رقابت ترکیه و ایران در بازار شکلات خاورمیانه/تنوع و ارزآوری شکلات ایرانی


پایگاه خبری لقمه:

به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از خبرگزاری موج، در شرایط کنونی ارزآوری بازار شیرینی و شکلات ایران به حدود ۲ میلیارد دلار می رسد، هرچند در یکسال گذشته با افزایش قیمت ها و شیوع ویروس کرونا صادرات هم تحت تاثیر قرار گرفته است، با این حال تولیدات ایران حرف های زیادی برای گفتن در بازار جهانی دارد و ترکیه بزرگترین رقیب ایران در بازار شکلات خاورمیانه است.

در چند سال گذشته ایران در صنعت شکلات پیشرفت خوبی داشته و نه تنها توانسته بخش عمده ای از نیاز داخلی را تامین کند به بازار کشورهای همسایه هم ورود کرده و انواع شکلات و شیرینی را متناسب با ذائقه های مختلف تولید و عرضه کند، اما در یکسال گذشته تشدید تورم و کوچک شدن سفره مردم تقاضا برای این بخش را کم کرده است.

در شرایط کنونی ارزآوری بازار شیرینی و شکلات ایران به حدود ۲ میلیارد دلار می رسد، هرچند در یکسال گذشته با افزایش قیمت ها و شیوع ویروس کرونا صادرات هم تحت تاثیر قرار گرفته است، با این حال تولیدات ایران حرف های زیادی برای گفتن دارد.

سعید یزدانی کارشناس بازار صنایع غذایی در گفتگو با این خبرگزاری با اشاره به اینکه ایران در سال های اخیر توانسته در تولید محصولاتی مانند شکلات صبحانه، پاستیل و ... رشد محسوسی داشته باشد، اظهار کرد: قبلا بازار محصول شکلات صبحانه و پاستیل در اختیار برندهای خارجی ها بود که بخشی از آن به صورت قاچاق وار می شد، اما در شرایط کنونی در تولید محصولی مانند شکلات صبحانه با بهره گیری از فندوق منطقه شمال کشور تولیداتی با کیفیتی همسو با نوتلا عرضه می شود و نیاز کشور را تامین می شود.

او با تاکید بر اینکه ۷۰ درصد فندوق دنیا توسط کشور ترکیه تولید می شود به همین دلیل شرکت های این کشور در تولید شکلات های فندقی بسیار قوی عمل کرده اند، افزود: در شرایط کنونی بزرگترین رقیب ایران در تولید شکلات های فندوقی ترکیه است اما موضوعی که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که فندوق های ایران کم چرب تر وخوشمزه تر از فندوق های ترکیه است، از این رو محصولات شکلاتی ایران اسید چرب کمتری دارند و سالمتر هستند.
صادرات صنایع غذایی ایران

یزدانی با تاکید بر اینکه در حال حاضر محصولات شکلاتی که ۱۳ درصد فندوق دارند مشتری بیشتری دارد، گفت: در حال حاضر برندهای مطرح دنیا در شکلات صبحانه ۱۳ درصد فندوق استفاده می کنند و برخی از شرکت ها تنها ۵ درصد فندوق استفاده می کنند و از محصولات جایگزین مانند پالم و ... هم استفاده می کنند، اما به طور قطع محصولاتی که فندوق بیشتری دارد نه تنها مزه و بوی بهتری دارند بلکه سالمتر هم هستند.

یزدانی با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی برخی شرکت های صنایع غذایی ایران محصولات خود را به ۲۳ کشور دنیا از ۵ قاره صادرات می کنند، گفت: تولید محصولات متناسب با ذائقه مردم یکی از موضوعات مهم در بازاریابی و صادرات شکلات است که برخی از این شرکت ها در این مساله بسیار دقیق عمل کرده اند، برای نمونه ژلاتین بیشتر وارداتی است و برخی شرکت ها این محصول را تنها از کشورهای مسلمان با نشان استاندارد و تاییدیه هلال وزارت بهداشت کشورمان و تاییدیه هلال مالزی وارد می کنند و این نشان دهند توجه به رضایت مشتری است.

این کارشناس صنایع غذایی با اعلام اینکه در یک مقطع زمانی تصمیماتی برای محدودیت واردات قهوه، کاکائو و... گرفته شد که صنعت شیرینی و شکلات را کاملا تهدید می کرد، گفت: وقتی که در ایران قهوه یا کاکائو تولید نمی شود ممنوعیت واردات آن می تواند کارگران این صنعت را تهدید کنند زیرا بسیاری از شرکت ها در صورتی که با مشکل مواد اولیه یا ارز برای واردات مواجه بشوند مجبورند کارگران خود را تعدیل کنند.

