صبحانه نخوردن با كاهش یادگیری و خستگی در مدرسه همراه است


سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشكی عنوان كرد: كودكانی كه صبحانه نمی‌خورند در طول ساعاتی كه درمدرسه هستند با كاهش یادگیری، كاهش تمركز حواس دركلاس درس، خستگی و بی‌حوصلگی مواجه می‌شوند.

به گزارش لقمه،دكتر زهرا عبداللهی با بیان این مطلب اظهار داشت:‌ كمبودهای تغذیه‌ای دراین سنین از جمله كمبود ریزمغذی‌ها مانند آهن و روی می‌تواند منجر به كاهش قدرت قدرت یادگیری و افت تحصیلی در دانش‌آموزان شود.


وی افزود: دانش آموزان درسنین رشد هستند وبه همین دلیل برنامه غذایی روزانه آنها باید به گونه‌ای تنظیم شود كه مواد مغذی مورد نیاز برای رشد جسمی وكارایی ذهنی تامین شود.


وی تصریح كرد: در برنامه غذایی روزانه دانش آموزان پنج گروه غذایی اصلی شامل نان وغلات ( برنج ، ماكارونی) كه عمدتا انرژی مورد نیاز روزانه را تامین می كنند، گروه شیر ومواد لبنی برای تامین كلسیم، فسفر، بخشی از پروتئین و ویتامین‌های گروه ب، گروه گوشت و تخم مرغ و حبوبات برای تامین پروتئین مورد نیاز جهت رشد و افزایش حجم عضلات، گروه میوه‌ها و گروه سبزی‌ها برای تامین ویتامین‌ها، املاح معدنی و فیبر به مقدار كافی گنجانده شود.


این متخصص تغذیه ابراز داشت:‌ مصرف موادغذایی چرب و پرنمك و شیرین که در موادی مانند نوشابه‌های گازدار، آب میوه های صنعتی، شیرینی و شکلات،‌ آب نبات‌ها، چیپس و پفك وجود دارد، به این دلیل كه فاقد ارزش غذایی بوده و می تواند زمینه را برای بروز كمبودهای تغذیه‌ای، چاقی و اضافه وزن، فشارخون و چربی خون بالا فراهم كند، توصیه نمی‌شود.


وی خاطرنشان كرد: حتما میان وعده مناسب و سالم مانند میوه، لقمه‌های خانگی مثل نان و پنیر، نان و تخم مرغ، شیر، انواع تنقلات سنتی از قبیل نخود، كشمش، برگه ها و انواع مغزها استفاده شود. میان وعده ها فقط برای رفع احساس گرسنگی نیستند و بخشی از انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن را برای این گروه سنی باید تامین كنند.


دكتر عبداللهی گفت: محصولات غذایی مثل چیپس، پفك و محصولات مشابه، نوشابه های گازدار، یخمك كه ارزش غذایی ندارند، لواشك، آلو و آلوچه‌هایی كه فاقد بسته بندی و پروانه ساخت از وزارت بهداشت هستند جایی در میان وعده‌های سالم و باكیفیت تغذیه‌ای ندارند .

س.س


نقل از :ایسنا

کد: 1664 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۲۶ شهريور بازدید: 3023 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 وعده وزیر درباره نرخ خرید گندم/ قیمت نان گران می‌شود؟ ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۵ فروردين
2 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
3 شما چند وعده غذا می خورید آقای اقتصاددان؟! ۱۴۰۲ چهارشنبه ۷ تير
4 روزه‌داران مصرف شیرینی را کاهش دهند/ زولبیا بامیه ممنوع!؟ ۱۴۰۲ شنبه ۱۲ فروردين
5 حذف وعده های غذایی سبب کاهش طول عمر می شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
6 دستاوردهای سفرهای استانی رئیسی به خوزستان چه بود؟ ۱۴۰۱ شنبه ۵ شهريور
7 رشد تجارت ایران با همسایگان در دولت سیزدهم؛ وعده‌ای که محقق شد ۱۴۰۱ پنج شنبه ۳ شهريور
8 رعایت تعادل در تغذیه بعد از ماه رمضان ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۳ ارديبهشت
9 وعده وزارت کشاورزی به تولید کنندگان برای تامین نهاده های دامی ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۱ ارديبهشت
10 جلوگیری از سوزش معده در ماه رمضان ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۳ فروردين
11 این پنج ماده غذایی عمر شما را طولانی می کند ۱۴۰۰ دوشنبه ۱۶ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  حفظ امنیت غذایی در کشور لازمه رسیدن به جامعه شاد است پایگاه خبری لقمه: نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد ک...

  نکاتی در خصوص تغذیه زنان باردار دکتر ربابه شیخ الاسلام تغذیه دوران بارداری را بسیا...

  مصرف زیاد پروتئین حیوانی به اندازه سیگار کشنده است پزشکان آمریکایی هشدار دادند که مصرف مقادیر زیاد پر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

سرنوشت نامعلوم کافه دیگو مارادونا در ابوظبی پایگاه خبری لقمه: چهارسال \یش دیگو مارادونا در ابوظبی یک کافه راه اندازی کرد که به نوعی موزه افتخارتش هم بود و امروز با مرگ او سرنوشت این کافه مشخص نیست.
روزانه 50 گرم از این ماده غذایی بخورید اسیدهای چرب امگا 3 علاوه بر محافظت از سیستم قلبی عروقی، از تكثیر سلول های سرطانی نیز جلوگیری می نمایند.
مایکروفر خواص کدام مواد غذایی را از بین می برد مایکروفر یکی از مشهورترین و پر استفاده‌ترین لوازم خانگی در جهان است، نه تنها به دلیل این که به گرم کردن غذا در چند ثانیه کمک می کند، بلکه امکان پخت برخی وعده های غذایی در آب را نیز فراهم می کند. در حقیقت، هنگامی که برخی سبزیجات در این دستگاه پخته می شوند، آنها خواص بیشتری را در مقایسه با روش های پخت دیگر حفظ می‌کنند.
چرا سویه جدید آبله میمونی می تواند خطرناک باشد پایگاه خبری لقمه: سازمان جهانی بهداشت درباره بیماری آبله میمونی، هشدار بهداشتی صادر کرده است که می تواند خطرناک باشد.