احکام ذبح و قربانی در حج از منظر رهبر انقلاب


پایگاه خبری لقمه: در آستانه عید قربان، نحوه صحیح انجام فریضه الهی ذبح و قربانی و موضوعات مرتبط با آن، از مهمترین دغدغه‌های فکری هر زائری در حج است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، همواره یکی از دغدغه‌های فکری زائران مربوط به نحوه صحیح انجام فریضه الهی ذبح و قربانی و موضوعات مرتبط با آن است. 
 
به همین دلیل از مقام معظم رهبری استفتا‌ء ای درباره احکام ذبح و قربانی گرفته شده که متن سوال و پاسخ معظم له بدین شرح است:‌
 
- آیا کسی که برای ذبح قربانی نایب گرفته، می‌تواند پیش از بازگشت نایب از ذبح، بخوابد؟
 
مانعی ندارد.
 
-در حال حاضر، ذبح قربانی در مِنا ممکن نیست، بلکه برای آن جای دیگری نزدیک مِنا در خارج مِنا تعیین کرده‌اند، از طرفی می‌گویند گوشت قربانی‌ها که برای آن اموال زیادی صرف می‌شود، به‌دور ریخته می‌شود و هدر می‌رود، در حالی که بسیاری از مردم کشورهای فقیر به آن نیازمند هستند. آیا حاجی می‌تواند در کشور خود قربانی کند و در روز عید قربان، از طریق تلفن کسانی را در کشور خود یا محل دیگر به ذبح آن مأمور کند تا گوشت قربانی به نیازمندان داده شود؟ یا این که ذبح باید حتماً در همان محل قربانگاه انجام شود؟ و آیا می‌تواند در این مسأله به فتوای مراجعی که این کار را جایز می‌دانند ـ چنان که از برخی علما نقل شده ـ مراجعه کند؟
 
این کار جایز نیست و ذبح قربانی باید در مِنا باشد و در صورت عدم امکان ذبح در مِنا، باید در محلی که اکنون ذبح در آن انجام می‌شود، قربانی کند تا شعائر انجام قربانی که از شعائر الهی است رعایت شود.
 
در حال حاضر که متولیان امر، انجام ذبح در مِنا را ممنوع کرده‌اند، آیا حجّاج می‌توانند قربانی را در خارج از حرم ذبح کنند؟ و آیا قربانی کردن در مکه کفایت می‌کند؟
 
ذبح قربانی جز در مِنا جایز نیست، البته اگر از ذبح در مِنا ممانعت شود، انجام آن در محلی که نزدیک مِنا قرار دارد و برای این کار در نظر گرفته شده کفایت می‌کند.
 
در عربستان مؤسسات خیریه‌ای وجود دارد که به نیابت از حجّاج قربانی را ذبح می‌کنند و آن را در اختیار فقرا و نیازمندان قرار می‌دهند. ولی امر مسلمین در این‌باره چه نظری دارند و چه شرایطی را لازم می‌دانند؟
 
لازم است شرایط انجام قربانی به‌گونه‌ای که در مناسک بیان شده، احراز گردد.
 
آیا می‌توان قربانی را پس از ذبح، در اختیار مؤسسات خیریه قرار داد تا آن را به نیازمندان بدهند؟
 
مانعی ندارد.
 
عده‌ای قربانی‌شان را در مکّه در نزدیکی مِنا ذبح نمودند، الان مردّد شدند که آیا ذبح قربانی‌شان در مکّه صحیح و مُجزی بوده است یا اینکه مُجزی نیست و باید تا ماه ذی‌الحجه باقی است دوباره در مِنی یا در معیصم قربانی را اعاده کنند؟
 
در فرض عدم تمکّن از ذبح در خود مِنا، واجب است احتیاطاً در هر نقطه‌ای که به مِنا نزدیک‌تر است ذبح کنند؛ در صورت امکان، بنابراین اگر محلی که قربانی ذبح شده است دارای فاصله‌ای با مِنا به‌قدر فاصله معیصم از مِنی یا از آن نزدیکتر است قربانی مُجزی است.
 
