خاصیت‌هایی كه پاستیل ندارد


پاستیل از تنقلاتی است كه با شكل‌های متنوع و رنگ‌های فریبنده، بزرگ و كوچك را به خود جذب كرده و گرچه برخی انواع آن طعم خوبی ندارد، اما بافت كش‌سان منحصربه‌فرد آن در زمان جویدن چنان احساس مطلوبی در مصرف‌كننده ایجاد می‌كند كه در همه جنس‌های این محصول نظیر ژله و مارشمالو (نوعی آبنبات اسفنجی) نمی‌توان یافت و این همان عامل اصلی پرطرفدار شدن پاستیل است اما باید بدانیم این قبیل ویژگی‌ها نمی‌تواند دلیل مغذی بودن این محصول باشد.

لقمه: متاسفانه امروزه اغلب افراد با این تصور كه ژلاتین پاستیل تامین‌كننده كلسیم بدن است و انواع میوه‌ای آن منبع غنی از ویتامین‌هاست آن را به‌عنوان یكی از تنقلات مغذی و گاهی درمانی در برنامه غذایی روزانه خود یا دانش‌آموزشان می‌گنجانند. اما آیا این موضوع واقعیت دارد؟

پاستیل به اندازه ژلاتین خاصیت ندارد

پاستیل از گروه آبنبات‌های لاستیكی است و از مخلوط شكر، آب، ژلاتین، مواد رنگی، اسانس و برخی اسیدها تهیه می‌شود. ژلاتین آن اگر حیوانی باشد، از جوشاندن پوست و استخوان گاو و بندرت ماهی طی فرآیندی با افزودن محلولی اسیدی به دست می‌آید.

رنگ این ژلاتین زرد كم‌رنگ تا سفید است، بی‌بو و بی‌مزه بوده و فاقد قند و چربی است و كالری بسیار پایینی دارد. این ژلاتین تا زمانی كه خالص است سرشار از پروتئین و اندكی كلسیم و برخی ویتامین‌ها بوده و مصرف آن توصیه می‌شود، اما وقتی در صنعت با رنگ، اسانس‌های شیمیایی و مقدار زیادی شكر مخلوط شود به دلیل تركیبات افزوده شده نه‌تنها تبدیل به محصولی كم‌ارزش می‌شود، بلكه برای كودكان زیر دو سال به دلیل سیستم گوارشی حساس و ضعیفی كه دارند مضر بوده و احتمال بروز حساسیت به صورت خس‌خس سینه و كهیر وجود دارد.

پاستیل میوه‌ای، فاقد مزیت

برخی والدین با این تصور كه پاستیل میوه‌ای، منبع سرشار مواد مغذی است و از كنسانتره میوه‌ها تهیه شده روزانه آن را در میان‌وعده مدرسه فرزندشان می‌گنجانند؛ اما خوب است بدانید طعم پاستیل منشأ شیمیایی دارد و سنتزی است و اسانس میوه‌ای یا نوشابه‌ای آن هیچ مزیتی بر دیگری ندارد البته برخی تولید‌كنندگان ادعا می‌كنند كه در محصولشان از كنسانتره میوه‌های طبیعی همچون هویج و انار استفاده می‌كنند، اما باید بدانید در اثر افزودن كنسانتره یا همان آب تغلیظ شده میوه، ژلاتین شل و قالب‌گیری پاستیل دشوار و گاهی ناممكن می‌شود.

پاستیل‌هایی كه منع شرعی دارد

در اكثر كشورهای غیرمسلمان برای تهیه پاستیل از ژلاتین استخوان خوك استفاده می‌شود. این تركیب نه‌تنها از نظر شرعی منع مصرف دارد، بلكه اگر بخوبی عمل‌آوری نشود می‌تواند بیماری‌های خطرناكی را در مصرف‌كننده ایجاد كند. این موضوع در مورد آبنبات، آدامس و شكلات‌های خارجی كه مغز ژله‌ای دارد و فاقد برچسب وزارت بهداشت ایران است نیز صدق می‌كند.

پاستیل را نجوید

پاستیل حاوی شكر زیادی بوده و بخصوص جویدن انواعی كه سطح‌شان با دانه‌های شكر پوشیده شده است باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود بنابراین بهتر است این محصول مانند نبات یا شكلات در داخل دهان آب شود. 


