آیا می دانید مهمترین وعده غذایی چیست؟


به طور کلی در شبانه روز سه وعده غذا می خوریم (صبحانه، ناهار، شام( آنچه ما غذای اصلی می دانیم ناهار و شام می باشد در صورتی که صبحانه باید مهم ترین غذای ما باشد. آنها که از لحاظ وضع بهداشت و اصول زندگی از ما پیش هستند و بهتر از ما راز سلامتی و زیستن را می دانند به این موضوع توجه داشته و رنگین ترین سفره خود را برای صبحانه می گسترانند و بیش از ناهار و شام در صبحانه از خود پذیرایی می کنند.

به گزارش لقمه، ه طور مفصل گوشت، تخم مرغ، نان، کره، شیر، میوه، آب میوه، حبوبات و غیره صرف می نمایند. آنها درست حساب کرده اند. بعد از یک خواب راحت بدن احتیاج وافری به غذا دارد. در ضمن از صبح به بعد راه طولانی و خستگی آوری را باید طی کرد و به کارهای روزانه رسید و بدن به انرژی زیادی نیاز دارد و غذای ناهار به درد صبح نمی خورد. خانم خانه، مادر دلسوز می تواند این مبنای غلط را به هم بزند و طرح تازه ای بریزد به خصوص برای دانش آموزان.

اگر صبحانه لذیذ و خوش مزه تهیه شده باشد و افراد خانه به موقع از خواب بیدار شوند کمک زیادی می کند که اهل خانه همیشه سالم باشند. بیست و سه سال سابقه خدمت در آموزش ابتدایی را دارم. اکثر کودکان یا بدون صبحانه به مدرسه می آیند یا از غذاهای آماده مثل کیک، بیسکوییت یا ساندویچ سوسیس و کالباس استفاده می کنند که متاسفانه مادران از مضرات گوشت مانده بی اطلاع هستند.

خوردن این گونه ساندویچ ها اگر حداقل یک ساعت در کیف کودکان بماند باعث ایجاد تهوع و اسهال و استفراغ می شود و مسمومیت ایجاد می کند و گاهی این مسمومیت ها باعث فلج اعصاب دستگاه تنفسی می شود که اگر طولانی شود احتمال خطر مرگ وجود دارد. تغذیه خوب در تمام اندام ها و شکل ظاهری بدن تاثیر دارد خصوصا در کودکان در حال رشد. روزهای اول مهر وقتی وارد کلاس می شوم بچه های کلاس اول را می بینم که دندان هایشان افتاده است. دندان عضو پیچیده ای در بدن ما می باشد. از هنگام رشد دندان ها تحت تاثیر نوع تغذیه قرار می گیرد.

برای جلوگیری از خراب شدن دندان باید توجه شود که از غذاهای حاوی پروتئین، کلسیم، فسفر و ویتامین های A، C و D استفاده شود. پس بهتر است کودک لقمه ها یا میوه هایی که دارای این نوع ویتامین ها هستند همراه خود داشته باشد مانند هویج، سیب، پرتقال، مغز گردو و... کودکانی که معمولا تغذیه مناسب دارند و بهداشت را رعایت می کنند دارای چشمان درخشان و نیرومند و قد و وزن مناسب هستند.

کودکانی که به اندازه کافی از مواد پروتئینی و معدنی برخوردار شوند دارای پوست و موی لطیف هستند. مصرف زیاد تنقلات و نامناسب بودن تغذیه باعث چاقی یا از رشد مناسب عقب ماندن می شود. وقتی غذای کودکان به اندازه کافی مواد پروتئینی، کلسیم، فسفر و ویتامین D و C نداشته باشد باعث می شود استخوان ها وضع و شکل طبیعی خود را از دست بدهد و در بعضی مواقع سبب تنگی سینه و کوچکی لگن خاصره می شود.

کودکان زمانی که در مدرسه هستند از نظر فکری و جسمی انرژی زیادی مصرف می کنند، سوخت و ساز بدن در هنگام کارهای فکری بیشتر می شود و کودک احساس ضعف می کند. چون پروتئین در ساختمان استخوان ها و خون و نسوج بدن مثل عضلات و اندام ها و پوست و مو به کار می رود لذا مصرف آن به هنگام رشد باید به اندازه کافی باشد. غذا باید به موقع و مناسب به بدن کودک برسد تا کودک رشد جسمی کاملی داشته باشد. اگر صبر کنیم کودک از مدرسه برگردد و ما غذا با حجم زیاد و سرشار از ویتامین به او بدهیم فقط معده را پر کرده ایم و کودک خواب آلود خسته می شود.

 

اثر تغذیه بر شخصیت

تغذیه در بعضی از صفات انسانی و اخلاقی مثل شادی، همکاری، اعتماد به نفس، علاقه به دیگران و ثبات تاثیر دارد. تغذیه خوب علاوه بر آنکه اعمال بدن را تنظیم می کند سبب می شود تا شخص بهتر بتواند با مسایل و مشکلات زندگی روبه رو شده و عجز و ناتوانی را از خود دور کند. اشخاص گرسنه کمتر می توانند غیر از تهیه غذا فکر دیگری داشته باشند.

کسانی که تغذیه خوب ندارند ترش رو و عبوس بوده و در فعالیت های روزانه شان نشاط ندارند. کودکان گرسنه حس تعاون و همکاری و تشخیص خوب و بد را از دست می دهند. اگر غذای کودک کافی و مناسب باشد و بتواند از فعالیت های خود در مدرسه لذت ببرد حالت ستیز و پرخاش نسبت به دوستان نخواهد داشت.

