ایران از آنفولانزای پرندگان پاک شد


پایگاه خبری لقمه: سازمان جهانی بهداشت دام ایران را عاری از آنفولانزای پرندگان اعلام کرد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، علیرضا اکبرشاهی مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور این سازمان، امروز با استناد به گزارش سایت رسمی OIE اعلام کرد: با توجه به اینکه آخرین کانون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ۳ ماه پیش (یعنی ۱۹ فروردین ۹۸) به oie گزارش شده بود و ازآن هنگام تا ۳ ماه بعد، ماحصل رصد هفتگی و ارسال گزارش پایانی، نشان‌‎دهنده عاری شدن ایران از هرگونه کانون ابتلاء به این بیماری بوده است؛ امروز اعلام پاکی ایران از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، روی سایت رسمی سازمان جهانی بهداشت دام ثبت شده و مشهود است.

 
وی در اشاره به مقاسیه آمار کانون‌های ابتلاء به آنفلوآنزای پرندگان در موج ۹۶- ۹۷ با ۹۷ – ۹۸ گفت: از نظر تعداد پرنده معدوم‌سازی شده، بیماری در سال ۹۷- ۹۸ نسبت به موج ۹۶- ۹۷، بیش از ۹۸ درصد کاهش داشته و خوشبختانه با پیش بینی برنامه‌های امنیت زیستی با حضور کارگروه مقابله با آنفلوآنزای پرندگان (متشکل از تشکل‌ها، سازمان دامپزشکی کشور و معاونت امور دام) که بحث آموزش مرغداران، کارگران واحدها، دامپزشکان و مدیران با همکاری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج (تات) وزارت جهاد کشاورزی اجرایی شد، دستاورد مهم کنترل آنفلوآنزای پرندگان محقق شد.
 
اکبرشاهی با بیان اینکه هم اکنون بحث ممیزی واحدهای پرورشی بوقلمون در دستور کار گذاشته شده است و به‌زودی دستورالعمل ممیزی بوقلمون نیز به استان‌ها ابلاغ می‌شود، تصریح کرد: بر اساس این دستورالعمل، اعضای کارگروه مقابله با آنفلوآنزای پرندگان استان‌ها، موظف به انجام ممیزی و سپس صدور مجوز جوجه ریزی بوقلمون جهت واحدهای حائز شرایط هستند.
 
این مقام مسئول در سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به برنامه‌های واکسیناسیون طیور در مرغداریهای تخم‌گذار و مادر بوقلمون گفت: تا کنون ۶۵ میلیون دوز واکسن به منظور واکسیناسیون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان وارد کشور شده که بالغ بر ۵۰ میلیون دوز در ۱۰ استان پرخطر مصرف گردیده است. البته بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده، واکسیناسیون واحدهای مرغ‌های تخم‌گذار مادر در ۲ استان خراسان رضوی و فارس هم از ابتدای مهرماه سال جاری الزامی می‌شود.
 
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور سازمان دامپزشکی کشور در مورد تأمین واکسن مورد نیاز برای واکسیناسیون واحدها و تأثیر تحریم‌های تحمیلی به جمهوری اسلامی ایران نیز گفت: اگرچه تحریم‌ها به ویژه در مورد برخی واکسن‌ها بی‌تاثیر نبوده، اما در مورد سایر واکسن‌ها با ابزارهایی نظیر ثبت و واردات همزمان یا سوق‌دادن ثبت واردات به سمت کشورهای شرق ایران، به تأمین واکسن مبادرت شده است. البته در خصوص برخی واکسن‌ها که محدودیت‌های بیشتری هست، از طریق حواله و به صورت هدفمند در واحدهای حائز شرایط مصرف می‌شود.
 
اکبرشاهی با بیان اینکه به زودی امکان دقیق رصد تمامی مراحل توزیع واکسن از واردات تا مصرف در واحدهای پرورشی در سامانه GIS اجرا می‌شود و این سامانه در آینده نزدیک قابلیت رصد واکسن‌ها به تفکیک و میزان موجودی و رصد دقیق مصرف آنها را دارد، اعلام کرد: اقدامات زیرساختی لازم انجام شده و در آستانه نهایی شدن است.
 
