رئیس انجمن تغذیه ایران به روزه‌داران توصیه کرد سحری را جدی بگیرند


پایگاه خبری لقمه: ماه مبارک رمضان فواید بسیاری از نظر معنوی و جسمی دارد اما لازم است برای بهره بیشتر از ماه موارد تغذیه درست را رعایت کنیم. رئیس انجمن تغذیه ایران توصیه‌هایی سلامت‌محور به روزه‌داران کرده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، ماه مبارک رمضان فواید بسیاری از نظر معنوی و جسمی دارد اما لازم است برای بهره بیشتر از ماه موارد تغذیه درست را رعایت کنیم تا روزه‌های طولانی این ماه را راحت‌تر سپری کنیم. دکتر «جلال‌الدین میرزایی»، عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی و رییس انجمن تغذیه ایران می‌گوید: «با توجه به مطالعات مبتنی بر شواهد متخصصان علوم‌پزشکی همگی معتقدند که نخوردن غذا به‌طور متناوب مانند روزه‌داری اسلامی نه‌تنها عارضه‌ای در افراد سالم ایجاد نمی‌کند، بلکه سبب تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش واکنش‌های التهابی در بدن و ارتقای واکنش بدن می‌شود. پس به‌طورکلی همه افراد زیر ۶۵سال با رعایت نکات بهداشتی عمومی و رعایت نکات تغذیه‌ای که بدان‌ها اشاره می‌کنیم می‌توانند روزه بگیرند.»
 
میرزایی، متخصص تغذیه می‌گوید: «رمضان فرصتی را فراهم می‌کند که بتوان عادات غلط تغذیه‌ای را که ایجاد شده بود اصلاح کرده و با رعایت تنظیم انرژی دریافتی و میزان کالری مصرفی اضافه‌وزن‌های ایجادشده و مشکلاتی نظیر کبدچرب، فشارخون، چربی‌های بالای خون و تنظیم قند را کنترل کند. رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی و استفاده از همه پنج گروه غذایی شامل گروه نان و غلات با تاکید بر غلات و نان‌های سبوس‌دار، انواع جوانه‌هاست. گروه میوه‌ها با تاکید بر مصرف انواع مختلف میوه‌ها، گروه سبزی‌ها با تاکید بر مصرف انواع آن‌ها با رنگ‌های متفاوت و به‌ویژه خانواده کلم، گروه گوشت‌ها با تاکید بر تخم‌مرغ، مرغ، ماهی، حبوبات و مغزها گروه شیر و لبنیات با تاکید بر مصرف لبنیات کم‌چرب در فاصله افطار تا سحر ضروری است تا مواد مغذی موردنیاز بدن در همین زمان کم فراهم شود.»
 

سحری را جدی بگیرید

 
مصرف منظم وعده‌های اصلی غذایی و میان‌وعده در فاصله افطار تا سحر بعدی با تاکید بر مصرف حتمی سحری از نکات مهمی است که باید به آن‌ها توجه کرد. همچنین در وعده افطار باید از تخم‌مرغ، شیر کم‌چرب و پنیر کم‌چرب و کم‌نمک، نان و غلات سبوس‌دار و میوه و سبزی استفاده شود.
 
او درباره مصرف سحری توضیح می‌دهد: «مصرف منظم سحری و افطاری در تقویت سیستم ایمنی نقش دارد. تامین پروتئین موردنیاز روزانه به‌ویژه از طریق تخم‌مرغ، گوشت سفید و حبوبات. مرغ و تخم‌مرغ منبع خوبی از عنصر روی بوده و استفاده از منابع غذایی حاوی آهن همانند انواع گوشت و حبوبات بسیار مفید است. از حبوبات همراه منابع غذایی ویتامین C مانند نارنج و آبلیموی تازه به‌منظور جذب بهتر آهن می‌توان استفاده کرد. برای سحری خود یک وعده سبک میل کنید. این امر به‌ویژه درمورد گروه‌های خاص مانند افراد مسن، نوجوانان، زنان باردار و مادران شیرده و همچنین کودکانی که روزه می‌گیرند صدق می‌کند. از خوردن شیرینی‌های زیاد برای افطار خودداری کنید. شیرینی‌هایی که معمولا در ماه رمضان خورده می‌شوند (مثل زولبیا و بامیه) حاوی مقادیر زیادی شربت قند هستند. بهتراست به جای آن‌ها از میوه‌های آبدار و تازه مانند هندوانه، خربزه یا هر میوه دیگر فصلی مانند هلو استفاده شود.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :روزنامه صبح نو

