افزایش 10درصدی تولید برنج نسبت به سال گذشته


پایگاه خبری لقمه: رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اعلام کرد که امسال 213 هزار هکتار زمین شالیزاری استان زیر کشت برنج رفت و پیش بینی می شود تولید نسبت به سال گذشته 10 درصد افزایش یابد .

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، دلاور حیدر پور روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه مازندران در ساری وضعیت تولید ،کیفیت و قیمت برنج را مطلوب ارزیابی کرد و اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 90 درصد برداشت شالی انجام شده است و پیش بینی می شود تولید برنج مازندران از 950 هزار تن سال گذشته ، امسال به حدود یک میلیون و 50 هزار تن برسد.

وی با اشاره به اینکه امسال تا 90درصد برداشت شالی به صورت مکانیزه انجام شده است، ادامه داد: وضعیت کشت دوم به 2 روش نشا دوباره و پرورش ساقه شالی ( رتون ) یا به اصطلاح محلی دونوج نیز رضایتبخش است.
مازندران 42درصد برنج مورد نیاز کشور را تولید می کند.
 
خشکی کمتر از 500هکتار زمین شالیزاری در مازندران
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: به دلیل کمبود آب ،500هکتار زمین شالیزاری انتهای شبکه آبرسانی سد های شهید رجایی و البرز امسال خشک و از بین رفته است.
وی اضافه کرد: 150 هکتار از زمین های شالیزاری خشک شده در منطقه چهار دانگه ساری ، 200هکتار در گلوگاه ، بهشهر و میاندرود در شرق استان و 150 هکتار نیز در جویبار بوده است.
وی با بیان اینکه بر اساس آمار هواشناسی استان امسال 37درصد کاهش بارندگی در فصل زراعی برنجکاری نسبت به سال قبل داشته ایم ، ادامه داد: مدیران جهاد کشاورزی شهرستان های مازندران کشت دوم برنج را بر اساس منابع آبی موجود به ویژه روان آب های رودخانه ای توصیه کردند.
وی با اشاره به این نکته که پس از پیروزی انقلاب اسلامی سرمایه گذاری مهار و ذخیره سازی آب در مازندران کم شده است ، بیان داشت: متوسط ذخیره سازی آب سطحی در مازندران کمتر از 10 درصد است.
 
وی تصریح کرد: تا زمان بهره برداری از چند سد بزرگ از جمله سد هراز آمل ،تقویت و انجام عملیات لایروبی 800 قطعه آببندان با 17هزار هکتارکه ظرفیت ذخیره 340میلیون متر مکعب آب که معادل ظرفیت هشت سد بزرگ و کوچک استان است، ضروری است. 
وی توضیح داد: آببندان ها سازه سنتی و قدیمی استان مازندران هستند که با لایروبی و تقویت آن می توانیم تا با به ثمر رساندن سد های در دست احداث و تکمیل ، کمبود منابع آبی شالیزارها را جبران کنیم
وی به اهمیت دستیابی صرفه جویی 30 درصدی با مدیریت آب کشاورزی در فعالیت برنجکاری اشاره کرد و بیان داشت: به همین دلیل وزارت جهاد کشاورزی دولت یازدهم برنجکاری در استان های مازندران و گیلان را به صورت جدی تحت حمایت قرار داده است.
**تسطیح و یکپارچه سازی 3هزار هکتار زمین شالیزاری مازندران در یکسال گذشته 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه به رغم همه مشکلات مالی و تخصیص کم یک سال گذشته اعتبارات وزارت جهاد کشاورزی و اعتبار تملیکی استانی ،اقدامات خوبی صورت گرفته است، بیان داشت: تجهیز و نو سازی سه هزار هکتارزمین شالیزاری انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه امسال نیز تسطیح و یکپارچه سازی پنج تا هفت هزار هکتار زمین شالیزاری استان مازندران را در دستور کار داریم، خاطر نشان کرد: صرفه جویی آب ، کاهش هزینه تولید و به ویژه انجام کشت دوم از مزیت های اجرای طرح تسطیح و نوسازی زمین های شالیزاری است.
به گفته حیدر پور شش هزارو 300دستگاه انواع ماشین آلات ، ادوات و تجهیزات در چهار ساله دولت تدبیر و امید به کشاورزی مازندران وارد شده است .
 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه در دولت یازدهم به مکانیزاسیون بخش های مختلف کشاورزی به ویژه زراعت ، باغبانی ، دام و طیور و شیلات توجه جدی شده است، گفت: سال گذشته چهارهزار و 220میلیارد ریال تسهیلات در قالب بسته رونق تولید و مکانیزاسیون به متقاضیان پرداخت شده است. 
وی با اشاره به اینکه یکهزارو 140میلیارد ریال از تسهیلات مربوط به مکانیزاسیون و مابقی برای حمایت از 800طرح بسته رونق تولید بوده است، اظهار داشت: امسال 90درصد برداشت برنج به صورت مکانیزه صورت گرفت.
 
