تلفات تب کریمه کنگو به ۵ نفر رسید/ خوردن گوشت عامل انتقال بیماری نیست


پایگاه خبری لقمه: معاون دفتر مبارزه با بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی اعلام کرد که تب کریمه کنگو بیماری ۴۰ ساله و بومی ایران در کشورهای این منطقه است که هیچ علائم بالینی در دام ندارد اما ویروس آن می‌تواند توسط کنه‌ها یا تماس مستقیم با دام، به انسان منتقل شود و در این زمینه آموزش و رعایت نکات بهداشتی می‌تواند بهترین راه مقابله با این بیماری و کاهش شدید میزان ابتلا و تلفات انسانی ناشی از آن باشد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، کریم امیری در گفت‌وگویی، اظهار کرد: بیماری تب کریمه کنگو تلفات دامی ندارد چرا که ویروس آن چند روز بیشتر مهمان دام‌ها نیست و می‌تواند از طریق کنه‌هایی که در فضای واحدهای دامپروری که روی بدن دام‌ها می نشینند و نیش می‌زنند به دیگر مناطق منتقل شوند و انسان‌ها یا دام‌های دیگر را آلوده کنند اما این بیماری فاقد علایم بالینی مشهود در دام است.

 
وی افزود: یکی دیگر از راه‌هایی که ممکن است انسان را به این بیماری مبتلا کند ذبح این دام در شرایط غیربهداشتی و توسط مردم است که از طریق خونی، اگر دست ذبح‌کننده بریده شود یا آنکه چاقویی که با آن ذبح را انجام می‌دهند مانند برخی از قصابان در دهان بگذارد این بیماری می‌تواند به انسان منتقل شود بنابراین از همه مردم به ویژه روستاییان و حتی دامداران تقاضا می‌کنیم که گوشت مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و مورد تایید سازمان دامپزشکی تهیه کنند یا آنکه دام‌های خود را به کشتارگاه‌های معتبر برای ذبح بهداشتی و شرعی ببرند.
 
تعداد تلفات تب کریمه کنگو به ۵ نفر رسید/ نگران مصرف گوشت نباشید
 
معاون دفتر مبارزه با بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی با بیان اینکه بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت که در روزهای پایانی هفته گذشته اعلام شد، ۸۰ مورد ابتلا و پنج مورد تلفات انسانی مورد تایید قرار گرفت، گفت: امکان انتقال این بیماری از طریق مصرف گوشت مورد تایید سازمان دامپزشکی در قصابی‌ها وجود ندارد چرا که همه لاشه‌های دامی پس از کشتار به مدت ۲۴ ساعت در فضای به نام پیش‌سردخانه قرار می‌گیرند که دمایی حدود دو تا بیش از چهار درجه دارد و در این دما اگر ویروسی در لاشه کشتارشده وجود داشته باشد به دلیل اسیدی شدن PH آن، از بین خواهد رفت بنابراین مردم در صورت تهیه گوشت مورد نیاز از مراکز معتبر هیچ نگرانی از نظر انتقال بیماری تب کریمه کنگو نداشته باشند چرا که تنها راه انتقال ویروس این بیماری از طریق انتقال خونی به اثبات رسیده و وجود داشته است.
 
امیری ادامه داد: سازمان دامپزشکی در صورت وجود موارد ابتلا یا تلفات در هر منطقه‌ای اقدام به سمپاشی آن منطقه به شعاع ۳ کیلومتر تحت عنوان کانون بیماری می‌کند تا با از بین بردن کنه‌ها امکان انتقال این بیماری را به حداقل برساند که تاکنون نیز همین گونه بوده است اما بهترین راه مبارزه با این بیماری با توجه به نداشتن علایم بالینی در دام، آموزش است که در کشورهایی مانند ایران با توجه به بومی شدن ویروس این بیماری ضروری به نظر می‌رسد.
 
