فیبر و تا ثیر آن بر دیابت


پایگاه خبری لقمه: حضور فیبر های رژیمی در رژیم غذایی اثرات مثبتی بر سلامت دارد به طوری که سبب کاهش بیماری های قلبی عروقی وگوارشی، کاهش کلسترول خون ،دیابت و سرطان روده در افراد می گردد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه ، در حال حاضر در دنیا تغییرات جمعیت ،چاقی و دیابت از مشکلات اجتماعی عمده محسوب می گردد.از اینرو با پیشرفت علم و دانش بشری تمایلات عمومی در جهت تغییر در رژیم غذایی و مصرف مواد غذایی با کالری پایین و اندیس گلایسمیک پایین که دارای اثرات مفید و سلامت بخش در بدن به ویژه در سالمندان هستند سوق پیدا کرده است..یکی از این تغییرات در رژیم غدایی جای دادن مواد غذایی فراسودمند از جمله فیبر ها  در سبد غذایی روزانه می باشد.بررسی های انجام شده مصرف حداقل 30 گرم فیبر در روز از منا بع مختلف را توصیه نموده است.

 

برنج پس از گندم یکی از مهم ترین غلات مصرفی مردم دنیا است.در حال حاضر در کشور سبوس برنج به عنوان ضایعات صنعت برنج محسوب شده و حتی مقدار زیادی از آن بدون هیچ گونه استفاده دور ریخته می شود و مقادیر کمتری نیز جهت تغذی دام مورد استفاده قرار می گیرد.یکی از منابع مهم و پر ارزش فیبر سبوس گندم است.

 

دیابت قندی شایع ترین بیماری غدد درون ریز است.دیابت نوع 2 در واقع مر حله پایانی اختلالی مزمن و پیشرونده است که خود تظاهرات مختلف مقاومت به انسولین ،کاهش عملکرد سلول های بتا و افزایش تولید گلوکز توسط کبد را شامل می شود.بیماران مبتلا به دیابت شیرین در دراز مدت در معرض خطر ابتلا به ضایعات عروقی می باشندکه در دراز مدت عوارض نا مطلوبی نظیر رتینوپاتی/گرفتاری عروق کلیوی ،نوروپاتی ،ضایعات پوستی و اختلال عملکرد قلب و سیستم گردش خون را به دنبال داشته باشد.

اخیرا بیماران دیابتی را به افزایش دریافت فیبر غذایی تشویق می کنند.منابع مختلف علمی نشان میدهد که مصرف روزانه 30-20 گرم فیبر در رژیم غذایی بیماران دیابتی می تواند خطر بیماری های قلبی-عروقی را تا 25٪ کاهش دهد.به علاوه برخی مطالعات نشانگر آن است که فیبر های رژیمی با عث کاهش قند خون ،افزایش حساسیت به انسولین و کاهش جذب چربی و کلسترول میشوند.

 

در یک مطالعه اثر سبوس برنج پایدار شده ،محلول و فیبری کنسانتره را بر سطح گلوکز و فراسنج لپیدی سرم در افراد دیابتی نوع 1 و2 با مصرف سبوس برنج محلول و کنسانتره 15٪ و 11٪ کاهش و هم چنین سطح کلسترول تام و کلسترول ال دی ال نیز کاهش می یابد.در مطالعه دیگری مشاهده شد که سبوس برنج(در قالب بیسکویت)و سبوس جو به طور مشابه هیپر کلسترولمی را در انسان کاهش می دهند در پژوهشی دیگر گلسترول پلاسما با مصرف سبوس برنج تمایل به کاهش داشت ولی از لحاظ آماری معنی دار نبود.در مطالعه دیگر اثر سه نوع سبوس غلات بر لیپید پلاسما و فشار خون و متابولیسم گلوکز مردان مبتلا به هیپر کلسترولمی خفیف که به مدت 3 هفته بر پایه یک رژیم کم فیبر قرار داشتند بررسی و نشان داده شده غلظت اچ دی ال به طور نسبی با همه سبوس ها افزایش می یابد.

 

مطالعات فو ق نشان می دهد که در زمینه اثر سبوس برنج بر کاهش قند خون و کلسترول نتایج گوناگونی گزارش شده و در اکثر موارد سبوس برنج به شکل صناعی و ترکیبی تهیه شده است.

 

طبق ترکیبات مواد غذایی هر 100 گرم سبوس برنج حاوی 381 کیلو کالری ،انرژی 85/9 گرم رطوبت، 93/54 گرم کربوهیدرات، 61/17 گرم پروتین،7/7 گرم فیبر خام،4/1گرم چربی،4/21 گرم فیبر خوراکی،حدود 59/21 گرم فیبر غیر محلول، 19/3 فیبر محلول لیپاز و تریپسین می باشد.

 

نویسنده: سارا حاج قاسم صابون پز

منابع:

WWW.SID.IR

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10697 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ جمعه ۱ بهمن بازدید: 2130 ساعت: 11:23 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 درمان پیش دیابت با کلم بروکلی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
2 راز سلامتی در یک دانه سرشار از امگا ۳ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
3 موثرترین راه کنترل دیابت نوع دو ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ بهمن
4 جلوگیری از قطع عضو مبتلایان به دیابت با یک راه حل جدید ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
5 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
6 استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
7 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
8 مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد ۱۴۰۲ جمعه ۶ بهمن
9 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
10 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
11 قهوه سبز با کدام داروها تداخل دارد ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نسخه طب سنتی برای دیابتی‌ها یک محقق طب سنتی گفت: «رزماری و پونه کوهی حاوی ترکی...

  ظروف یکبار مصرف مناسب با مواد غذایی گرم کدامند؟ در ایام ماه محرم و صفر که بازار نذری داغ است، ظروف...

  بخور و نخورهای روزهای آلوده/ تغذیه‌ مناسب هنگام آلودگی هوا را بشناسید پایگاه خبری لقمه: یک متخصص تغذیه با اشاره به بخور ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نان‌های رژیمی چقدر رژیمی‌اند!؟ این روزها نان‌های رژیمی تهیه شده از آردهای مختلف و با مخلفاتی مثل سبزیجات معطر و شوید، زیره، شاه‌دانه، کنجد و دانه آفتابگردان سوپرمارکت‌ها را تسخیر کرده‌اند.
چگونه بوی بد این 10 غذا را از بین ببریم؟ پایگاه خبری لقمه: چهره کاملا آراسته ای دارد؛ طوری که اصلا به مغزتان هم خطور نمی کند بوی نامطلوبی که داخل تاکسی کلافه تان کرده از سمت این شخص باشد!
مصرف غذاهای پرادویه در دوران شیردهی روی طعم شیر اثر می‌گذارد کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان یزد گفت: مصرف غذاهای پرادویه در دوران شیردهی روی طعم شیر تاثیرگذار است.
دم‌كردنی محبوب ایرانی‌ها برای خیلی از ما ایرانی‌ها همیشه نوشیدن یك فنجان چای گرم بسیار دلچسب است؛ اما در سرمای دومین ماه پاییزی این لذت چند برابر می‌شود. البته نوشیدنی‌های گرم و سرد زیادی وجود دارد كه می‌توانیم در فرصت‌های مختلف از آنها استفاده كنیم ولی ایرانی‌ها از روزگاران قدیم به چای علاقه بیشتری داشته‌اند. شاید دلیلش این باشد كه چای یك نوشیدنی شرقی است.