تولید نخستین دهانشویه «قرص جوشان گیاهی چای سبز » با تلاش محققان كشور


محققان مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، برای نخستین بار در کشور موفق به تهیه فرمولاسیون قرص جوشان گیاهی چای سبز برای دهانشویه شدند.

به گزارش لقمه، دکتر حمیدرضا عرب، محقق و پژوهشگر دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این خصوص اظهار كرد: چای سبز حاوی پلی فنول‌های (آنتی اکسیدان) بسیار قوی است و بر اساس تحقیقات مشخص شده است که این خاصیت چای می‌تواند بر روی رشد داخل دهان و مجاور لبه لثه و التهاب لثه تاثیرگذار باشد.

وی با بیان این‌که با مشارکت اعضای هیات علمی دانشکده داروسازی ماده موثره چای سبز فرموله شد، خاطرنشان کرد: با توجه به فرار بودن پلی فنول (ماده موثره چای سبز) و به منظور حمل و استفاده راحت‌تر این دهانشویه به صورت قرص جوشان ساخته شد.

عضو هیات علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشكی مشهد خاطرنشان کرد: بر اساس کارآزمایی بالینی که بر روی دو گروه از بیماران به روش استفاده از دارو و دارونما انجام گرفت، نتایج نشان از کاهش خونریزی، کاهش التهاب لثه و کاهش تجمع رسوبات میکروبی در گروهی بود که از این دارو استفاده می‌کردند.

عرب، مدت اجرای این طرح را سه ماه اعلام و در خصوص بیماری‌های لثه اظهار كرد: عامل بیماری‌های لثه رسوبات میکروبی هستند که در مجاورت لبه لثه قرار می‌گیرند و موجب برانگیخته شدن واکنش آماسی لثه شده و در درازمدت نیز تخریب امساج لثه‌ای را به همراه دارد.

عضو هیات علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به این‌که برای کنترل رسوبات میکروبی از دو روش مکانیکی از جمله مسواک و جرم گیری توسط پزشک و شیمیایی با استفاده از مواد دهانشویه استفاده می‌شود، تصریح كرد: در بین مواد شیمیایی مواد گیاهی از جمله چای سبز نیز از جایگاه خاصی برخوردار هستند.

بر اساس این گزارش، این طرح با مشارکت اعضای هیات علمی دانشکده‌های دندانپزشکی و داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از جمله دکتر احمد معروفیان، دکتر حسین عرفایی، دکتر علی فروزانفر، دکتر رامین ساختیانچی و دکتر حمید رضا عرب به اجرا درآمده است.


نقل از :ايسنا

کد: 1096 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۸ خرداد بازدید: 3349 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ثبت‌سفارش جدید چای و حبوبات از ۷ تیر آغاز می شود ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
2 از تقویت مو تا تسکین دردهای مزمن؛ زنجبیل، گیاه شگفت‌انگیز قرن ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۱ خرداد
3 مزایا و معایب غذای ایرانی از دید گردشگران و رسانه های غربی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ آذر
4 صادرات۱۰ هزار تنی و واردات ۳۰ هزار تنی چای سیاه کشور در امسال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
5 بهبود خواب و عملکرد اجتماعی افراد مسن با چای سبز ماچا ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
6 احضار وزیر اسبق صمت در پرونده چای دبش/ فاطمی‌امین و قائم‌مقامش با وثیقه آزادند ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
7 یازدهمین نمایشگاه نوشیدنی، چای، قهوه و صنایع وابسته یک هفته دیگر افتتاح می شود ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
8 چایی که فاسد شد و دلارهایی که دم کشید! ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۹ آذر
9 ثبت سفارش چای سامانه ای شد ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
10 واردات چای تنظیم بازار منوط به خرید داخل ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
11 احتمال برداشت ۶ تن چای ترش در خرمشهر ۱۴۰۲ دوشنبه ۳۰ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بیماری‌ها را به دست اکالیپتوس بسپارید تب، سرفه، کیپ شدن بینی، عفونت ادراری، روماتیسم، نی...

  یخ‌های دكه‌ای می‌توانند منتقل‌كننده وبا و آلودگی باشند یک متخصص بهداشت محیط گفت: یخ‌های دکه‌ای می‌توانند ...

  هورمون‌درمانی در باشگاه‌های بدنسازی؛ معجزه یا تقلب؟ دكتر كیمیاگر گفت: این روند می‌تواند ماهی یک کیلو ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

همه چیز درباره «تب کریمه کنگو» از شایعات تا تکذیب وزارت بهداشت پایگاه خبری لقمه: رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت با تکذیب انتشار بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت آلوده، تاکید کرد: برخی فکر می‌کنند که خوردن گوشت آلوده می‌تواند منجر به انتشار این بیماری شود؛ این موضوع را قویا تکذیب می‌کنم زیرا تنها عامل ابتلا به این بیماری تماس با لاشه و خون تازه حیوان بیمار است.
زمان‌های مفید برای خوردن، خوابیدن و مصرف مکمل‌ها در حالی که هرگز بهترین زمان برای سیگار کشیدن یا خوردن غذاهای بی کیفیت چرب وجود ندارد اما از نظر علمی و پزشکی رفتارهای سالم را باید در بهترین زمان خودش انجام داد.
مواد غذایی کلیدی برای سلامت ریه ها سلول‌های ریه مدام با آلاینده‌ها و سمومی که تنفس می‌شوند در معرض آسیب قرار دارند، اگر مواد مغذی که می‌توانند این سموم را خنثی و دفع کنند به موقع در دسترس سلول‌های ریه نباشند ریه‌ها به تدریج دچار آسیب جدی می‌‌شوند.
میوه به جای شام؛ مفید یا مضر؟ برخلاف باور عموم، میوه‌ها هم چاق کننده‌اند و مصرف بیش از حد آنها مضر است.