وی تصریح کرد: دامداران توجه داشته باشند که به هیچ وجه خود برای تامین گوشت مورد نیازشان اقدام به کشتار دام به صورت غیربهداشتی نکنند و در صورت اطلاع از شیوع این بیماری در مناطق اطراف خود ضمن انجام اقدامات لازم مانند سمپاشی به موقع برای کنترل جمعیت کنه‌ها تا سرد شدن هوا تماس نزدیک خود با دام‌هایشان را به شدت کاهش دهند. البته دامداران باید توجه داشته باشند که داشتن دام برای آنها یک منبع خطر آلودگی برای ابتلای به انواع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام تلقی می شود بنابراین باید همه جوانب احتیاط را در این زمینه به صورت مستمر و همیشگی رعایت کنند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :ایرنا

کد: 11237 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۲۴ تير بازدید: 2042 ساعت: 3:43 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تهران در مسیر تبدیل به قطب گردشگری سلامت؛ صدور مجوز برای ۱۰ دفتر خدمات درمانی خارجی ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
2 چگونه فودبلاگرها سلامت مردم را قربانی لایک و تبلیغ می‌کنند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
3 قیمت محصولات لبنی دوباره افزایش یافت ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
4 آغاز مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۱۴۰۴ چهارشنبه ۵ تير
5 جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۹ خرداد
6 نماینده جدید فائو در ایران منصوب شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۵ خرداد
7 صرف نظر چینی‌ها از اصرار برای ماندن در بازار امریکا/تبعات جنگ تعرفه ای برای امریکایی و چینی ها ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
8 نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
9 دمنوش‌ها و راز خوابی آرام ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۷ فروردين
10 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
11 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  میوه طالبی را همراه غذا مصرف كنید یك متخصص علوم تغذیه در یزد با بیان این كه ویتامین ...

  سبزیجاتی برای فصل سرما فصل سرما نزدیک است و شما باید به فکر تأمین ویتامین...

  بیماری بدون علامت 70 درصد افراد چاق یک فوق تخصص بیماری گوارش و کبد با اشاره به اینکه آ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نکات مهم برای استفاده از لبنیات سنتی/ نظارت بر بهداشت لبنیاتی‌های سنتی چطور است پایگاه خبری لقمه: کسی نیست به این دل نگرانی‌ها پاسخی دهد و شفاف بگوید که آیا می‌توان با خیال راحت از لبنیات سنتی استفاده کرد؟
داستان چیپس: تولد چیپس به خاطر انتقام آشپز! دست خودمان نیست، در بسته‌اش را كه باز می‌كنیم و بوی سیب‌زمینی به مشام‌مان می‌خورد باید تا انتها پایش بایستیم، باید تمامش كنیم و هزار درود بر مخترع این خوراكی ترد كه زیر دندان‌مان خرد می‌شود، بفرستیم.
توجه ویژه به بخش كشاورزی و امنیت غذایی در دولت آینده ضروری است پایگاه خبری لقمه: دكتر حامد نجفی معتقد است توجه ویژه دولت آینده به بخش كشاورزی و امنیت غذایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
راهنمای خرید و نگهداری ظروف و اشیای نقره نقره یکی از فلزات گرانبها و محبوب پس از طلاست که اکثر ما زیور‌آلات، مجسمه و آینه شمعدان یا ظروفی از این جنس در خانه داریم.اشیا و ظروفی که امروزه بیش از سابق مخاطب و خواهان پیدا کرده است و به همین دلیل در هر نقره‌فروشی مدل‌های گوناگونی از ظرف و ظروف از نمکدان و کارد و چنگال گرفته یا سرویس‌های چایخوری و... پشت ویترین جلوه‌گری کرده و دل از تماشاچیان پشت ویترین می‌برند. در این نوشتار ضمن اشاره به برخی از مواردی که هنگام خرید ظروف و اشیا نقره باید مدنظر قرار داد، به ارائه برخی اطلاعات در مورد این کالا پرداخته‌ایم. اگر به این موضوع علاقه‌مندید، ادامه مطلب را بخوانید.