خواص و فواید درمانی بالنگ چیست؟


پایگاه خبری لقمه: بالنگ که در کتب طب سنتی با نام “اترج کبیر” آمده‌، درختچه‌ای است دارای میوه‌هایی که در فارسی به آن بالنگ می‌گویند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، نوع دیگر آن را هم «بادرنگ» می‌گویند که اگر پوست و گوشت سفید خشک شده آن را در لابه لای لباس‌ها بگذارید، مانع بید زدن می شود. بالنگ از خانواده مرکبات است که در آسیا، آمریکا مرکزی و جنوبی و کشورهای مدیترانه کشت می‌شود. بالنگ به صورت خام و مربا مصرف می‌شود.

 
خواص
روغن بالنگ: روغن بالنگ برای رفع بی‌حسی، فلجی، رعشه و درد مفاصل سیاتیک، کلیه، مثانه و خوشبویی عرق نافع است.
 
آب بالنگ: آب قسمت مغز ترش مزه بالنگ اگر با غذا خورده شود، برای پریشانی  حاصل از سودا تاثیر دارد ولی باید با شکر و قند شیرین شده باشد.

ریشه بالنگ: در کشور هند از ریشه بالنگ به عنوان ضد یبوست استفاده می‌شود و معتقدند که برای سنگ مثانه نیز مفید است؛ همچنین در کشور چین از جوشانده ریشه و پوست بالنگ به عنوان ضدسرفه، نرم کننده سینه و رفع ناراحتی کمر درد استفاده می‌شود.
 
سرشاخه های گلدار: دم کرده سر شاخه‌های تازه سبز و جوان بالنگ در شبه جزیره مالایا به عنوان اشتها آور و معالجه شکم مصرف می‌شود.
 
برگ بالنگ: برای تسکین علایم سرماخوردگی و گلو درد، دم کرده برگ‌های این گیاه مفید است.
 
تخم بالنگ: تخم بالنگ كرم كش و ضد تب است.
 
موارد منع مصرف
در طب سنتی بالنگ برای جگر و مغز گرم مزاجان مضرتشخیص داده شده، زیرا باعث ایجاد سردرد در آنان می شود. بهتر  این است که بالنگ با عسل و بنفشه ‌یا با گوشت و مغز استفاده شود.
 
بالنگ در فرهنگ ها
نقش عمده در گسترش و پرورش بادرنگ را مردم بین النهرین؛ سپس یهودیان قدیم در فلسطین و مشرقِ دریای روم، ایفا کرده‌اند که بر اثر مجاورت و معاشرت با مردم پارس، ماد و آشور با این میوه خوشبو آشنا شده بودند و در برگزاری مراسم “عید خیمه ها” و در اجرای دستورهای دینی بادرنگ را به عنوان «میوه درختان نیکو» با خود می‌بردند و کم کم وجود این میوه برای آن جشن سالیانه ضروری شد.
 
تاریخچه
بالنگ از قدیم در مصر و آفریقا به عمل مى‌آمد و در داستان ((یوسف و زلیخا)) نامى از آن برده شده است. رویشگاه نخستین بادرنگ خاور دور، جنوب شرقی آسیا و هندِ شرقی بوده که این مرکبات در روزگاران کهن از هندوستان به ایران زمین رسیده است؛ همچنین وجود بذور بالنگ و بادرنگ در حفاری ها مربوط به جنوب بابل، نشان ازکاشت آن در ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح را دارد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامتی

کد: 11220 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۲ تير بازدید: 2342 ساعت: 9:52 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عوامل موثر در سوء تغذیه در سالمندی پایگاه خبری لقمه: سوء تغذیه را می توان به عنوان تغ...

  آدامس بجویم یا نجویم؟! آدامس به شکل ها و رنگ های مختلف به عنوان پرعرضه تر...

  استخوان های سالم می خواهید؟ اینها را بخورید وقتی صحبت از ساختن استخوان های محکم و قوی می شود، ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نکاتی در مورد تغذیه سالمندان پیر شدن به این معنا نیست که فرد باید خود را رها کند و دیگر اهمیتی به سلامت و ظاهر خود ندهد. تغذیه‌ای مناسب و انجام فعالیت‌های جسمی و ذهنی، به عنوان ارکان سلامتی در سنین پیری شناخته می‌شوند. تغذیه متعادل و فعالیت، برای پیشگیری یا جلوگیری از شدت یافتن برخی عوارض مانند پوکی استخوان، تصلب شرائین، کاهش سطح ایمنی بدن و برخی از انواع سرطان‌ها ضروری هستند.
موهای خوش حالت و سالم با این ویتامین‌ها این یک حقیقت است که وقتی موهای ما خوش فرم و حالت هستند، احساس خوشایندی به ما دست می دهد که همین امر باعث می شود ما نهایت تلاش خود را برای مراقبت از موهای خود به کار ببریم .
درمان بی‌خوابی با ترش‌ترین میوه دنیا خواص طبیعی برخی از میوه‌ها از قوی‌ترین دارو‌ها مؤثر‌تر است و ‌می‌تواند به سلامت افراد بویژه در دوران سالمندی کمک فراوانی نماید.
کنترل اشتها با روشهای ساده خیلی وقت‌ها افراد از اینکه نمی‌توانند اشتهای خود را مهار کنند، کلافه می‌شوند.