وی اطمینان خاطر داد: هیچ مشکلی در تأمین واکسن لازم برای کنترل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نیست و حتی بر اساس اعلام اخیر سازمان جهانی بهداشت دام و رایزنی‌های انجام شده مسئولان سازمان دامپزشکی کشور با مسئولان این سازمان جهانی، سید (بذر) تهیه واکسن نیز به زودی در اختیار ایران قرار می‌گیرد تا سازمان دامپزشکی کشور نیز آن را در اختیار شرکتهای متقاضی تولید واکسن قرار دهد.
 
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور سازمان دامپزشکی کشور در اشاره به برخی چالش ها که در صادرات تخم مرغ ایران به برخی کشورهای منطقه از جمله عراق رخ داد به سو استفاده برخی در این زمینه اشاره کرد و گفت: در زمینه موانع صادرات، یکی از محدودیت‌های کشورهای غرب ایران، اعلام پاکی کشورمان از این بیماری بود که خوشبختانه با اطلاعیه رسمی امروز OIE این محدودیت هم از سر راه صادرکنندگان مرغ و تخم مرغ ایران برداشته شد و صادرکنندگان در صورت اخذ مجوزهای لازم هیچ محدودیت و مانعی برای صادرات نخواهند داشت.

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 14014 تاریخ نشر: ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۵ تير بازدید: 1729 ساعت: 4:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 سمنان و خراسان رضوی دو استان بدون آنفولانزای مرغی/ 60 تن تخم مرغ وارد شد ۱۳۹۶ شنبه ۹ دي
2 قیمت تخم مرغ افزایش یافت ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
3 آیا واقعاً آنفولانزای مردانه وجود دارد؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ آذر
4 افزایش ۲۵ درصدی قیمت نهاده‌ها/ خطر آنفولانزای حادپرندگان در کمین است ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
5 صادرات مرغ و تخم مرغ همچنان بی رمق است ۱۳۹۶ يکشنبه ۱ مرداد
6 پوسته تخم مرغ ناقل آنفولانزای پرندگان است ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۷ بهمن
7 شایعات آنفلوآنزایی مانع افزایش صادرات مرغ شد ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۱ تير
8 هشدار فائو نسبت به شیوع بیماری آنفلوآنزای مرغی ۱۳۹۲ جمعه ۲۹ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین روش پخت ماهی هدف از خوردن ماهی چیست و چرا مصرف حداقل 2 وعده گوش...

  رژیم غذایی دشمن مغز را بشناسید رژیم غذایی سرشار از قند برای مغز مضر است.

  میان وعده های مناسب مدرسه با شروع فصل تحصیل و مدرسه دادن میان وعده های سالم ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

این فست فودهای آمریکایی را تحریم کنید شاید مردم آمریکا چاق ترین مردم دنیا باشند، ولی بدان معنا نیست که بازار آنها در انحصار فست فود باشد. فست فودهای زنجیره ای آمریکایی از جمله پیتزا هات، کی اف سی و مک دونالدز در نقاطی غیر از آمریکا غذاهایی ارائه می دهند که آمریکایی ها در کشور خودشان نمی توانند بخورند.
روانشناسی تغذیه؛ تو را از غذا خوردنت می‌شناسم! شما چه نوع غذاهایی را بیشتر دوست دارید؟ غذاهای گوشتی؟ غذاهای نشاسته‌ای؟ سبزیجات یا میوه‌ها؟ ..
توصیه‌هایی برای شیوع تب کریمه‌ کنگو/ شیر فله‌ای نخورید مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی از ابتلای 12 نفر از هموطنان‌مان به بیماری تب‌ کریمه‌کنگو و فوت چهار نفر از آنها خبر داد و گفت:‌ خوردن گوشت قرمز نمی‌تواند ناقل این بیماری به انسان باشد اما از مصرف شیر فله‌ای و غیرپاستوریزه باید خودداری شود.
کوچک کردن شکم سخت است یا آسان؟ پیاده‌روی آهسته به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت در روز مؤثرترین روش برای کوچک کردن شکم است.