به آن اضافه می شود مواد سرطانزاد در آن شکل میگیرند و این مواد میتوانند سلولهای بدن را تخریب کرده و منجر به سرطان شوند.
این متخصص تغذیه در امور سرطان افزود: اما گوشت قرمز غیرفراوری میتواند برنامه غذایی متعادل و سالمی را تشکیل دهد بنابراین نیازی نیست که گوشت قرمز هر روز مصرف شود بلکه دریافت کمتر از 500 گرم گوشت پخته شده در هفته مناسب است و گوشتهای فراوری شده هم بسیار کمتر از این میزان باید مصرف شود.
وی افزود: 500 گرم گوشت قرمز پخته شده برابر با 700 تا 750 گرم گوشت خام است بنابراین بهتر است مصرف گوشت قرمز را علاوه بر اینکه چربیهای آن جدا شود با سبزیجات و غذاهای گیاهی مغذی ترکیب کرد.
داوودی ادامه داد: ماهی، مرغ کمچرب و پروتئینهای گیاهی مثل نخود، لوبیا، عدس و سویا بهترین گزینهها به جای گوشت قرمز هستند.
بازگشت به صفحه نخست