کد: 14721 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۶ فروردين بازدید: 1064 ساعت: 6:05 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توزیع یک میلیون و ۳۰۰ هزار افطاری در رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
2 قیمت اقلام و خدمات در ماه رمضان و شب عید/ ضوابط فعالیت رستوران ها ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
3 اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
4 توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
5 یارانه گندم و نان و مسئله محدودیت فروش نان ۱۴۰۲ شنبه ۳۰ دي
6 چرایی نوسانات قیمت دام در روزهای اخیر/قیمت‌ها مصنوعی تغییر کرده است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
7 آش بوشهری؛ غذا و نذری محبوب جنوبی‌ها ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور
8 50 میلیارد تومان پول گندمکاران تا پایان شهریور تسویه می شود ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
9 قیمت امروز گوشت مرغ هر کیلو ۷۸ هزار تومان ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲ شهريور
10 مهلت ارائه اظهارنامه‌های مالیاتی ۱۰ روز تمدید شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۳۱ خرداد
11 واکنش سازمان مالیاتی به پیشنهاد اصناف برای تمدید ۱۰ روزه مهلت ارائه اظهارنامه عملکرد ۱۴۰۲ سه شنبه ۳۰ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ممنوعیت فروش بستنی و آب میوه در خیابان ممنوع شدن فروش بستنی و آب میوه در حاشیه خیابانها، ...

  با آب اضافی حاصل از پخت‌وپز چه کنیم زمانی که بدانید مواد آب‌پز هر کدام ماده مغذی‌ای در...

  ۱۰ نشانه ابتلا به بیماری کلیه بسیاری از افراد به بیماری‌های مزمن کلیوی مبتلا هست...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

راهنمای خرید و نگهداری ظروف و اشیای نقره نقره یکی از فلزات گرانبها و محبوب پس از طلاست که اکثر ما زیور‌آلات، مجسمه و آینه شمعدان یا ظروفی از این جنس در خانه داریم.اشیا و ظروفی که امروزه بیش از سابق مخاطب و خواهان پیدا کرده است و به همین دلیل در هر نقره‌فروشی مدل‌های گوناگونی از ظرف و ظروف از نمکدان و کارد و چنگال گرفته یا سرویس‌های چایخوری و... پشت ویترین جلوه‌گری کرده و دل از تماشاچیان پشت ویترین می‌برند. در این نوشتار ضمن اشاره به برخی از مواردی که هنگام خرید ظروف و اشیا نقره باید مدنظر قرار داد، به ارائه برخی اطلاعات در مورد این کالا پرداخته‌ایم. اگر به این موضوع علاقه‌مندید، ادامه مطلب را بخوانید.
مصرف زیاد روغن زیتون باعث چاقی می شود دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه كشور با بیان اینکه افزودن برخی مواد به سالاد موجب افزایش کالری سالاد می شود تاکید کرد:« برخی معتقدند اضافه کردن روغن زیتون به سالاد از یبوست جلوگیری می کند اما یادمان باشد روغن زیتون به هیچ وجه خاصیت لینت دهنده ندارد و مصرف روغن زیتون می تواند موجب چاقی شود.»
راهنما: برای راه اندازی تهیه غذای خانگی چه کنیم؟ پایگاه خبری لقمه: مشاغل زیادی هستند که ما آن‌ها را به درستی نمی‌شناسیم. آدم‌های زیادی هم هستند که هنوز جویای شغل مناسب هستند. مجله مهر شما را با برخی از این مشاغل آشنا می‌کند.
همه چیز درباره نورپردازی آشپزخانه پایگاه خبری لقمه: در این مقاله با راهکارها و محصولات مناسب نورپردازی آشپزخانه آشنا می شوید.