هرگاه ذبح در مکّه مُجزی نباشد، اعمال مکه (طواف حج و نمازش، سعی، طواف نساء و نمازش) را که انجام داده‌اند صحیح است یا آن‌که لازم است آن اعمال هم اعاده شود؟
 
علی‌الظاهر اعمال کسی که قربانی را از روی جهل به مسأله تأخیر انداخته صحیح است؛ اگر چه احتیاط نیکو است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :فارس

کد: 11735 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۷ شهريور بازدید: 2835 ساعت: 2:17 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اگروفود سی‌ام آغاز به کار کرد/آنچه که باید از اگروفود بدانید ۱۴۰۲ جمعه ۲۶ خرداد
2 تلاش عاجل سازمان ملل به منظور بازگشایی بنادر اوکراین برای عبور غلات ۱۴۰۱ جمعه ۱۳ خرداد
3 برندهای کره ای با جنجال به دنبال سودبری از بازار ایران هستند ۱۴۰۰ پنج شنبه ۴ آذر
4 صدرالله زارعی: سودجویان و نفوذی‌های اقتصادی شناسایی و کنترل شوند ۱۳۹۹ يکشنبه ۱۸ آبان
5 اعلام آمادگی مجلس برای اجرای فرمان رهبری در مورد مقابله با کرونا ۱۳۹۹ دوشنبه ۵ آبان
6 استفتاء از مراجع عظام در مورد حکم روزه داری و کرونا ۱۳۹۹ يکشنبه ۳۱ فروردين
7 ۱۰ درس مدیریتی که از شما کارآفرینی خارق‌العاده می‌سازد ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
8 دلایلی برای اثبات آمادگی مدیر شدن کارمندان ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
9 مهارت های هفت گانه رهبری موفق کسب و کار ۱۳۹۶ شنبه ۱۸ آذر
10 کار سوپروایزر یا سرپرست فروش چیست؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چای نعناع و کاهش اختلالات هورمونی زنان دانشمندان دریافتند كه نوشیدن روزی دو فنجان چای نعن...

  شستن سبزیجات با مایع ظرفشویی بی فایده است یک متخصص بیماری‌های داخلی، شست و شوی سبزیجات با نم...

  عواقب تغذیه نامناسب در دوران بارداری لازم است به مادران آگاهی داده شود که در دوران بارد...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

رمضان شیرین برای بیماران قندی همه ما می‌توانیم از این فرصت در وجوه مختلف زندگی بهره بگیریم و به یقین یكی از این موارد كه بر آن تاكید هم شده، توجه به سلامت جسم است. دیابتی‌ها نیز یكی از گروه‌هایی هستند كه باید به این مساله توجه داشته باشند. پس لازم است پیش از آغاز ماه رمضان و روزه‌داری ضمن مشورت با پزشك خود، نكات خاصی را نیز رعایت كنند.
همه چیز درباره «تب کریمه کنگو» از شایعات تا تکذیب وزارت بهداشت پایگاه خبری لقمه: رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت با تکذیب انتشار بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت آلوده، تاکید کرد: برخی فکر می‌کنند که خوردن گوشت آلوده می‌تواند منجر به انتشار این بیماری شود؛ این موضوع را قویا تکذیب می‌کنم زیرا تنها عامل ابتلا به این بیماری تماس با لاشه و خون تازه حیوان بیمار است.
هشت ماده غذایی بهبود دهنده روابط جنسی لقمه: مواد غذایی مختلف تاثیر متفاوتی بر رفتار انسان می گذارند. در این میان برخی از آنها تاثیر مثبتی بر روابط و میل جنسی شما دارند که به تعدادی از آنها اشاره می کنیم.
سکته یک کودک 9 ساله به دلیل چربی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: هر چه تعداد مواد غذایی در حالت فریز شده در یک خانه بیشتر شود میزان سلامت عمومی اعضای خانواده کاهش می‌یابد.