قیمت خرید تضمینی گندم در هاله‌ای از ابهام


پایگاه خبری لقمه: بر اساس دستور رئیس جمهور به وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر رسیدگی آنی به مساله گندم کاران، جلسه شورای قیمت گذاری تشکیل شد اما پس از ۳ ساعت مذاکره، بدون نتیجه پایان یافت.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، تعیین قیمت جدید خرید تضمینی گندم از بهمن سال گذشته مطرح شد اما همچنان بدون نتیجه باقی مانده است. پس از رایزنی‌های بسیاری که نمایندگان گندم کاران با مسؤولان دولتی و مجلس شورای اسلامی داشتند اردیبهشت امسال نخستین جلسه شورای قیمت گذاری محصولات اساسی کشاورزی برگزار شد.

 
روند تعیین نرخ جدید محصولات کشاورزی به این گونه است که در سال زراعی جدید مشخص شده و بدون تغییر، یک سال ثابت باقی می‌ماند. سال گذشته با جهش نرخ دلار و گران شدن هزینه کالاها و خدمات، گندم کاران درخواست افزایش مجدد قیمت گندم پیش از سال زراعی (شهریور ۱۴۰۲) داشتند. با وجود اینکه خبرها از سوی برخی اعضای شورا حاکی از تعیین قیمتی بین ۱۶ تا ۱۷ هزار تومان در هر کیلو بود، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی به عنوان رئیس شورای قیمت گذاری محصولات اساسی کشاورزی ۱۷ اردیبهشت نرخ ۱۵ هزار تومان را اعلام و ابلاغ کرد.
 
گندم کاران ناراضی دوباره موضوع را طی ارسال نامه‌ای سرگشاده به رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهوری خواهان رسیدگی به مساله شدند. در نهایت ابراهیم رئیسی طی دستوری خواستار پیگیری آنی قیمت گندم و تعیین تکلیف آن شد.
 
برگزاری جلسه بدون نتیجه
 
علی قلی ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران از تشکیل جلسه شورا قیمت گذاری محصولات اساسی کشاورزی عصر روز ۳۱ اردیبهشت خبر داد و به مهر گفت: بر اساس دستور رئیس جمهوری به وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر رسیدگی آنی به مساله گندم کار، جلسه شورا تشکیل شد اما پس از ۳ ساعت مذاکره، بدون نتیجه پایان یافت.
 
وی افزود: تعداد زیادی از اعضا خواستار اعلام قیمت به دست آمده از آنالیز نرخ تمام شده گندم شدند اما ۳ عضو دولتی (سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی) نپذیرفتند و خواستار استخراج دوباره قیمت تمام شده این محصول شدند.
 
وی ادامه داد: به این ترتیب مقرر شد برای راستی آزمایی درباره مبلغ ۱۷ هزار تومان معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی به همراه مرکز پژوهش‌های این وزارتخانه قیمت گندم را مجدداً از تمام استان‌ها به دست آورده و با قیمت اعلامی بنیاد ملی گندم کاران مورد سنجش قرار گیرد. سپس این سه بخش (معاونت زراعت، مرکز پژوهش‌ها و بنیاد ملی گندم کاران) رایزنی کرده و با توجه به هزینه تولید و میانگین عملکرد گندم کاران کشور، جمع بندی انجام شده و عدد نهایی در اختیار شورا قیمت گذاری قرار گیرد. سپس مجدد رأی گیری شود.
 
اثرات سو تأخیر
 
ایمانی در ادامه سخنان خود با اشاره به تأخیر پرداختی‌های خرید تضمینی گندم عنوان کرد: تا امروز بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان گندم تحویل دولت شده اما فقط حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان پرداخت شده است.
 
وی گفت: در حال حاضر ابتدای فصل برداشت گندم هستیم و محصولات استان‌های گرمسیر برداشت می‌شود اما با شروع پیک برداشت گندم در هفته‌های آینده و آماده برداشت شدن محصولات مناطق معتدل، حجم گندم‌های تحویلی بیشتر می‌شود. به نظر می‌رسد دولت نمی‌تواند تأمین مالی کند زیرا از ۷ فروردین که نخستین محموله گندم تحویل شد تا هم اکنون فقط هزینه ۳۰ درصد محصولات پرداخت شده است.
 
مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران با بین اینکه تعلل و تأخیر تعیین تکلیف قیمت خرید تضمینی گندم اثرات سو در کشت این محصول دارد، گفت: این تعلل منجر به کاهش کشت شده زیرا در مناطق سردسیر که کشاورزان در مرحله داشت (آبیاری، سم پاشی، کوددهی و…) گندم هستند با توجه به اینکه کشت صرفه اقتصادی ندارد فعالیت خود را متوقف می‌کنند.
 
وی ادامه داد: ۷۰ درصد زراعت در کشور ۷ آبی بوده در حالی که در کشورهای پیشرفته فقط ۳۰ درصد کشاورزی آبی انجام می‌شود. این امر در کنار زمین‌های خرد و کوچک مقیاس، سبب شده تا نتوانیم از مکانیزاسیون به نحو احسن استفاده کنیم و با ارتقا فعالیت‌ها، هزینه تمام شده را کاهش دهیم. این موضوع هم باید در نهادهای بالادستی پیگیری شده و مسؤولان راهکاری برای حل این معضلات پیدا کنند.
 
ایمانی درباره زمان برگزاری جلسه بعدی شورای قیمت گذاری نیز گفت: مقرر شد جلسه بعدی شورا و اخذ تصمیم نهایی آخر هفته جاری یا نهایت ابتدای هفته آینده باشد.

 

 

خبرنگار: آزاده فضلی

 

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15209 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ خرداد بازدید: 396 ساعت: 7:40 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برخورد قاونی با گران‌فروشان/قیمت مرغ تغییر نمی کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
2 دلیل ممنوعیت واردات دی و منو کلسیم فسفات چیست؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
3 رکورد شکنی تهران در جوجه‌ریزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
4 طرح کاشت یک میلیارد درخت تکلیف همه را مشخص می کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
5 آمادگی ایران برای صادرات ادوات کشاورزی به ازبکستان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
6 اجرای طرح مطالعاتی زنجیره راهبردی ارزش افزوده خرما درخوزستان آغاز شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
7 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
8 اختلاف دو وزارت خانه بر سر آمار تولید و عرضه تراکتور ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ دي
9 تسهیلات ویژه کشاورزان قراردادی از بیمه تا کمک هزینه ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۱ دي
10 تحقق رویای 5 هزار ساله کشاورزان به کمک سربازان ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۱ دي
11 لزوم مقابله با افزایش جمعیت موش‌ها در مزارع آذربایجان شرقی ۱۴۰۲ شنبه ۲ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  موادغذایی بی‌ضرر و کشنده برخی از مواد غذایی برای سلامتی مفید اما به دلایلی...

  صبحانه را جدی بگیرید ‌یک متخصص تغذیه در کردستان گفت: صبحانه وعده‌ای است...

  با دندان درد در ایام تعطیل چه کنیم؟ یکی از مشکلاتی که گاهی در ایام تعطیل برای برخی از ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

این فست فودهای آمریکایی را تحریم کنید شاید مردم آمریکا چاق ترین مردم دنیا باشند، ولی بدان معنا نیست که بازار آنها در انحصار فست فود باشد. فست فودهای زنجیره ای آمریکایی از جمله پیتزا هات، کی اف سی و مک دونالدز در نقاطی غیر از آمریکا غذاهایی ارائه می دهند که آمریکایی ها در کشور خودشان نمی توانند بخورند.
چگونه می توانیم روزی 50 گرم تولید زباله خود را کاهش دهیم؟ اولین قدم در مدیریت پسماند و زباله آنست که دورریزها را کم کنیم و از مواد و کالاها درست استفاده کنیم.
چاقی، معضل قرن حاضر چاقی و اضافه وزن معضلی است که در دنیای امروز گریبانگیرمان شده و مشکلات زیادی را برای اکثر افراد جامعه بوجود آورده است، تا آنجا که چاقی را معضل قرن حاضر نام نهاده‌اند. شیوع چاقی در میان ایرانیان شدت بیشتری دارد و از این حیث توجه به آن، اهمیت فراوانی دارد.
12رازی که فست فودی‌ها به شما نمی گویند فست‌فودها، خیلی سریع‌تر از آن‌چیزی که تصور می‌کردیم، به زندگی ما وارد شده‌اند و چه بخواهیم و چه نخواهیم، در زندگی روزمره‌مان نقش مهمی دارد. رازهای فست‌فودها را بخوانید تا با این پدیده مدرن امروزی، رفتاری متفاوت داشته باشید...