به پاستیل هم واكس می‌زنند

اگر به ظاهر پاستیل نگاه كنید، متوجه می‌شوید سطح آن براق است، علت آن استفاده از نوعی واكس روغنی به منظور جلوگیری از چسبیدن قطعات پاستیل به یكدیگر است. این روغن خوراكی بوده و برای سلامت مضر نیست.

پاستیل در محیط گرم و در معرض تابش مستقیم نور آفتاب كیفیت خود را از دست داده و تاریخ مصرف آن زودتر از موعد منقضی می‌شود.


نقل از :جام جم آنلاین

کد: 1927 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۲۲ مهر بازدید: 10002 ساعت: 7:57 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 شیرمادر واکسن زده از نوزاد در مقابل کووید ۱۹ محافظت می کند ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۵ دي
2 ابتلای ۱۶ برابری به سویه جدید در واکسن نزده ها ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۱ دي
3 افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی و بومی گزینی / ۱۶ میلیارد ریال به خرید واکسن اختصاص یافت ۱۴۰۱ جمعه ۴ شهريور
4 کارنامه یکساله وزارت بهداشت در دولت سیزدهم ۱۴۰۱ جمعه ۴ شهريور
5 بلیت فروشی بدون استعلام دوز یادآور/ سرفه کرونا در ورزشگاه آزادی ۱۴۰۱ شنبه ۲۹ مرداد
6 اعلام مصوبات جلسه ۴ تیر ستاد ملی مقابله با کرونا/ تزریق دوز چهارم واکسن ۱۴۰۱ شنبه ۴ تير
7 ادامه ماسک زدن مانع بروز موج جدید کرونا ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۲ ارديبهشت
8 دلیل ابتلای کودکان به سویه امیکرون ۱۴۰۰ دوشنبه ۲ اسفند
9 خطر اوج‌گیری «اُمیکرون» در کشور تا ۳ هفته آتی / دو قرص ایرانی ضدکرونا در انتظار اخذ مجوز ۱۴۰۰ شنبه ۴ دي
10 ثبت نام ۱۲ ساله ها برای واکسن کرونا آغاز شد ۱۴۰۰ سه شنبه ۶ مهر
11 تغذیه قبل و بعد از تزریق واکسن کرونا ۱۴۰۰ دوشنبه ۸ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ظروف یکبار مصرف مناسب با مواد غذایی گرم کدامند؟ در ایام ماه محرم و صفر که بازار نذری داغ است، ظروف...

  میوه‌های پاییزی لاغرتان می‌كند بهترین روش برای جلوگیری از معضل چاقی در این فصل اس...

  رژیم‌های فاقد کربوهیدرات‌ خطر سرطان را بالا می‌برند متخصصان حوزه‌ی تغذیه معتقدند برخی از رژیم‌های غذای...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مبتلایان به آسم غذاهای آماده به مصرف نخورند یک فوق تخصص آسم و آلرژی با هشدار نسبت به تشدید آسم و آلرژی بهاره با مصرف غذاهای آماده و رستورانی مصرف غذاهای خانگی و غذاهای بدون افزودنی را به مبتلایان توصیه کرد.
بلاهایی که سر میوه ها آورده ایم/ موزهای هسته دار، پرتقال های بی هسته! میوه های نوبر این روزها به خاطر قیمت بالایشان سر و صدا به پا کرده اند، اما شاید بد نباشد که بدانید این نوبرهای زودرس، نه تنها برای اقتصاد خانواده تهدید به حساب می آیند، بلکه ممکن است سلامت خانواده شما را هم تهدید کنند!
خواص درمانی عناب خواص آنتی اكسیدان عناب همچنین به جلوگیری از سرطان كمك می كند.
وقتی فک‌تان خرت خرت می‌کند «فکم موقع باز و بسته کردن صدا می‌دهد، نمی‌توانم درست غذا بجوم، وقتی غذا می‌خورم زود فکم خسته می‌شود و بی‌دلیل درد می‌کند ...» اینها و چندین شکایت مشابه از جمله رایج‌ترین مشکلاتی است که بیماران در کلینیک‌های دندانپزشکی به دندانپزشک ابراز می‌کنند و به‌دنبال راه درمان آن هستند؛ مشکلاتی که از آنها با عنوان اختلالات مفصل گیجگاهی فکی یاد می‌شود و افراد بسیاری در سطح دنیا به آن مبتلا هستند.