قاچاق پیاز زعفران غارت میراث ۳۰۰۰ ساله ایران/ دولت تدبیری بیاندیشد


پایگاه خبری لقمه: عضو شورای ملی زعفران اعلام کرد که قاچاق پیاز زعفران غارت میراث سه هزار ساله ایران و ایرانیان است که مسئولان دولت و وزارت جهاد کشاورزی باید برای آن تدبیری بیاندیشند و به جای بی‌توجهی مازاد این محصول را از کشاورزان خریداری کنند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، علی حسینی - نایب‌رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان زرشک و زعفران خراسان جنوبی- اظهار کرد: قاچاق زعفران غارت میراث سه هزار ساله ایران است که همه چشمانشان را بسته‌اند و شاهدیم که قدمت و تاریخ ما و آنچه که با فرهنگ کم‌آبی کشاورزان به دست آورده‌اند، از ایران خارج می‌شود و تنها کاری که امروز می‌کنیم افسوس خوردن است و کسی نیست جلوی این غارت را بگیرد.

 
وی افزود: روزی فرا می‌رسد که دیگر نمی‌توانیم برای این معضل و خطر بزرگ چاره‌ای بیاندیشیم و جز تحمل کردن رقیبی بزرگ (افغانستان) در کنار خود کار دیگری نمی‌توانیم انجام دهیم اما در حال حاضر دولت و مسئولان وزارت جهاد کشاورزی با راهکاری بسیار ساده می‌توانند جلوی قاچاق پیاز زعفران را بگیرند و از سوی دیگر هر یک از کشاورزان که به پیاز زعفران یاز دارند، را نیز تامین کنند.
 
عضو شورای ملی زعفران ادامه داد: دولت موظف است که پیاز زعفران کشاورزانی که با مازاد آن مواجه‌اند و نمی‌توانند آن را بفروشند، بخرد و با راه‌اندازی مرکزی برای سورتینگ، بسته‌بندی و رتبه‌بندی پیاز زعفران آن را به کشاورزانی که نیاز به پیاز زعفران دارند، عرضه کنند. این کار سبب می‌شود که نه‌تنها پیاز زعفران دیگر به کشورهای رقیب قاچاق نشود، بلکه کشاورزان بدانند از چه مرکزی و با چه استانداردهای پیاز زعفران مورد نیاز خود را تهیه کنند.
 
همسایگان شمالی رقبای زعفران پس از افغانستان و چین
 
حسینی تاکید کرد: امروز فقط افغانستان رقیب زعفران ایرانی نیست و بسیاری از کشورهای شمالی ایران از جمله روسیه، آذربایجان، قزاقستان، ازبکستان و ... به رقیب زعفران ایرانی تبدیل شده‌اند که در کنار چین، تهدیدهای جدیدی برای این محصول ارزآور ایرانی محسوب می‌شوند و از آنجا که بحران آب و کم‌آبی در کره زمین به ویژه منطقه خاورمیانه و همسایگان ایران بروز و ظهور پیدا کرده است، همه کشاورزان به دنبال تولید محصولی هستند که نیاز آبی کمتری داشته باشد و بتوانند از آن درآمد بیشتری کسب کنند.
 
وی گفت: ایران تولیدکننده بیش از صد در صد زعفران جهان است چرا که امسال با توجه به سطح زیر کشت حدود ۱۰۰ هزار هکتاری زعفران که روز به روز بیشتر می‌شود، ارزیابی‌ها نشان از تولید بالغ بر ۴۰۰ تنی زعفران در ایران دارد و اگر بتوانیم این محصول را با قیمتی کمتر و کیفیتی بالاتر با بازار جهانی عرضه کنیم، هیچ یک از این رقبا توانایی و یارای رقابت با ایران را ندارند اما اگر همچنان مانند گذشته نسبت به این محصول بی‌تفاوت باشیم، بعید نیست که در آینده اتفاقات ناگواری برای زعفران ایرانی بیفتد.
 
عضو شورای ملی زعفران اعلام کرد: هم‌اکنون تنها ۴۵ کشور از جهان مشتری زعفران ایرانی هستند و دیگر کشورها یا به صورت صادرات مجدد و با واسطه زعفران ایرانی را مصرف می‌کنند یاآنکه اساسا نمی‌دانند ایران زعفران هم تولید می‌کند بنابراین باید بتوانیم با توسعه صادرات و هدفمند کردن آن این محصول را به همه کشورهای جهان معرفی و شناسایی کنیم و از سوی دیگر با تقویت صنایع تبدیلی و تکمیلی بتوانیم از زعفران محصولات ثانویه و نهایی تولید کنیم که نهایتا سرانه مصرف آن را در ایران و جهان افزایش دهیم.
 
