مکانیزه شدن برداشت برنج در استان های گیلان و مازندران


پایگاه خبری لقمه: مدیر کل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۱۰۰ درصد برداشت برنج در استان های گیلان و مازندران تا پایان برنامه ششم توسعه مکانیزه می شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، کاوه خاکسار گفت: سال گذشته ۸۱ درصد کل برداشت در استان مازندران و ۷۰ درصد در گیلان به صورت مکانیزه انجام شد. همچنین پیش بینی می‌شود امسال سطح برداشت مکانیزه این محصول در مازندران با ۵ درصد افزایش به ۸۶ درصد و گیلان به ۸۰ درصد برسد.

 

خاکسار، توسعه مکانیزاسیون در شالیزارهای استان های شمالی را از برنامه های طرح افزایش ضریب خوداتکایی برنج به منظور ارتقای بهره وری دانست و اظهار داشت: امسال در استان گیلان ۲۳۸ هزار هکتار کشت نشایی برنج صورت گرفته که از این سطح نزدیک به ۹۵ هزار هکتار آن کشت مکانیزه و ۱۴۳ هزار هکتار کشت سنتی بوده است.

 

وی با بیان این که سطح نشاء کاری این محصول در مازندران ۱۸۵ هزار هکتار است، تصریح کرد: ۳۸ هزار هکتار از این سطح، مکانیزه و مابقی به صورت سنتی کشت می شود.

 

خاکسار درباره کشت مجدد و رتون نیز گفت: سال ۹۵ در استان مازندران ۳۴ هزار هکتار کشت مجدد و ۵۳ هزار هکتار پرورش رتون داشتیم و احتمال می دهیم امسال سطح هر دو کشت افزایش یابد.

 

خاکسار افزود: سطح پرورش رتون در استان گیلان نیز در سال گذشته ۷۰ هزار هکتار بود و پیش بینی می کنیم امسال سطح آن افزایش پیدا کند.

 

وی پیش بینی کرد امسال با احتساب سطح زیر کشت شالیزارها و همچنین کشت های مجدد و رتون در دو استان شمالی، بین دو میلیون و ۱۰۰ هزارتن تا دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج سفید بدست آید.

 

مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی معاونت امور زراعت، افزایش بهره وری به ازای مصرف هر متر مکعب آب را از دیگر برنامه های مهم در قالب طرح افزایش ضریب خود اتکایی برنج عنوان و پیش بینی کرد تا پایان برنامه ششم توسعه به ازای هر متر مکعب آب، بیش از ۵۰۰ گرم از این محصول تولید شود.

 

وی گفت: امیدواریم تا سال ۱۴۰۴ با مجموع اقدام ها و برنامه ریزی ها، تولید برنج به ازای هر متر مکعب آب به ۷۰۰ گرم برسد.

 

خاکسار یادآور شد: در استان های گیلان و مازندران در حال حاضر به ازای مصرف هر متر مکعب آب حداکثر ۳۶۰ گرم برنج تولید می شود و این رقم در استان های غیر شمالی ۱۲۰ تا ۱۸۰ گرم است.

 

وی همچنین بر استفاده از ارقام جدید در اراضی شالیزاری تاکید و اذعان کرد: ما برای افزایش تولید به ارقام جدید پرمحصول نیاز داریم که موسسه تحقیقات برنج روی آن کار می کند.

 

خاکسار ادامه داد: سال گذشته سطح کشت ارقام پرمحصول در استان گیلان ۱۱ هزار هکتار بود که با دو برابر افزایش امسال به ۲۰ هزار هکتار رسیده است.

 

وی سطح کشت ارقام پر محصول در مازندران را در سال گذشته ۵۰ هزار هکتار و در سال جاری ۷۰ هزار هکتار عنوان کرد.

 

توزیع ۱۲۰۶ تن بذر گواهی شده

 

مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی معاونت امور زراعت درباره توزیع بذرهای گواهی شده نیز اعلام کرد: امسال در استان های گیلان و مازندران به ترتیب ۵۰۰ تن و ۹۰۰ تن بذر گواهی شده میان تولیدکنندگان برنج توزیع شد.

