افزایش محصول تولیدی در سایت الگویی طرح ۵۵۰ هزار هکتاری آبادان


پایگاه خبری لقمه: مدیر جهاد کشاورزی آبادان گفت: سایت الگویی طرح ۵۵۰ هزار هکتاری در این شهر با افزایش کمی تولید محصولات مواجه شده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، ناجی شهیب زاده در گفت و گویی افزود: نخلستان الگویی پنج هکتاری طرح مذکور که در روستای نهر کوت منطقه عمرانی KQ۱ واقع شده، نمونه عملی موفقی از اجرای پایلوت های آزمایشی و یافته های تحقیقاتی جدید در زمینه های آبیاری، مبارزه غیر شیمیایی با آفات و بیماری ها و تغذیه صحیح نخیلات است که با کمک مروجان مدیریت جهاد کشاورزی آبادان در مرکز خدمات منیوحی و با حضور کشاورزان پیشرو اجرایی شد. 

 
وی اظهار کرد: در فصل جاری که زمان برداشت محصول است شاهد افزایش سه برابری محصول تولیدی در این سایت هستیم. 
 
مدیر جهاد کشاورزی آبادان تصریح کرد: در این نخلستان ۱۰ دوره کلاسهای آموزشی ترویجی یک روزه، کلاسهای مدیریت تلفیقی آفات در قالب طرح مدرسه در مزرعه، تغییر شیوه آبیاری از روش سنتی به به سطحی، استفاده از کودهای ارگانیک به روش محلول پاشی و همراه با آب آبیاری، استفاده از روش های مکانیکی و بیولوژیکی بر علیه بیماری خامج خرما، استفاده از تله ها برای مبارزه با آفات در فصل داشت و سایر یافته های تحقیقاتی اثر گذار در افزایش کمی و کیفی محصول و با هدایت مروجان برگزار شد که در نهایت منجر به افزایش سطح رضایتمندی کشاورزان و افزایش چندین برابری محصول شد. 
 
شهیب زاده با بیان اینکه به طور معمول سایت‌های الگویی با تعدادی کشاورز به‌ عنوان کشاورزان پیشرو و اعضای سایت انتخاب می شوند، گفت: این گونه سایت ها نوعی از آموزش عملی است که در این سایت ۲۰ نفر از کشاورزان پیشرو در دوره های آموزشی مذکور حضور داشتند. 
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دوره های آموزشی مختص زنان روستایی اعم از دوره های آموزشی یک روزه و دوره های فنی حرفه ای در روستاهای شهرستان آبادان برگزار می شود، افزود: این دوره ها شامل ۲۴ دوره آموزشی و سه دوره فنی حرفه ایست که در پایان به حرفه آموزان گواهی فنی حرفه ای ارائه می شود. 
 
مدیر جهاد کشاورزی آبادان از ارتقای سطح بینش و دانش زنان روستایی، فراهم سازی زمینه مشارکت آنان در بخش های کشاورزی و توسعه روستایی، افزایش مهارت زنان روستایی در زمینه تولیدات خانگی، فرآوری و تبدیل محصولات، کاهش ضایعات، بهبود الگوی مصرف و بهبود فعالیتهای خود اشتغالی زنان روستایی در زمینه های کشاورزی و صنایع به عنوان اهداف اصلی برگزاری این دوره ها نام برد. 
 
شهیب زاده اظهار کرد: سبزی‌ کاری و گل‌ کاری در منازل، پرورش مرغ بومی، پرورش قارچ خوراکی و کاشت، شناسایی و بهره‌ برداری از گیاهان دارویی موجود در منطقه از عمده موضوعات قابل آموزش به زنان روستایی در این دوره های خاص آموزشی است. 
 
به گفته وی، این دوره های آموزشی ۳۰ روزه اند که در مساجد، حسینیه ها و پایگاه‌های بسیج مناطق روستایی تشکیل و برگزار می شوند. 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :مهر

کد: 11529 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۲ مرداد بازدید: 2048 ساعت: 10:52 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برداشت کلزا در فارس آغاز شد ۱۴۰۴ شنبه ۳۱ فروردين
2 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
3 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
4 صندوق سبز برای نخستین‌بار در کشور ایجاد می‌شود ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
5 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
6 چاه‌های مجاز دارای کنتور چقدر پول آب می‌دهند؟ ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
7 ثبت سفارش چای سامانه ای شد ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
8 واردات چای تنظیم بازار منوط به خرید داخل ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
9 احتمال برداشت ۶ تن چای ترش در خرمشهر ۱۴۰۲ دوشنبه ۳۰ مرداد
10 کاهش ده درصدی برداشت آب در کشور نسبت به دوازده سال پیش ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۴ مرداد
11 «فراوانی» و «قیمت» خطوط قرمز وزارت جهاد کشاورزی است ۱۴۰۲ جمعه ۴ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تغذیه برای زانوها برخی مکمل‌های تغذیه‌ای ممکن است در زانو درد‌های حا...

  بیماری ALS و رابطه آن با چالش سطل آب یخ! چالشِ سطل یخ یا همان ALS Ice Bucket Chalenge، در ه...

  یک برنامه غذایی برای بهبودیافتگان کرونایی پایگاه خبری لقمه: اشتهای بسیاری از بیماران کرونایی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

پرورش میوه روی دیوارهای خانه شما روی دیوارهای این خانه می توانید میوه های مورد علاقه خود را پرورش دهید!
راهکارهای درمان بی اشتهایی کودکان بهبود وضعیت تغذیه،‌ گسترش و در دسترس بودن انواع خوراکی‌ها و البته تولید انبوه تنقلات متنوع اشتهای ناچیز معده‌های کوچک را به سرعت اشباع می‌کند و هنگامی که والدین مشاهده می‌کنند​ فرزندشان سر سفره غذا از خوردن امتناع دارد نگران و حیران می‌مانند که چگونه او را به خوردن تشویق کنند.
صبحانه را با هم بخورید بسیاری از آداب و عادات زندگی در خانواده شكل می‌گیرد. بسیاری از آداب و عادت شكل گرفته در خانواده تعیین‌كننده میزان سلامت​ و شادابی یا بیماری و افسردگی افراد است. بسیاری از شاخصه‌های سلامت​ یا نشانه‌های بیماری زودگذرند و بسیاری دیرپا و مزمن.
حلقه مکمل تنظیم بلند مدت بازار روغن نباتی از سال 1340 تا سال 1392 سهم تولید داخلی از کل روغن نباتی مصرفی از 76 درصد به كمتر از 14 درصد کاهش یافته است.