به گفته حسینی روند افزایشی تولید زعفران نباید در مسئولان و کشاورزان برای بازاریابی آن نگرانی ایجاد کند بلکه باید به دنبال پروژه افزایش مصرف سرانه و بازارهای جدید برای زعفران باشیم و به جای جلوگیری از کشاورزان غیر از مناطقی مانند خراسان رضوی و جنوبی، به جایی برسیم که همه کشاورزان در هر منطقه‌ای که اقلیم آن اجازه می‌دهد و با کم‌آبی مواجه‌اند بتوانند زعفران ایرانی را تولید کنند. البته مناطقی از کشور که پتانسیل تولید محصولات دیگر را با درآمدی مناسب دارد، باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که کشاورزان از تولیدشان راضی باشند و بی‌جهت به دنبال کشت زعفران نروند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 11295 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۸ تير بازدید: 1922 ساعت: 12:23 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
2 مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
3 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
4 اجرای طرح هدفمندی یارانه آرد و نان در کشور با دستاورد 27 هزار میلیارد تومانی ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
5 قاچاقچی ۱۶ تن روغن خوراکی در تعزیرات حکومتی جریمه شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
6 کشف و توقیف ۱۱ تن کود شیمیایی یارانه ای خارج از شبکه توزیع ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۸ مهر
7 تشکیل پرونده قاچاق برای ۴۳۰ واحد صنفی متخلف ۱۴۰۱ شنبه ۴ تير
8 تعریف ۵ اولویت کالایی در قالب طرح جامع مبارزه با کالاهای قاچاق ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲ تير
9 اصلاح یارانه نان و کالاهای اساسی تصمیم جسورانه دولت است ۱۴۰۱ جمعه ۱۶ ارديبهشت
10 اصلاح قیمت آرد برای جلوگیری از قاچاق ۱۴۰۱ پنج شنبه ۱۵ ارديبهشت
11 تلاطم بازار روغن در اثر قاچاق ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۴ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خطر مکمل‌های رژیمی و گیاهی برای کبد با توجه به عدم اطلاع‌رسانی کافی در مورد مصرف صحیح...

  غذاهای ممنوع برای خانم های باردار لقمه: سال‌های زیادی است که گفته می‌شود مصرف مقدار ...

  هندوانه، فشار خون چاق ها را کم می کند تحقیقات اخیر محققان دانشگاه ایالتی کالیفرنیا نشان ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آنچه باید در مورد رنگ میوه‌ها بدانید تنوع رنگی میوه‌ها و سبزی‌ها فقط برای لذت بردن از تماشای آنها نیست.به گفته محققان این رنگ‌ها به ما می‌گویند کدام رنگ از میوه‌ها و سبزیجات با کدام بیماری مقابله می‌کند و مصرف آنها احتمال ابتلا به کدام بیماری‌ها را در بدن به حداقل می رساند.
نکاتی در مورد تغذیه سالمندان پیر شدن به این معنا نیست که فرد باید خود را رها کند و دیگر اهمیتی به سلامت و ظاهر خود ندهد. تغذیه‌ای مناسب و انجام فعالیت‌های جسمی و ذهنی، به عنوان ارکان سلامتی در سنین پیری شناخته می‌شوند. تغذیه متعادل و فعالیت، برای پیشگیری یا جلوگیری از شدت یافتن برخی عوارض مانند پوکی استخوان، تصلب شرائین، کاهش سطح ایمنی بدن و برخی از انواع سرطان‌ها ضروری هستند.
نان و ته دیگ سوخته بخوریم؟ از خوردن تکه‌های غذاهای سوخته از جمله ته دیگ، نان و سیب‌زمینی سوخته امتناع کنید چون این گونه غذاها سرطان‌زا هستند.
فرآیند رزرو هتل در سیستم‌های رزرواسیون پایگاه خبری لقمه: پس از انتخاب مقصد سفر، در کنار خرید بلیط، اولین کاری که باید انجام دهید، رزرو هتل است. البته انتخاب هتل نیاز به دقت و زمان کافی دارد؛ چراکه محل اقامت در کیفیت سفر تاثیر زیادی می‌گذارد.