 

وی با بیان اینکه برای هر کیلوگرم بذر گواهی شده بین یک هزار تا ۱۲۰۰ تومان یارانه نیز پرداخت کرده ایم، گفت: برای سال آینده ۲۵۰۰ تن بذر گواهی شده میان برنجکاران توزیع شود.

 

وی اذعان داشت: تا پایان برنامه ششم توسعه، توزیع بیش از ۸ هزار تن بذر گواهی شده برنج هدفگذاری شده است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 10479 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ خرداد بازدید: 1808 ساعت: 8:39 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برداشت کلزا در فارس آغاز شد ۱۴۰۴ شنبه ۳۱ فروردين
2 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
3 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
4 صندوق سبز برای نخستین‌بار در کشور ایجاد می‌شود ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
5 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
6 چاه‌های مجاز دارای کنتور چقدر پول آب می‌دهند؟ ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
7 ثبت سفارش چای سامانه ای شد ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
8 واردات چای تنظیم بازار منوط به خرید داخل ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
9 احتمال برداشت ۶ تن چای ترش در خرمشهر ۱۴۰۲ دوشنبه ۳۰ مرداد
10 کاهش ده درصدی برداشت آب در کشور نسبت به دوازده سال پیش ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۴ مرداد
11 «فراوانی» و «قیمت» خطوط قرمز وزارت جهاد کشاورزی است ۱۴۰۲ جمعه ۴ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چه بخوریم که خوش به حالمان شود؟ لقمه: موز، زردآلو، کشمش، ماست، عسل، فلفل دلمه‌ای ق...

  رژیم‌های فاقد کربوهیدرات‌ خطر سرطان را بالا می‌برند متخصصان حوزه‌ی تغذیه معتقدند برخی از رژیم‌های غذای...

  هشدار نسبت به شیوع بیماری های روده ای همزمان با گرم شدن هوا رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، نسبت به شیوع ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

این مرغ عزیز را چگونه بخوریم؟ همیشه کارشناسان و متخصصان علوم غذایی، مرغ و ماهی را بهترین جایگزین گوشت قرمز معرفی می‌کنند و ورود آن به برنامه غذایی خانواده را عادت مناسبی می‌دانند، اما موضوعی که کمتر به آن پرداخته می‌شود، نوع طبخ مرغ است که در عین تنوع بخشیدن به طعم، می‌تواند آن را سالم یا ناسالم کند‌.
توجه به اشتغال خانواده‌محور و ایجاد صندوق ضمانت تسهیلات زنان سرپرست خانوار پایگاه خبری لقمه: یکسال از فعالیت دولت سیزدهم می‌گذرد، روزهایی که این دولت روی کار آمد مشکلات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی از گذشته به جا مانده بود اما این دولت مردمی برنامه‌های خود را با قدرت به اجرا گذاشت؛ نمونه‌ای از این اقدامات اثرگذار از دولت مردمی در حوزه زنان و خانواده است.
چرا بادام ایرانی از بادام‌های خارجی بهتر و گران‌تر است؟ پایگاه خبری لقمه: ذائقه ایرانی بادام بومی را بیشتر می پسندد و طعم بادام وارداتی را به رغم ظاهر زیباترش نمی پسندد. اما این همه ماجرا نیست و دلایل برتری بادام ایرانی نسبت به بادام وارداتی زوایای دیگری هم دارد.
رژیم لاغری یویویی؛ دشمن سلامت دخترها لاغر شدن خوب است اما لاغر ماندن مهم‌تر است. بعضی از دخترهای جوان به محض اینکه چند کیلو لاغر می‌شوند و به اصطلاح به هدفشان می‌رسند بی‌خیال رژیم شده و به عادت‌های قبلی خود بر می‌گردند. برای همین طولی هم نمی‌کشد که به وزن قبلی و شاید هم بیشتر می‌رسند. به این می‌گویند رژیم یویویی.