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تسهیلات بخش کشاورزی به غیر از خرید کمباین های جدید گندم و تراکتور که باید سفارش داده شود، مابقی تسهیلات برای واردات ماشین آلات و ادوات کشاورزی به روز شده است، گفت: کاهش بهره تسهیلات از 15درصد به کمتر از 12 درصد همچنان مورد نظر است .
حیدر پور هزینه تولید محصولات کشاورزی در مازندران را همچنان بالا دانست و گفت: برای رقابت در بازار محصولات کشاورزی ، نیاز به کاهش هزنیه تولید است.
وی در بخش دیگری به اهمیت حفاظت از زمین های حاصلخیز کشاورزی مازندران اشاره کرد و گفت: جلوگیری از تغییر کاربری های غیر مجاز در چهار ساله دولت تدبیر و امید بزرگترین خدمت دولت یازدهم به کشاورزی مازندران بوده است .
حیدر پور گفت: با توجه به اهمیت تولید محصولات کشاورزی و نقش مازندران در امنیت ملی غذایی ،زمین های مرغوب برای تولیدات محصولات کشاورزی نباید به صورت غیر مجاز از کشاورزی خارج شود.
وی ادامه داد: البته تغییر کاربری های مجاز بر اساس نیاز با حساسیت و منطبق با قوانین انجام می شود.
مازندران 460هزار هکتار زمین زراعی و باغی دارد وسالانه بیش از هفت میلیون و200هزار تن از 72نوع محصول در آن تولید می شود.
 
 انتقاد رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران از حمل مرغ های زنده به کشتارگاه های خارج از استان 
حیدر پور گفت: به رغم اینکه از 19 کشتارگاه طیور استان 17 کشتارگاه فعال و با کمتر از 50 درصد ظرفیت کار می کند، اما همچنان نیمی از مرغ های مرغداری های استان روزانه برای کشتار به صورت حمل زنده به تهران ارسال می شود.
وی با بیان اینکه اتحادیه کشتارگاه های مازندران باید این مقوله را مدیریت و نسبت به نوسازی و پیشرفته کردن کشتارگاه های سنتی اقدام عاجل کند، گفت: حمل مرغ زنده به لحاظ موارد بهداشتی ممنوع و این به ضرر واحد های تولیدی استان نیز است.
مازندران با 2هزارو 400واحد مرغداری سالانه بیش از 180هزار تن گوشت مرغ تولید می کند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 11710 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۶ شهريور بازدید: 1837 ساعت: 1:39 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بیمه سلامت مازندران: شیوه پرداخت یارانه دارو و شیرخشک تغییر می‌کند ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
2 عکس های برداشت مرکبات در روستای حاجی کلا مازندران ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
3 عکس های برداشت مرکبات از باغات بابلسر ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۰ آبان
4 آمار صادرات کالا از مازندران اعلام شد ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن
5 تحویل ۵۰هزار قطعه بچه فیل ماهی خاویاری به بخش خصوصی ۱۴۰۰ پنج شنبه ۷ مرداد
6 گزارش تصویری اختصاصی از تور قطار گردشگری تهان_شمال (سوادکوه) ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۰ اسفند
7 گردشگر روس: مردم ایران بسیار مهربان و مهمان نوازند ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۰ اسفند
8 ۹ ماه از سال در کشور کیوی داریم/ نیاز ۱۰ کشور را تامین می‌کنیم ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۹ آبان
9 اعطای تسهیلات 20 میلیارد ریالی به پرورش ماهیان خاویاری ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۵ آبان
10 ترکیدگی میوه، بلای جدید باغ های مرکبات مازندران ۱۳۹۶ دوشنبه ۳ مهر
11 محلول پاشی 120 هکتار از رویشگاههای شمشادی مازندران ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  توصیه های غذایی برای شب امتحان تحقیقات و مطالعات جدید حاکی از آنست که چنانچه کودک...

  بهترین شیوه مصرف مکمل ها لقمه: وقتی ویتامین هایی چون آهن، روی، کلسیم و ... ...

  خوراکی که چربی خون را کاهش می دهد کارشناس تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی انستیتو تغ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کارخانه‌های مواد غذایی هر روز محصولات شیرین‌تری را روانه بازار می‌‌کنند/ شکر سم سفید بدون آنکه متوجه باشیم قند و شکر بر سر سفره ایرانی، از صبحانه گرفته تا میان وعده‌ها جا خوش کرده است؛ غافل از اینکه این ماده غذایی می‌تواند زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌ها از جمله دیابت،‌ چاقی و حتی سرطان باشد.
مایع حیات آشپزی را دریابیم! اگر تصمیم به سرخ کردن مواد غذایی به ویژه سبزیجات را دارید باید صبر کنید حداقل دو ساعت از شست‌و‌شوی آن‌ها بگذرد.
كدام موادغذایی را باید در یخچال گذاشت؟ برای خریدكردن از خانه خارج می‌شوید، خریدهایتان را می‌كنید و به خانه برمی‌گردید، همه چیزهایی را كه خریده‌اید در جای خودشان قرار می‌دهید و موادغذایی را در یخچال و فریزر می‌گذارید و سپس راحت مقابل تلویزیون دراز می‌كشید اما صبر كنید، دست نگه دارید، می‌دانید برخی از موادغذایی اگر در یخچال و فریزر نگهداری شوند، ارزش غذایی خود را از دست می‌دهند و زودتر خراب می‌شوند؟ این را هم می‌دانید كه برخی از موادغذایی كه در محیط خانه و در فضای معمول نگه می‌دارید از فریزشدن سود خواهند برد؟
خطر مصرف زیاد عسل و مربا در صبحانه پایگاه خبری لقمه: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص صبحانه و تغذیه سالم توضیحاتی داد.