اظهارات ضد و نقیض در مورد سلامت سفره‌های یکبار مصرف


پایگاه خبری لقمه: برخی فعالان صنفی درباره غیر بهداشتی و مضر بودن سفره‌های یکبار مصرف هشدار می‌دهند اما در کنار این اظهارات برخی کارشناسان بر این نکته تاکید دارند که استفاده از این سفره‌ها هیچ گونه ضرری به همراه ندارد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، چندی پیش رییس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پلاستیک و نایلون نسبت به استفاده از سفره‌های یکبار مصرف هشدار داد و آن را تهدیدی برای سلامتی مصرف ‌کنندگان عنوان کرد.

سید رحیم مقیمی اصل در عین حال خاطر نشان کرده بود که تذکرهای اتحادیه مربوطه به وزارت بهداشت و درمان نتیجه نداشته و در شرایطی که استفاده از سفره‌های یکبار مصرفی روند رو به رشدی داشته، به دلیل کربن به کار رفته در آنها این سفره‌ها تهدیدی برای سلامت مردم به شمار می‌روند.
 
البته رییس اتحادیه تولید کنندگان و فروشندگان پلاستیک و نایلون در این باره این نکته را اعلام کرده بود که وزارت بهداشت در این زمینه موضع گیری نداشته، اما برای تولید سفره‌های یکبار مصرف کربن و پلیمر با یکدیگر مخلوط می‌شوند و در نهایت تولید این سفره‌ها با این شرایط موجب خواهد شد که کربنات منجر به بروز مشکلاتی در معده شده و عوارضی هم مانند ریزش مو، کوتاهی قد و تبعات منفی دیگر را به دنبال داشته باشد.
 
وی در عین حال عنوان کرده بود که مخرب بودن کربن به میزانی است که حتی دستگاه‌های تولید کننده این سفره‌ها تقریبا پس از شش ماه نیاز به بازسازی دارد، چرا که کربن وارد شده به این دستگاه‌ها باعث تخریب آنها می‌شود.
 
رییس اتحادیه تولید کنندگان و فروشندگان پلاستیک و نایلون در عین حال تاکید کرده بود که متاسفانه تولیدکنندگان برای کاهش هزینه تمام شده از این ماده ارزان ولی خطرناک استفاده می‌کنند که گذاشتن نان یا هر ماده غذایی دیگر در این سفره‌ها و حتی تماس آنها با دست می‌تواند اثرات مخربی برای افراد به همراه داشته باشد.
 
اما در کنار این اظهارات، برخی فعالان عرصه پلیمر تاکید دارند آنچه که در سفره‌های مربوطه به کار می‌رود کربنات کلسیم بوده و تفاوتی بسیار با کربن دارد.
 
علیرضا بهزادی یکی از فعالان عرصه پلیمر است که تاکید دارد تفاوت میان کربنات کلسیم و کربن تفاوتی بسیار بارز است که حتی با کمترین دانش در حوزه شیمی می‌توان آن را تمیز داد.
 
به گفته او، کربنات کلسیم ماده‌ای معدنی است که حدود چهار درصد پوسته زمین را تشکیل داده و از آن در صنایع مختلف غذایی و دارویی استفاده می‌شود.
 
وی با تاکید بر این که کربنات کلسیم هیچ گونه مشکلی به همراه نداشته و در بسیاری از داروها نیز به کار می‌رود، گفت: حتی از این ماده در قرص‌های مختلف جهت جلوگیری از سرطان یا سنگ کلیه استفاده می‌شود. حال اگر چنین ماده‌ای تا این اندازه که عنوان می‌شود خطرناک باشد، چگونه ممکن است در صنایع دارویی با این گستردگی مورد استفاده قرار گیرد؟‍!
 
این فعال عرصه پلیمر در عین حال عنوان کرد: از سوی دیگر کربنات کلسیم در صنایع بهداشتی و نظایر آن نیز استفاده می‌شود، اما در این میان باید توجه داشت که اندازه دانه‌های کربنات کلسیم می‌تواند در ابعاد مختلف باشد که ابعاد کوچک آن برای صنایع بهداشتی استفاده شده و از آن به عنوان پرکننده نیز بهره گرفته می‌شود. آنچه در مورد آسیب رسانی این ماده به دستگاه‌های کارخانه‌ها عنوان می‌شود نیز مربوط به زمانی است که این ماده با حجم دانه‌های کوچک مورد استفاده قرار گیرد که در این شرایط پس از مدتی باعث سایش دستگاه خواهد شد.
 