او با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی برخی شرکت های تولیدکننده شیرینی و شکلات با وجود گرانی مواد اولیه مانند شیر و شکر و ... بازهم قیمت محصولات خود را چندان بالا نبرده اند، گفت: در یکسال اخیر تورم و کرونا باعث شده محصولات شکلاتی کمتر توسط مردم مصرف شود زیرا جزو کالاهای اساسی در سفره غذایی آنها نیست، به همین دلیل قیمت محصولات هم چندان افزایش پیدا نکرده است. از طرف دیگر باید توجه داشت که ۱۰ هزار تن مصرف شکلات صبحانه در ایران داریم که ۴ هزار و ۵۰۰ تن آن در ایران تولید می شود و در آینده تولید این محصول با برند داخلی بیشتر می شود.

تاثیر گرانی مواد اولیه و تورم عمومی

همچنین دبیر انجمن شیرینی و شکلات ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه اندازه بازار شیرینی و شکلات ایران پیش از کرونا ۲ میلیارد دلار بوده است، گفت: در حال حاضر گرانی مواد اولیه و تورم روی تقاضای این محصولات در بازار داخلی تاثیر گذاشته است و از طرف دیگر در یک مقطع زمانی محدودیت های ناشی از کرونا و ... هم روی صادرات این محصولات تاثیر داشت به همین دلیل صادرات مانندسال های گذشته نبوده اماعملکرد شرکت های داخلی در این بخش هم بسیار خوب بوده است.

جمشید مغازه ای با بیان اینکه ایرانی ها دارای ذائقه خاص برای شیرینی و شکلات هستند، افزود: برخی از کشورها شکلات های بسیار شیرین می پسندند و برخی دیگر شکلات های کم شیرین، از این رو شرکت های تولیدکننده محصولات شکلاتی براساس ذائقه مصرف کننده تولید می کنند، به همین دلیل شرکت های ایرانی به سمت تولیدات محصولات متوع رفته اند از این رو می بینیم که در بازار ایران محصولات با تنوع بسیار زیاد وجود دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، در حال حاضر به دلیل گرانی های اخیر سفره غذایی مردم به کالاهای اساسی محدود شده است و از طرف دیگرمحدودیت های ناشی از مبادلات مالی و تحریم ها روی تولیدات صنایع غذایی تاثیر منفی گذاشته است، از این رو دولت باید سیاست های را اتخاذ کند که نه تنها اشتغال پایدار این بخش حفظ شود ارز آوری ناشی از صادرات هم بهبود یابد.

بازگشت به صفحه نخست




کد: 14256 تاریخ نشر: ۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۰ اسفند بازدید: 2200 ساعت: 7:41 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 هشدار وزیر جهاد کشاورزی: واردات بی‌رویه نهاده‌ها تعادل بازار را به‌هم می‌زند ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۶ تير
3 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
4 جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۹ خرداد
5 پشت پرده حفظ شدن مرغ در سفره مردم و نصف شدن گوشت قرمز! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲ خرداد
6 اعزام ارزیابان بیمه به بندر رجایی/ محوطه بندری دارای پوشش اتکایی مناسب است ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
7 بازار دستگاه نانوحباب‌ساز ایرانی در گلخانه‌ها و تصفیه‌خانه‌های ۶ کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
8 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
9 صادرات جو پرک ممنوع شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
10 صنعت گاو شیری ایران در رقابت با برترین‌های جهان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
11 تهران میزبان دومین نمایشگاه صنعت آکواریوم ماهیان زینتی می شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سبوس گندم، برای سیستم گوارشی مفید است لقمه: سبوس گندم، فیبر غذایی است که در آب حل نمی شو...

  با بوی بد سیر چه کنیم؟ اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که سیر را به خ...

  سبزی‌ها با این روشها خوشمزه‌تر می‌شوند از ویژگی‌های یک رژیم غذایی سالم این است که در آن ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فلج حنجره در اثر مصرف سم تجزیه نشده در صیفی جات/ ابتلا به ام اس و دیابت نتیجه استفاده از کودهای شیمیایی یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه چندی پیش عده ای از افراد به دلیل استفاده از صیفی جاتی که قبل از تمام شدن دوره کارنس به بازار عرضه شده بودند دچار فلج حنجره شده اند نسبت به عوارض خطرناک استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی هشدار داد.
نکات مهم درباره پخت شله زرد برای پخت بهتر هر غذایی نیازمند دانستن نکات ظریفی هستیم که شله زرد هم از این قاعده مستثنی نیست.
با انواع عرقیات سنتی ایران و خواص آنها آشنا شوید در سال های اخیر به دنبال تحقیقات جدید در مورد خواص داروهای گیاهی ، استقبال عمومی به استفاده از این نوع داروها نیز افزایش یافته است و هم اکنون در جهان و نیز ایران ، شرکت های معظم دارو سازی با استفاده از عصاره گیاهان دارویی ، تولیدات متنوعی را در بطری های پاکیزه و بهداشتی روانه بازار کرده اند.
باور غلط درباره داروهای گیاهی باورهای غلطی درباره گیاهان دارویی وجود دارد و بسیاری از افراد تصور می‌کنند که داروهای گیاهی بدون عارضه هستند.