افزایش تولید شیر با اجرای پروژه‌های اصلاح نژاد


پایگاه خبری لقمه: ملاصالحی گفت: اجرای پروژه های اصلاح نژاد گاو شیری در کشور موجب افزایش ۷۹۳ هزار تنی تولید شیر نسبت به سال ۹۲ شده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، محمد رضا ملاصالحی رییس مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی معاونت امور دام اظهار کرد: براساس نتایج آمارگیری از گاوداری های صنعتی کشور در سه ماهه نخست سال ۹۵ تولید شیر حدود یک میلیون و ۸۶ هزار تن برآورد شد، ضمن آن که در این سال جمعیت گاو و گوساله نژاد اصیل هلشتاین و غیر هلشتاین اصیل حدود ۹۳۰ هزار راس بوده است.

 
وی افزود:  در سه ماهه نخست سال ۹۲ جمیعت گاو و گوساله اصیل هلشتاین حدود ۸۳۰ هزار راس با تولید سالانه ۸۹۷ هزار و ۸۰۰ تن بود.
 
ملاصالحی با بیان این که در راستای ارتقای تولید شیر در گله های صنعتی و روستایی و سرعت بخشیدن به پیشرفت ژنتیکی، به طور متوسط حدود ۳ میلیون دز اسپرم گاوهای نر ممتاز از نژادهایی همچون هلشتاین و سمینتال در ایستگاه های اصلاح نژاد دامی کشور تولید و توزیع می شود، گفت: نتیجه این اقدام را می توان در ارتقای تولید شیر، بهبود راندمان تولید مثلی و افزایش طول عمر اقتصادی گاوها مشاهده کرد.
 
وی اجرای پروژه های توسعه پرورش گاوهای دو منظوره را از دیگر طرح های مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی در سطح کشور عنوان کرد و افزود: این پروژه با هدف پرورش نژاد های دو منظوره و آمیخته گری جمعیت گاو های بومی با این نژادها اجرا می شود.
 
این مقام مسوول ادامه داد: اکنون عمده گاوهای آمیخته کشور حاصل از تلاقی گاوهای بومی با نژاد هلشتاین هستند، با اجرای این طرح نسبت آمیخته های کشور نیز به نفع آمیخته های حاصل از تلاقی با نژادهای دو منظوره تغییر خواهد کرد.
 
رییس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی معاونت امور دام در مورد اصلاح نژاد بز نیز اذعان داشت: افزایش تولید شیر بز از دیگر اهداف وزارتخانه در چشم انداز تولید شیر کشور است.
 
وی با اشاره به اینکه پروژه تولید ترکیب ژنتیکی بزهای شیر در سطح کشور در حال اجرا است، بیان کرد:  گله های ناخالص نژادهای سانن و آلپاین از طریق همکاری مشترک بین بخش های خصوصی ایران و فرانسه در داخل کشور ایجاد شده اند.
 
ملاصالحی افزایش تولید روزانه حدود ۳ کیلوگرمی شیر بزهای بومی سانن را نتیجه این همکاری دانست و گفت:  تولید شیر بزهای بومی، روزانه نزدیک به ۵۰۰ گرم است.
 
وی در همین حال استفاده از ترکیب های جدید نژاد گوسفند در کشور به منظور ارتقای بهره وری در تولید گوشت قرمز را از اهداف میان مدت و بلند مدت اصلاح نژاد دام های سبک در کشور عنوان کرد.
 
رییس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی معاونت امور دام افزود:در این راستا،پروژه تولید ترکیب ژنتیکی گوسفند پربازده به منظور ارتقای تولید گوشت و بهبود راندمان تولید مثلی در واحدهای پرورش گوسفند صنعتی در حال انجام است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 13352 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان بازدید: 2814 ساعت: 1:41 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی در میادین میوه و تره‌بار ۵ آذر ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
2 برآورد تولید ۹۲۳ هزار تن گوشت قرمز در سال جاری ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
3 قیمت گوشت گوساله در میادین و فروشگاه ها/گوشت تنظیم بازاری وارداتی به زودی به بازار می‌آید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲ ارديبهشت
4 قیمت امروز گوشت گرم گوسفندی و گوساله ۱۴۰۱ شنبه ۲۲ مرداد
5 قیمت مرغ نسبت به روز گذشته ثابت ماند/ اعلام قیمت گوشت قرمز ۱۴۰۱ دوشنبه ۶ تير
6 قیمت گوشت قرمز در میادین میوه و تره بار اعلام شد ۱۴۰۰ جمعه ۲۵ تير
7 حجتی: بیمه حمایتی محصولات کشاورزی ناچیز است ۱۳۹۸ يکشنبه ۲۷ مرداد
8 تولید انواع گوشت قرمز کاهش یافت ۱۳۹۷ دوشنبه ۱۲ آذر
9 ماجرای کلاهبرداری با گوشت گوساله لاکچری ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ آذر
10 ۶۰ هزار رأس دام سنگین زیر پوشش واکسیناسیون قرار می گیرند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  میوه و سبزیجات ،دوستدار سلامتی سالمندان پایگاه خبری لقمه: سبزیجات و میوه ها از اهمیت بالای...

  آنچه باید در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید سبوس، پوسته سفت و هضم‌نشدنی روی دانه‌های غلات است ...

  باورهای تغذیه‌ای/ آیا هسته‌ی سیب حاوی سیانور است؟ در این مطلب به بررسی این باورها و درست و غلط بودن ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مایکروفر خواص کدام مواد غذایی را از بین می برد مایکروفر یکی از مشهورترین و پر استفاده‌ترین لوازم خانگی در جهان است، نه تنها به دلیل این که به گرم کردن غذا در چند ثانیه کمک می کند، بلکه امکان پخت برخی وعده های غذایی در آب را نیز فراهم می کند. در حقیقت، هنگامی که برخی سبزیجات در این دستگاه پخته می شوند، آنها خواص بیشتری را در مقایسه با روش های پخت دیگر حفظ می‌کنند.
همه پنیرهای محلی ایران را بشناسید سطح توقع پنیری ما، دیگر از پنیر دانمارکی و لیقوان به شدت بالا رفته و با این تنوع پنیری، حتی سر در آوردن اینکه هر کدام به چه کاری می آید کمی پیچیده شده. پنیرخورهایش می گویند بعضی از پنیرها علاوه بر مصرف صبحانه یا عصرانه، مصرف غذایی هم دارند.
فوت‌وفن‌های نگهداری آبغوره و آبلیمو به گفته یک کارشناس مواد آشامیدنی و بهداشتی معاونت غذا، پس از اینکه آبلیمو و آبغوره داخل شیشه ریخته شد، بهتر است شیشه را داخل آب جوش قرار دهید تا...
آیا مصرف ماست میوه ای مفید است؟ ماست میوه ای چند وقتی است که مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفته است و به ویژه مادران سعی می کنند ماست را طعم دار کنند و به عنوان میان وعده در اختیار کودکان قرار دهند؛ از این رو این موضوع را با دکتر سیدسعید اسماعیلی پزشک و محقق طب اسلامی در میان گذاشتیم تا از درست یا نادرست بودن این شیوه مطلع شویم.