یادگیری آشپزی‌کلید رشد مغز و بروز خلاقیت


دانشمندان ادعا می‌كنند یادگیری آشپزی کردن به مغز انسان کمک کرده تا رشد کند، ابزارهای جدید بسازد و به تمدن برسد. چند محقق به سرپرستی «سوزانا هرکولانو- هوزل» از دانشگاه ریو دوژانیرو دریافتند پیدایش و ظهور آشپزی احتمالا روش بسیار موثری را برای رساندن کالری به نورون‌ها و امکان بزرگ شدن مغز فراهم کرده است. بدون ابداع آشپزی انسان می‌بایست 9 ساعت در روز را صرف خوردن غذای خام می‌كرد تا به 86 میلیارد نورون مغزش غذا برساند. آموختن آشپزی موجب شده انسان ساعات کمتری را صرف جست‌وجوی غذا کند.

به گزارش لقمه،  این امر احتمالا با تکامل مغز بزرگ‌تر و پیچیده‌تر مرتبط است.
دانشمندان برزیلی نیازهای سوخت و ساز میمون‌های بزرگ امروزی و گستره متفاوتی از گونه‌های انسانی اولیه را محاسبه کردند.
میمون‌های بزرگ مانند گوریل‌ها که از رژیم غذایی خام پیروی می‌كنند هنوز اندازه مغز کوچکی دارند. گوریل‌ها حدود هشت ساعت در روز و گاهی اوقات نیز تا 10 ساعت را صرف خوردن می‌کنند. برای یک گوریل داشتن مغزی که دو درصد توده بدنش باشد- مانند انسان- باید بیش از دو ساعت دیگر نیز صرف غذا خوردن کند.
این مطالعه نشان داد سه گونه انسان اولیه همگی می‌بایست بیش از هفت ساعت در روز را صرف خوردن غذای خام می‌كردند تا بتوانند اندازه مغزشان را حفظ کنند.
محققان می‌گویند احتمالا انسان‌های اولیه موسوم به Homo erectusکه گفته می‌شود اجداد انسان مدرن در حدود 1.8 میلیون سال پیش هستند، آشپزی را ابداع کرده‌اند.


نقل از :تهران امروز

کد: 2024 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۷ آبان بازدید: 4092 ساعت: 10:24 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خواص نعناع دمنوش آن برای مشکلات گوارشی و اعصاب +موارد دیگر ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
2 روش‌های مختلف ایجاد تنوع در منوی غذاهای رستوران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۷ آبان
3 رستوران‌های تهران نیازمند منوهایی غیر از کباب هستند/ تشکیل تیم ملی آشپزی ۱۴۰۲ جمعه ۱۴ مهر
4 غذاهایی که در حال انقراض هستند/ بی توجهی به برندسازی غذای ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
5 آموزش پخت غذاهایی با صرفه اقتصادی در آشپزی با مامان ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ آذر
6 مریم امیرجلالی مرجانه گلچین را به مسابقه آشپزی فراخواند/تاریخچه مبلمان د رزندگی ایرانیان باستان ۱۴۰۰ پنج شنبه ۱۱ شهريور
7 مریم امیرجلالی مرجانه گلچین را به مسابقه آشپزی فراخواند/تاریخچه مبلمان د رزندگی ایرانیان باستان ۱۴۰۰ پنج شنبه ۱۱ شهريور
8 سامان گلریز: آشپزی نیاز به نیروهای متخصص دارد/ بگذارید بچه‌ها آشپزی یاد بگیرند ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ شهريور
9 آزاده نامداری کدام غذاها را بیشتر دوست داشت؟ ۱۴۰۰ شنبه ۷ فروردين
10 رقابت داوران دستپخت با یکدیگر ۱۳۹۹ پنج شنبه ۱۴ فروردين
11 اخلاق مداری زیربنای کار حرفه ای من در آشپزی است ۱۳۹۷ يکشنبه ۹ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چرا باید اسفناج بخوریم؟ اسفناج گیاهی سرشار از کلروفیل و پروتئین است که نه ...

  کمبود ویتامین C، موجب افزایش کلسترول بد در افراد می‌شود عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با بیان ا...

  راه های مبارزه با بوی بد دهان رعایت بهداشت اولین سلاح برای مبارزه با بوی بد دهان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

قرص‌های لاغری واقعا معجزه می‌كنند؟ این روزها بیشترین معضل بسیاری از افراد مسئله چاقی است‌، بعضی از افراد ترجیح می‌دهند به جای تلاش برای بهتر زندگی‌كردن و از راه‌های منطقی به نتیجه رسیدن ره صد ساله را یك شبه طی كنند و هستند كسانی كه از این افراد به راحتی سوءاستفاده می‌كنند اما برای سود بیشتر آن‌ها اجازه ندهید تا از شما سوءاستفاده شود.
با مصرف نوشابه های رژیمی، در دراز مدت چاق تر می شوید یک عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با هشدارنسبت به اثرات سوء طولانی مدت مصرف نوشابه های رژیمی خاطرنشان کرد:« مصرف نوشابه های رژیمی آستانه چشایی فرد را بالا می برد و فرد تمایل بیشتری به مصرف مواد شیرین پیدا می کند در نتیجه نه تنها موجب کاهش وزن نمی شود بلکه موجب افزایش وزن و به دنبال آن بروز بیماری های متابولیک می شود.»
بهترین جایگزین‌های گوشت قرمز و مرغ پایگاه خبری لقمه: این روزها گیاهخواری طرفداران زیادی پیدا کرده و خیلی‌ها ناگهان رژیم غذایی همیشگی را رها می‌کنند و گیاهخوار می‌شوند. اما سوالی که مطرح می‌شود این است؛ آیا جانشین های گیاهی می‌توانند همه مواد موردنیاز بدن را تامین کنند؟
این چربی شما را چاق نمی‌كند گرچه ممكن است بافت چربی در قسمت‌های مختلف بدن ذخیره شده باشد، اما صرف‌نظر از محل ذخیره چربی در بدن، باید پذیرفت چربی، چربی است و هرچه مقدار چربی ذخیره شده در بدن كمتر باشد، بهتر است. البته این موضوع درباره چربی ـ كه با عنوان چربی قهوه‌ای از آن نام برده می‌شود ـ صدق نمی‌كند.