خواص و فواید درمانی بالنگ چیست؟


پایگاه خبری لقمه: بالنگ که در کتب طب سنتی با نام “اترج کبیر” آمده‌، درختچه‌ای است دارای میوه‌هایی که در فارسی به آن بالنگ می‌گویند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، نوع دیگر آن را هم «بادرنگ» می‌گویند که اگر پوست و گوشت سفید خشک شده آن را در لابه لای لباس‌ها بگذارید، مانع بید زدن می شود. بالنگ از خانواده مرکبات است که در آسیا، آمریکا مرکزی و جنوبی و کشورهای مدیترانه کشت می‌شود. بالنگ به صورت خام و مربا مصرف می‌شود.

 
خواص
روغن بالنگ: روغن بالنگ برای رفع بی‌حسی، فلجی، رعشه و درد مفاصل سیاتیک، کلیه، مثانه و خوشبویی عرق نافع است.
 
آب بالنگ: آب قسمت مغز ترش مزه بالنگ اگر با غذا خورده شود، برای پریشانی  حاصل از سودا تاثیر دارد ولی باید با شکر و قند شیرین شده باشد.

ریشه بالنگ: در کشور هند از ریشه بالنگ به عنوان ضد یبوست استفاده می‌شود و معتقدند که برای سنگ مثانه نیز مفید است؛ همچنین در کشور چین از جوشانده ریشه و پوست بالنگ به عنوان ضدسرفه، نرم کننده سینه و رفع ناراحتی کمر درد استفاده می‌شود.
 
سرشاخه های گلدار: دم کرده سر شاخه‌های تازه سبز و جوان بالنگ در شبه جزیره مالایا به عنوان اشتها آور و معالجه شکم مصرف می‌شود.
 
برگ بالنگ: برای تسکین علایم سرماخوردگی و گلو درد، دم کرده برگ‌های این گیاه مفید است.
 
تخم بالنگ: تخم بالنگ كرم كش و ضد تب است.
 
موارد منع مصرف
در طب سنتی بالنگ برای جگر و مغز گرم مزاجان مضرتشخیص داده شده، زیرا باعث ایجاد سردرد در آنان می شود. بهتر  این است که بالنگ با عسل و بنفشه ‌یا با گوشت و مغز استفاده شود.
 
بالنگ در فرهنگ ها
نقش عمده در گسترش و پرورش بادرنگ را مردم بین النهرین؛ سپس یهودیان قدیم در فلسطین و مشرقِ دریای روم، ایفا کرده‌اند که بر اثر مجاورت و معاشرت با مردم پارس، ماد و آشور با این میوه خوشبو آشنا شده بودند و در برگزاری مراسم “عید خیمه ها” و در اجرای دستورهای دینی بادرنگ را به عنوان «میوه درختان نیکو» با خود می‌بردند و کم کم وجود این میوه برای آن جشن سالیانه ضروری شد.
 
تاریخچه
بالنگ از قدیم در مصر و آفریقا به عمل مى‌آمد و در داستان ((یوسف و زلیخا)) نامى از آن برده شده است. رویشگاه نخستین بادرنگ خاور دور، جنوب شرقی آسیا و هندِ شرقی بوده که این مرکبات در روزگاران کهن از هندوستان به ایران زمین رسیده است؛ همچنین وجود بذور بالنگ و بادرنگ در حفاری ها مربوط به جنوب بابل، نشان ازکاشت آن در ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح را دارد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامتی

کد: 11220 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۲ تير بازدید: 2279 ساعت: 9:52 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  پیشگیری از سرطان‌ با تغذیه امروزه به طور گسترده‌ای در تمام دنیا این باور که م...

  چیپس و نوشابه هوش کودکان را پایین می‌آورد لقمه: محققان هشدار دادند که مصرف مواد غذایی دارای ...

  موادغذایی مفید برای سلامت پوست، مو و ناخن تابحال دقت کرده‌اید که چقدر وقت و هزینه خرج تقویت ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

15 خوراکی افزایش دهنده طول عمر دوست دارید همیشه سالم و تندرست باشید؟ ما در این مقاله 15 خوراکی را که مصرف منظم آن سلامت و تناسب اندام تان را تضمین می‌کند، ذکر کرده ایم.
منتظر فیلم‌هایی با موضوع تغذیه سالم و ایمنی غذا از هنرمندان هستیم محمدهادی ایازی گفت: منتظریم که آثار بیشتری در حوزه تغذیه سالم را شاهد باشیم چه بسا ما در سال های آتی بتوانیم از ظرفیت های وزارت جهاد کشاورزی در حوزه ایمنی غذا استفاده کنیم.
پوستی شگفت انگیز با غذا غذا خوردن برای ما یك عادت است؛ بر اساس علایق خودمان و عادت‌های غذایی‌‌مان سفره‌هایی را می‌گسترانیم، اما تنها در زمانی كه بخواهیم به هدفی برسیم، مثلا از وزن خود بكاهیم به طور دقیق به آنچه می‌خوریم نظارت می‌كنیم. اکنون می‌خواهیم به شما بگوییم چه مواد غذایی را چگونه مصرف كنید تا پوستی جوان، شاداب و سالم داشته باشید.
خودتان لوازم آرایش و لایه‌بردار طبیعی بسازید ازم نیست برای خرید کرم، لوسیون، لوازم آرایش و تونرهای گران قیمت هزینه زیادی متقبل شوید. به راحتی می توانید با خوراکی های ساده ای همچون قهوه، ماست و چغندر پوست خود را شفاف، زیبا و آرایش کنید.