شیر مادر و مرگ و میر کودکان


رییس مرکز بهداشت استان خراسان رضوی كاهش مرگ‌ومیر كودكان را از مزایای تغذیه با شیر مادر برشمرد و گفت: تغذیه كودك با شیر مادر طی 6 ماه اول پس از تولد، موجب كاهش مرگ و میر سالانه كودكان به میزان یك میلیون نفر در سطح جهانی می‌شود.

لقمه: دكتر رضا سعیدی در گفت‌وگویی گفت: شیر مادر تا پایان 6 ماهگی تامین‌ كننده تمام نیازهای تغذیه‌ای كودك حتی نیاز به آب دانست و اظهار كرد: شیر مادر ابتلا به بیماری‌های دوره شیرخوارگی از جمله انواع عفونت‌های تنفسی، گوارشی و ادراری را به شدت كاهش می‌دهد.

وی افزود: بیماری‌های دوره بزرگسالی نیز همچون دیابت نوع دو (دیابت بزرگسالی)، بیماری‌های گوارشی موسوم به التهاب روده، برخی سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی، عروقی در میان افراد تغذیه شده با شیر مادر كمتر مشاهده می‌شود.

فوق تخصص نوزادان ادامه داد: این دسته از كودكان نسبت به كودكان تغذیه شده با شیرخشك با اختلاف تقریبا 8 ، از ضریب هوشی بالاتری برخوردار هستند.

وی به تاثیر شیر مادر در حفظ سلامتی مادر نیز اشاره و اظهار كرد: كم‌خونی، سرطان‌های سینه و رحم از جمله بیماری‌هایی است كه به وسیله شیردهی به نوزاد درمیان مادران كاهش می‌یابد.

دكتر سعیدی در تشریح افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌ها در افراد تغذیه شده با شیر مادر گفت: بیماری‌های تنفسی، عفونت‌ها، چاقی و همه بیماری كه شیر مادر معمولا موجب پیشگیری از آن‌ها می‌شود، از عوامل محدودكننده استفاده از شیر خشك به جای شیر مادر است.

وی جایگزین كردن شیرخشك به جای شیرمادر را برای حل مشكل عدم شیردهی مادران مناسب ندانست و انجام نرمش، استفاده از دارو و تغذیه كودك با شیر مادری دیگر را برای بازگشت به شیر را توصیه كرد.

رییس مركز بهداشت خراسان رضوی درباره نگهداری شیر مادر در درون ظروف گفت: شیر مادر در دمای اتاق 6 الی 8 ساعت، در یخچال حدود 2 روز، در صورت انجماد با فریزر 2-1 ماه و در فریزهای صنعتی با دمای 20- درجه، 3 الی 6 ماه قابل نگهداری است.

دكتر سعیدی ضمن بیان اینكه فاصله‌گذاری 3 الی 6 ماه و حتی یك سال از ویژگی‌های طبیعی شیردهی است به مادرانی كه قبل از اتمام دوره 2 ساله شیردهی كودك خود باردار شده‌اند، توصیه كرد: طی 4 الی 5 ماه اول بارداری می‌توانند شیردهی را ادامه دهند اما پس از آن باید عمل شیردهی متوقف شده، بعد از تولد نوزاد به كودك زیر 2 سال شیر داده شود.

رییس مركز بهداشت استان خراسان رضوی با اشاره به نوع تغذیه كودكان گفت: كودك تا پایان 6 ماهگی باید صرفا از شیر مادر تغذیه شود و پس از گذر از این دوره هم در غذای كمكی كودك باید از نمك، اسفناج، سفیده تخم‌مرغ و عسل خودداری كرد.

وی همچنین شیر پاستوریزه را در برنامه غذایی پس از یك سالگی كه كودك مجاز به خوردن انواع خوراكی‌هاست، قرار داد.

دكتر سعیدی در ارائه آمار مربوط به تغذیه با شیر مادر در كشورمان، ادامه داد: حدود 99 درصد كودكان در ابتدای تولد با شیر مادر تغذیه می‌شوند كه این رقم در زمان سه ماهگی كودك به 70 درصد و در 6 ماهگی به 55 درصد كاهش می‌یابد كه این امر نشانگر وضعیت مطلوب كشور در این زمینه است.

وی همچنین آمار مربوط به كشورهای اروپا و آمریكا را در مقایسه با ایران قرار داد و تصریح كرد: تغذیه انحصاری با شیر مادر در 5 الی 6 ماهگی كودكان این كشورها به رقم 25 درصد كاهش می‌یابد كه معلول وجود درصد بالای مادران شاغل و تك فرزند بودن در این كشورها است.


س.ع


نقل از :ایسنا

کد: 1648 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۲۵ شهريور بازدید: 3779 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 وضعیت دارو و شیرخشک در کشور چگونه است؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
3 سهمیه شیرخشک نوزادان در این روزها چقدر است ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
4 تأمین شیر خشک بدون مشکل ادامه دارد ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
5 قاچاق شیرخشک به چه دلیل رخ داد؟ ۱۴۰۴ شنبه ۴ خرداد
6 بیمه سلامت مازندران: شیوه پرداخت یارانه دارو و شیرخشک تغییر می‌کند ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
7 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
8 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
9 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
10 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
11 قیمت جدید شیر ۱۸ هزار تومان اعلام شد ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عواقب تغذیه نامناسب در دوران بارداری لازم است به مادران آگاهی داده شود که در دوران بارد...

  آشنایی با میوه ای برای شادابی پوست هلو غنی از ویتامین آ و پتاسیم است و با توجه به سای...

  این خوراکی‌های باهوش کننده را بشناسید! کارشناس مسئول مواد خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

پوست خود را شاداب کنیم سلامت پوست تاثیر بسزایی در شادابی چهره شما دارد.با خوردن مواد غذایی زیر چهره خود را شاداب تر کنید.
تغذیه زنان از کودکی تا سالمندی نسل های گذشته عادات غذایی خود را عیناً به نسل های فعلی منتقل می کنند و همان طور که پیش از این هم به آن اشاره شد عادات غذایی درست یا غلط در آغازین سال های زندگی، در دوران نوپایی و کودکی شکل می گیرد، در این دوران عدم برخورداری دختران از تغذیه مناسب، متعادل و متنوع آنها را به سمت سوءتغذیه سوق می دهد و بارزترین آثار عدم دسترسی آنها به ریزمغزهای گوناگون را می توان در بیماری های جسمی دوره های مختلف زندگیشان مشاهده کرد.
آشنایی با 8 خاصیت گل کلم محققان کانادایی در بررسی‌های خود دریافتند مصرف نصف پیمانه گل کلم در روز، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را تا 52 درصد کاهش می‌دهد.
بهترین زمان مصرف آب میوه آب‌میوه‌های تازه سرشار از انواع ویتامین‌ها و املاح هستند و ارزش غذایی بالایی دارند.