باز هم بشنوید از خطرات اضافه وزن!


تحقیقات دانشمندان آمریکایی نشان می دهد نوجوانانی که چاق هستند در مقایسه با نوجوانانی که وزن نرمال دارند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری سنگ کیسه صفرا هستند.

به گزارش لقمه، تیم تحقیقاتی کایسر پرمننت، ۵۱۰ هزار نفر که بین ۱۰ سال تا ۱۹ سال سن داشتند را تحت بررسی قرار دادند. بر اساس نتایج این تحقیقات که در مجله تغذیه و امراض معده و روده کودکان منتشر شده، از میان این افراد ۷۶۶ نفر سنگ کیسه صفرا داشتند.

این تحقیقات معلوم کرد کسانی که وزن مناسب داشتند دو برابر کسانی که چاق بودند به بیماری سنگ کیسه صفرا مبتلا شده بودند. این میزان در مورد کسانی که دچار چاقی مفرط بودند تا شش برابر هم افزایش یافته بود.

یک متخصص بیماری چاقی مفرط اهل بریتانیا می گوید پیشتر هم شواهدی مبنی بر افزایش ناهنجاری های مرتبط با چاقی در سنین جوانی وجود داشته است.

سنگ کیسه صفرا به سنگ های کوچکی که معمولا از تجمع کلسترول در کیسه صفرا ایجاد می شود، اطلاق می شود.

سنگ کیسه صفرا معمولا نشانه و عارضه ای ندارد ولی اگر یکی از این سنگ ها جلوی عبور صفرا را از کیسه صفرا بگیرد، موجب ایجاد درد شدید در ناحیه زیر شکم می شود. چنین شرایطی ممکن است منجر به آسیب دیدگی شدید یا عفونت در کیسه صفرا، کبد یا لوزالمعده شود و اگر درمان نشود ممکن است حتی مرگبار باشد.

در بزرگسالان هم سنگ کیسه صفرا به افزایش وزن آنها مربوط است.

وقتی این تیم تحقیقاتی روی آمار ثبت شده در پرونده مطالعات بهداشت و درمان کودکان جنوب کالیفرنیا، بررسی هایی انجام داد به این نتیجه رسید که ارتباط بین وزن و سنگ کیسه صفرا در دخترها بیش از پسرهاست.

کورینا کوبنیک، یکی از مدیران این تیم تحقیقاتی می گوید: با اینکه سنگ کیسه صفرا در بزرگسالانی که اضافه وزن شدید دارند، شایع است در طول تاریخ در میان کودکان و نوجوانان نادر بوده است.

این محقق می گوید این یافته ها اعتقاد دانشمندان را راسخ تر می کند که جوانانی که اضافه وزن دارند یا دچار چاقی مفرط هستند بیشتر از بزرگسالانی که در این شرایط قرار دارند، در معرض ابتلا به بیماری سنگ کیسه صفرا هستند.

پروفسور دیوید هازلم، رییس فروم ملی چاقی می گوید، این که سنگ کیسه صفرا در نوجوانان چاق دیده شده، تعجب بر انگیز نیست اما نگران‌کننده است.

به گفته او دیابت نوع دوم و فشار خون بالا پیشتر در نوجوانانی که اضافه وزن داشتند دیده شده بود و حالا نوبت به سنگ کیسه صفرا رسیده است؛ همین که این مشکلات زودتر بروز می کنند باعث می شود که سن مرگ و میر هم کاهش بیابد.




ش.م


نقل از :سلامتستان

کد: 1813 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۹ مهر بازدید: 4327 ساعت: 9:46 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
2 مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
3 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
4 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
5 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
6 استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
7 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
8 چه وزن و شاخص توده بدنی نشانگر سلامتی است! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
9 تهدید امید به زندگی با چاقی دوران کودکی ۱۴۰۳ دوشنبه ۷ خرداد
10 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
11 اجرای طرح هدفمندی یارانه آرد و نان در کشور با دستاورد 27 هزار میلیارد تومانی ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کدام گروه خونی خطر ابتلا به "دیابت" را افزایش می‌دهد؟ در یک بررسی جدید آمده است برخی از انواع گروه‌های ...

  خلاصی از شر بوی بد دهان با این ترفندها پایگاه خبری لقمه: دانشمندان می‌گویند خوردن برخی غذ...

  پرخوری پس از ماه رمضان ممنوع لقمه: در روزهای اول پس از ماه رمضان، از مصرف غذاها...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟/با بهترین روش های فریز کردن مواد غذایی آشنا شوید آیا فکر می‌کنید خوراکی‌های منجمد در مقایسه با محصولات تازه ارزش غذایی کمتری دارند؟ آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟ اگر پاسخ‌تان مثبت است وقت آن رسیده که با این باور نادرست خداحافظی کنید. همه چیز به همین سادگی نیست. چون فریز کردن مواد غذایی شرایط خاصی دارد که اگر رعایت نشوند، روی ارزش غذایی آنها تاثیر منفی می‌گذارد. دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه در این باره توضیح می‌دهد.
کشف حقایقی عجیب درباره چاقی قرار گرفتن در معرض موادی خاص در مدت زمان رشد جنین و یا در سال‌های نخست پس از تولد اغلب رشد معمول سیستم هورمونی بدن را دچار اختلال می‌کند و به رشد بیشتر سلول‌های چربی منجر می‌شود.
مواد غذایی کلیدی برای سلامت ریه ها سلول‌های ریه مدام با آلاینده‌ها و سمومی که تنفس می‌شوند در معرض آسیب قرار دارند، اگر مواد مغذی که می‌توانند این سموم را خنثی و دفع کنند به موقع در دسترس سلول‌های ریه نباشند ریه‌ها به تدریج دچار آسیب جدی می‌‌شوند.
توصیه‌های سرآشپز برای کاهش مصرف نمک همه می‌دانیم که مصرف بیش از اندازه‌ی نمک برای سلامتی خوب نیست. امروزه سرآشپزهای حرفه‌ای با علم به این موضوع سعی دارند در عین تهیه‌ی غذاهای خوشمزه، میزان سدیم (نمک) استفاده شده در غذاهایشان را کاهش دهند.