 

تغذیه و هوش

مهم ترین مساله ای که امروز کشورهای متمدن جهان با آن مواجه هستند و در راس عموم مسایل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی خود قرار می دهند تامین وسایل زیست افراد کشورشان است. مردم یعنی نیروی انسانی که پایه و اساس تمدن های جهانی را تشکیل می دهند اگر از حیث خوراک و بهداشت در مضیقه قرار گیرند مسلما انتظار هرگونه فعالیتی از آنها در راه ترقی اجتماعی و توسعه های فرهنگی و اقتصادی خیالی بیهوده و باطل است و مسلم است که در راس این احتیاطات مواد غذایی و بهداشت قرار دارد زیرا که از قدیم گفته اند عقل سالم در بدن سالم است.

تغذیه خوب سبب می شود تا انسان نهایت استفاده را از نیروی فکری خود ببرد. رشد و نمو خوب سبب می شود که اعمال فکری و جسمی و اجتماعی به نحو احسن انجام بگیرد. افرادی که تا مدت ها تغذیه نادرست داشته اند به خواندن و نوشتن بی علاقه خواهند بود. اگر کودکی بدون صبحانه وارد کلاس درس شود علاوه بر اینکه خسته و بی علاقه است ممکن است دچار فراموشی و عدم احساس مسوولیت شود.

گرچه ارتباط نسبت هوش با تغذیه هنوز روشن نشده است و غذای به خصوصی برای بالا بردن هوش وجود ندارد ولی کارهای فکری و فعالیت های جسمی باعث ازدیاد نیاز بدن به انرژی می شود. گاهی کودک از خوردن غذا امتناع می کند. والدین باید علت را پیدا کنند. ممکن است این بی اشتهایی به دلیل عدم تنوع در غذا باشد و یا اینکه کودک پیش از غذا هله هوله خورده باشد و یا اینکه بیمار باشد.

 


نقل از :هفته نامه سلامت

کد: 2186 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۹ آبان بازدید: 5678 ساعت: 10:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 وعده وزیر درباره نرخ خرید گندم/ قیمت نان گران می‌شود؟ ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۵ فروردين
2 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
3 شما چند وعده غذا می خورید آقای اقتصاددان؟! ۱۴۰۲ چهارشنبه ۷ تير
4 روزه‌داران مصرف شیرینی را کاهش دهند/ زولبیا بامیه ممنوع!؟ ۱۴۰۲ شنبه ۱۲ فروردين
5 حذف وعده های غذایی سبب کاهش طول عمر می شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
6 دستاوردهای سفرهای استانی رئیسی به خوزستان چه بود؟ ۱۴۰۱ شنبه ۵ شهريور
7 رشد تجارت ایران با همسایگان در دولت سیزدهم؛ وعده‌ای که محقق شد ۱۴۰۱ پنج شنبه ۳ شهريور
8 رعایت تعادل در تغذیه بعد از ماه رمضان ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۳ ارديبهشت
9 وعده وزارت کشاورزی به تولید کنندگان برای تامین نهاده های دامی ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۱ ارديبهشت
10 جلوگیری از سوزش معده در ماه رمضان ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۳ فروردين
11 این پنج ماده غذایی عمر شما را طولانی می کند ۱۴۰۰ دوشنبه ۱۶ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  درمان نكردن به موقع آبسه‌های دندانی منجر به مرگ بیمار می‌شوند یک دندانپزشک گفت: پوسیدگی دندانها و بیماری‌های لثه...

  بهبود خواب و عملکرد اجتماعی افراد مسن با چای سبز ماچا پایگاه خبری لقمه: محققان ژاپنی اخیراً مزایای شناخت...

  شیرینی هایی که شما را زشت می کنند! اگر عاشق شیرینی هستید باید در خوردن آن بسیار دقت ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

قهرمانان میوه‌ای کدامند؟ برای سنجش ارزش و اهمیت هر چیزی معیارهایی وجود دارد. مهم‌ترین معیار سنجش ارزش میوه‌ها نیز میزان آنتی‌اکسیدان‌های آنهاست. البته میوه‌ها معمولاً خیلی دست پر هستند و فواید زیادی برای سلامتی ما دارند.
طعم بی رقیب غذاهای ایرانی انگشت‌هایی كه قبلا با آبگوشت‌های چرب و پردنبه خورده می‌شد و دل‌هایی كه قبلا برای قورمه‌سبزی‌های جا افتاده و خوش‌عطر غنج می‌رفت، حالا با پیتزاهای رنگ و وارنگ خورده می‌شود و برای لازانیا، سوشی و تاكو از حال می‌رود.
گزارشی از كارایی برنامه جهاد كشاورزی برای افزایش تولید گوشت وزارت جهاد كشاورزی، برنامه‌های خود برای افزایش تولید گوشت را اعلام كرده است اما این تمایل به افزایش تولید، درشرایطی وجود دارد كه بهره‌وری پایین تولید گوشت در ایران، آینده منابع و همچنین امنیت غذایی كشور را به خطر انداخته است.
تخم‌مرغ محلی بخوریم یا ماشینی؟ اگر بدانید نیمروی تخم‌مرغ محلی با کره و خوردن آن با‌نان روستایی چه لذتی دارد، دیگر هیچ‌وقت هوس خوردن تخم‌مرغ صنعتی به سرتان نمی‌زند.همان تخمی که مرغش درهوای بکر و آزاد روستا رشد می کند و خواب و خوراکش به راه است و به دور از تنش های مرغ ماشینی است.مرغ ماشینی را که می شناسید همان مرغی که در فضای سربسته و به دور از نور آفتاب با بیداری مداوم 45 روزه اسید لاکتیک خونش بالا می رود.