آخرین وضعیت سرمازدگی در باغات + پنج توصیه


پایگاه خبری لقمه: مدیرکل مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه شدت سرمازدگی سال گذشته از امسال بیشتر بود، به کشاورزان و باغداران برای مقابله با سرمازدگی توصیه‌هایی کرد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، حسین آهنی مدیرکل مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه میزان سرمازدگی امسال به شدت سال‌ گذشته نبود، گفت: هشتم فروردین امسال طی نامه‌ای به استان‌ها ابلاغ کردیم و اطلاع‌رسانی‌های لازم نیز در این خصوص صورت گرفت. همچنین ستاد مدیریت بحران تشکیل شد. در ۱۹ استان شمالی، غربی و شمالغرب سرمازدگی داشتیم و توصیه‌هایی در بخش زراعت و باغداری نیز شد.

 
وی با اشاره به اینکه پنج راهکار برای مقابله با سرمازدگی به کشاورزان توصیه کردیم، گفت: چون شدت سرما بسیار بالا نبود، در بخش زراعت استفاده از کودهای کلرید پتاسیم با پتاس ۶۰ درصد را پیشنهاد دادیم. همچنین در مناطقی که کف باغ علف هرز بود، توصیه کردیم که علف‌ها را بدون شخم‌زدن جمع آوری کنند، زیرا هرچه بافت خاک سفت‌تر باشد انتقال حرارتی کمتر می شود.
 
مدیرکل مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: همچنین پیشنهاد کردیم باغداران در مناطقی محدودیت منابع آبی وجود ندارد، آبیاری تا حداقل ۲۰ سانتی‌متر را انجام دهند.
 
وی در ادامه گفت: پیشنهاد کردیم که باغداران از مواد شیمیایی مانند محلول‌های ضدهسته یخ در باغات استفاده‌ کنند. تاثیرگذاری آن ۲۴ ساعته و ماندگاری آن ۷ تا ۱۰ روز است.
 
آهنی عنوان کرد: در مناطقی که دما بالای صفر بود، آتش و دود را پیشنهاد دادیم. سرمازدگی در دمای بالای صفر و یخ‌زدگی در دمای زیر صفر رخ می‌دهد. بنابراین می‌توان در مناطقی که سرمازدگی داریم با ایجاد آتش در پیت‌های حلبی و جابه‌جایی هوای گرم و سرد از باغات حفاظت کنیم.
 
وی همچنین افزود: استفاده از هیترها و دمنده‌های حرارتی و نصب آن در پشت ماشین‌های کشاورزی  نیز از دیگر پیشنهادات بود.
 
مدیرکل مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهادکشاورزی تصریح کرد: ۱۲ و ۱۳ فروردین در ۱۹ استان سرمازدگی داشتیم و اطلاع‌رسانی‌های لازم نیز صورت گرفت. فعلا در دوره ارزیابی هستیم و برآورد خسارت حدودا ۲۰ روز طول می‌کشد. تنها گزارشی که از خسارت داریم از استان کردستان و برخی باغات میوه است.
 
وی در پایان گفت: هفته آینده به احتمال زیاد سرمازدگی آنچنانی نخواهیم داشت. شاید در برخی مناطق موج سرما و برف را داشته باشیم ولی تاثیری بر درختان نخواهد داشت.

  

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 15160 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ فروردين بازدید: 803 ساعت: 1:37 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برداشت 85 تا 90 هزارتن زیتون تا پایان فصل ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر
2 هر نوع میوه را باید کیلویی چند بخرید؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۷ مهر
3 کوتاهی دولت در پرداخت خسارت کلزاکاران ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۶ مهر
4 وضعیت تولید مرکبات مناسب است ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۶ مهر
5 افزایش 7 درصدی تولید مرکبات در راه است/ راهکارهای جدید برای مقابله با سرمازدگی ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۱ مهر
6 خسارت باغداران شمال پرداخت شده است ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۶ تير
7 پیاز اشک مردم را درآورد/ افزایش ۹ برابری قیمت ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۱ تير
8 خسارت 279 میلیارد ریالی سرما به محصولات کشاورزی استان بوشهر ۱۳۹۴ شنبه ۲۸ آذر
9 سرمازدگی گوجه‌فرنگی خوزستان وبهبهان‌/ وزارت کشاورزی باید از گرانی جلوگیری کند ۱۳۹۴ شنبه ۲۱ آذر
10 گرانی و کمیابی چای شمال ۱۳۹۴ پنج شنبه ۳۱ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کودکان به نوشیدن چای عادت نکنند کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: ع...

  تغذیه مناسب در فصل تابستان یک متخصص تغذیه با اشاره به افزایش نیاز به مایعات د...

  خوردن ترشی،قهوه غلیظ و غذاهای پرادویه موثردربروز زخم معده/شلغم مانع ایجاد زخم معده می‌شود یک متخصص تغذیه و رژیم‌های درمانی، عنوان کرد: خوردن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خواص نعناع دمنوش آن برای مشکلات گوارشی و اعصاب +موارد دیگر پایگاه خبری لقمه: نعناع گیاهی است که طبع گرم و خشک داشته و دارای خواص فراوان دارویی است. مصرف آن به اشکال مختلف ازجمله تازه، خشک‌شده، دم‌نوش، اسانس، دم‌کرده، پودر و... امکان‌پذیر است. نعناع یک گیاه بسیار معطر و با طراوتی است که به‌طور گسترده در آشپزی و در صنایع غذایی و آرایشی بهداشتی کاربرد فراوانی دارد.
نان تازه، تخم مرغ آب پز و لكه آدامس شب موقع خواب یاد یخچال می افتید. چرا؟ چون رژیم هستید و شام هم نخورده اید اما قصد دارید صبح كه از خواب بیدار شدید قبل از خروج از خانه صبحانه مفصلی بخورید.اما...
نکاتی در مورد حضور موفق در نمایشگاه های بین المللی اولین قدم برای ورود به بازارهای صادراتی و شناسایی مشتریان بین الملل، حضور در نمایشگاههای بین المللی در منطقه های شناسایی شده است.
دندان های تان را سمباده نزنید اصولا یک خمیردندان باید تا حدودی حاوی مواد ساینده باشد تا بتواند عملکرد مسواک را در تمیز کردن دندان ها بهبود بخشد. ولی مقدار بیش از حد مواد ساینده در خمیردندان ضدجرم، باعث سایش مینا و عاج دندان شده و فرد را با مشکلات متعددی روبرو می کند.