یادگیری آشپزی‌کلید رشد مغز و بروز خلاقیت


دانشمندان ادعا می‌كنند یادگیری آشپزی کردن به مغز انسان کمک کرده تا رشد کند، ابزارهای جدید بسازد و به تمدن برسد. چند محقق به سرپرستی «سوزانا هرکولانو- هوزل» از دانشگاه ریو دوژانیرو دریافتند پیدایش و ظهور آشپزی احتمالا روش بسیار موثری را برای رساندن کالری به نورون‌ها و امکان بزرگ شدن مغز فراهم کرده است. بدون ابداع آشپزی انسان می‌بایست 9 ساعت در روز را صرف خوردن غذای خام می‌كرد تا به 86 میلیارد نورون مغزش غذا برساند. آموختن آشپزی موجب شده انسان ساعات کمتری را صرف جست‌وجوی غذا کند.

به گزارش لقمه،  این امر احتمالا با تکامل مغز بزرگ‌تر و پیچیده‌تر مرتبط است.
دانشمندان برزیلی نیازهای سوخت و ساز میمون‌های بزرگ امروزی و گستره متفاوتی از گونه‌های انسانی اولیه را محاسبه کردند.
میمون‌های بزرگ مانند گوریل‌ها که از رژیم غذایی خام پیروی می‌كنند هنوز اندازه مغز کوچکی دارند. گوریل‌ها حدود هشت ساعت در روز و گاهی اوقات نیز تا 10 ساعت را صرف خوردن می‌کنند. برای یک گوریل داشتن مغزی که دو درصد توده بدنش باشد- مانند انسان- باید بیش از دو ساعت دیگر نیز صرف غذا خوردن کند.
این مطالعه نشان داد سه گونه انسان اولیه همگی می‌بایست بیش از هفت ساعت در روز را صرف خوردن غذای خام می‌كردند تا بتوانند اندازه مغزشان را حفظ کنند.
محققان می‌گویند احتمالا انسان‌های اولیه موسوم به Homo erectusکه گفته می‌شود اجداد انسان مدرن در حدود 1.8 میلیون سال پیش هستند، آشپزی را ابداع کرده‌اند.


نقل از :تهران امروز

کد: 2024 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۷ آبان بازدید: 4158 ساعت: 10:24 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خواص نعناع دمنوش آن برای مشکلات گوارشی و اعصاب +موارد دیگر ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
2 روش‌های مختلف ایجاد تنوع در منوی غذاهای رستوران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۷ آبان
3 رستوران‌های تهران نیازمند منوهایی غیر از کباب هستند/ تشکیل تیم ملی آشپزی ۱۴۰۲ جمعه ۱۴ مهر
4 غذاهایی که در حال انقراض هستند/ بی توجهی به برندسازی غذای ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
5 آموزش پخت غذاهایی با صرفه اقتصادی در آشپزی با مامان ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ آذر
6 مریم امیرجلالی مرجانه گلچین را به مسابقه آشپزی فراخواند/تاریخچه مبلمان د رزندگی ایرانیان باستان ۱۴۰۰ پنج شنبه ۱۱ شهريور
7 مریم امیرجلالی مرجانه گلچین را به مسابقه آشپزی فراخواند/تاریخچه مبلمان د رزندگی ایرانیان باستان ۱۴۰۰ پنج شنبه ۱۱ شهريور
8 سامان گلریز: آشپزی نیاز به نیروهای متخصص دارد/ بگذارید بچه‌ها آشپزی یاد بگیرند ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ شهريور
9 آزاده نامداری کدام غذاها را بیشتر دوست داشت؟ ۱۴۰۰ شنبه ۷ فروردين
10 رقابت داوران دستپخت با یکدیگر ۱۳۹۹ پنج شنبه ۱۴ فروردين
11 اخلاق مداری زیربنای کار حرفه ای من در آشپزی است ۱۳۹۷ يکشنبه ۹ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  فواید درمانی طالبی طالبی یكی از بهترین منابع ویتامین آ است و مملو از ...

  چند توصیه برای کاهش اشتها تمام آنهایی که اهل رژیم‌ گرفتن‌ هستند، حتما این نک...

  چربی موجب کاهش ماده خاکستری مغز می‌شود پایگاه خبری لقمه: نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

زنجبیل میل جنسی را کم می‌کند یا زیاد؟ متخصصان طب سنتی اعتقاد دارند زنجبیل، هم می‌تواند تقویت‌‌کننده نیروی جنسی باشد و هم تضعیف‌کننده آن.
نکاتی در مورد تغذیه سالمندان پیر شدن به این معنا نیست که فرد باید خود را رها کند و دیگر اهمیتی به سلامت و ظاهر خود ندهد. تغذیه‌ای مناسب و انجام فعالیت‌های جسمی و ذهنی، به عنوان ارکان سلامتی در سنین پیری شناخته می‌شوند. تغذیه متعادل و فعالیت، برای پیشگیری یا جلوگیری از شدت یافتن برخی عوارض مانند پوکی استخوان، تصلب شرائین، کاهش سطح ایمنی بدن و برخی از انواع سرطان‌ها ضروری هستند.
ماست، بمب کلسیم کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این‌که ماست یک منبع عالی کلسیم است، افزود: یک بسته 250 گرمی ماست حاوی یک سوم میزان کلسیم لازم روزانه است.
گل سرسبد رژیم لاغری ستاره‌ها چیست؟ هر فنجان قارچ فقط 10 کیلوکالری دارد. این ماده‌ی غذایی چربی ندارد و در عوض منبع خوب اسیدفولیک، پتاسیم، ریبوفلاوین، ویتامین B6، سلنیوم، زینک و فیبرهای غذایی است.