بهزادی ادامه داد: در مورد سفره‌های یکبار مصرف باید این نکته را در نظر داشت که اصلا مگر قرار است این سفره‌ها خورده شوند که گفته می‌شود مصرف کربن در آنها موجب بروز مشکلات می‌شود؟! علاوه بر تفاوت میان کربن و کربنات کلسیم نکته دیگر آنکه حتی اگر فرض را بر این بگیریم که عده‌ای بخواهند این ماده را به شکل خوراکی مصرف کنند، قطعا مشکلی ایجاد نخواهد شد، چراکه سالانه 500 میلیون قرص آسپیرین در کشور تولید می‌شود که ماده اولیه آنها کربنات کلسیم است. از سویی دیگر این ماده در خمیردندان، شربت معده و بسیاری داروهای دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد که همین موضوع گویای بی خطر بودن آن است.
 
اظهارات صورت گرفته در مورد سفره‌های یکبار مصرف در شرایطی است که اعضای اتحادیه یا فعالان پلیمری در این خصوص هیچ کدام مرجع قطعی برای اظهارنظر دراین زمینه به شمار نمی‌روند و اطلاعات دقیق و قطعی در این زمینه می‌تواند از سوی وزارت بهداشت یا سازمان استاندارد اعلام شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 11307 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۱ مرداد بازدید: 2730 ساعت: 11:29 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 صادرات پیاز و سیب زمینی متوقف است؛ مراقب سفره ها هستیم ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
2 پشت پرده حفظ شدن مرغ در سفره مردم و نصف شدن گوشت قرمز! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲ خرداد
3 پرده بدون سفره ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
4 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
5 تفاوت‌های روانی و اجتماعی در سفره انداختن ایرانی‌ها و غذا خوردن روی میز ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۵ مهر
6 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زائران اربعین ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
7 تجلیل از ۱۵۰ پیرغلام حسینی/اعطای «نشان حبیب» به آشپزها و آبدارچی‌های پیشکسوت هیئات حسینی ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۰ خرداد
8 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
9 دلایل پلمب شدن چهار سفره خانه در پرند ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ دي
10 «سفره افطار» ثبت جهانی یونسکو شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۵ آذر
11 خورشت سبزی که قورمه سبزی نیست!/همه چیز در مورد خورشت کرفس ۱۴۰۲ دوشنبه ۶ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  راهایی برای فرار از آلودگی های هوای تهران پایگاه خبری لقمه:« تهران ما را خواهد کشت» اگر شما ...

  در هوای آلوده پیاز زیاد بخورید محقق طب سنتی اعلام کرد:پیاز خام برای رفع ناراحتی‌ه...

  سندرم روده تحریک پذیر و دوری از FOODMAP ها پایگاه خبری لقمه: سندرم روده تحریك پذیر یك بیماری ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا باید تا می توانیم میوه و سبزی بخوریم؟ آیا می دانید چرا توصیه به خوردن میوه و سبزی فراوان است؟ بیشتر حجم میوه مانند بدن انسان از آب تشکیل شده است. همانطور که ۸۰ درصد وزن بدن ما از آب تشکیل شده ۸۰ درصد حجم میوه ها را نیز آب تشکیل می دهد. تنها ماده غذایی که برطرف کننده تمام نیازهای بدن می باشد میوه است هیچ ماده غذایی وجود ندارد که ۸۰ درصد آب داشته باشد مگر میوه البته سبزیها نیز حاوی مقادیر زیادی آب هستند.
هیچ‌یک از نوشیدنی‌های کفیر در بازار ایران، کفیر نیست! یک متخصص صنایع غذایی تاکید کرد:«هیچ کدام از دوغ هایی که به نام نوشیدنی کفیر در بازار وجود دارد در واقع کفیر نیست چرا که تولید کفیر به لحاظ شرعی در کشورهای اسلامی اشکال دارد.»
هرگز این داروها را خودسرانه قطع نکنید بروز افسردگی، استرس و عصبانیت نیز از آثار روانی قطع درمان و رها کردن هورمون تیروئید به حال خود است که در میان بیماران بسیار شایع است.
خنک بنوشید بیشتر عرق می‌کنید تابستان فرا رسیده و مشکل عرق و بوی بدن آن تبدیل به کابوس خیلی‌ها شده است. گاهی در اتوبوس یا مترو و حتی فضاهای باز از بوی عرق بعضی‌ها نمی‌شود نفس کشید.