انباشت سیب‌ در انبارها و نصف‌شدن قیمت سیب ایرانی در عراق


رییس اتحادیه محصولات کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: به دلیل ممنوعیت صادرات سیب به عراق طی چهار ماه گذشته و ابلاغیه اخیر تعهدات ارزی گمرک، سیب در انبارها انباشته شده و قیمت آن در کشور عراق به نصف کاهش یافته است.

به گزارش لقمه، شکور علی‌پور از تولید بیش از یک میلیون و 200 هزار تن سیب در سال جاری خبر داد و اظهار کرد: تولید این محصول در سال جاری وضعیت بسیار مطلوبی داشت اما از ابتدای فصل برداشت (شهریور) تا 10 آذرماه واردات سیب ایرانی به عراق به دلیل استفاده از محصول داخلی این کشور ممنوع شد که انباشته شدن سیب در انبارهای استان و افت شدید قیمت محصول را دربر داشت.

وی افزود: سیب در چهار نوع مختلف از کیلویی 800 تا حدود 1500 تومان در بازارهای صادراتی عرضه می‌شود اما به دلیل بالا بودن میزان عرضه و نبود کشش بازار، قیمت این محصول در عراق تا 50 درصد کاهش یافته است.

رییس اتحادیه محصولات کشاورزی آذربایجان غربی عنوان کرد: حدود 90 هزار تن سیب تولیدی در انبارهای خصوصی باغداران به دلیل نبود سردخانه‌ و برای عرضه تازه خوری ذخیره شد که با توجه به انباشت آن در زمان طولانی، سیب‌های انباری با افت کیفیت مواجه شده‌اند.

علی‌پور با بیان اینکه ابلاغیه تعهدات ارزی گمرک برای صادرکنندگان محدودیت‌های فراوانی به وجود آورده است، تصریح کرد: بر اساس ابلاغیه 30 آبان‌ماه گمرک، همه صادرکنندگان باید ارزهای خود را با نرخ مبادله‌ای به مرکز مبادلات ارزی تحویل دهند اما افت شدید قیمت سیب در بازارهای جهانی به ویژه کشور عراق و این ابلاغیه مشکلات بسیاری بر سر راه صادرکنندگان سیب قرار داده است.

وی افزود: انباشت سیب، عرضه چند برابری و کاهش قیمت این محصول سبب شد تا ارزش مندرج در اظهارنامه برای صادرکنندگان تأمین نشود. به عنوان مثال اگر برای هر کانتینر سیب حدود 17 هزار دلار در اظهارنامه در نظر گرفته شده باشد تنها حدود 6000 دلار به دست صادرکننده می‌رسد.

رییس اتحادیه محصولات کشاورزی با بیان اینکه سیب‌های تولیدی کشور در مناطقی مانند ارومیه، دماوند و سمیرم در حال نابودی است گفت: امسال با توجه به میزان تولید پیش‌بینی می‌شد بیش از 250 هزار تن سیب به عشق‌آباد، عراق، کشورهای حاشیه خلیج فارس، تاجیکستان، افغانستان و پاکستان صادر شود اما محدودیت‌هایی مانند مشکلات صادراتی و تعهدات ارزی اخیر مانع دست‌یابی به این هدف شد.

به گفته علی‌پور در ماه‌های مهر و آبان حدود 15 هزار تن و در آذرماه با توجه به رفع ممنوعیت صادراتی به عراق بیش از 20 هزار تن سیب به کشورهای مختلف صادر شده است.

وی با اشاره به تولید حدود 700 هزار تنی سیب در استان آذربایجان غربی در سال گذشته اظهار کرد: امسال بیش از یک میلیون و 200 هزار تن سیب در باغات استان آذربایجان غربی تولید شد اما به دلیل عدم مدیریت و مشکلاتی مانند هزینه‌های بالای تولید و عرضه فراوان، این میزان تولید از نظر درآمدی و ارزشی برابر با سال گذشته هم نخواهد بود.

رییس اتحادیه محصولات کشاورزی آذربایجان غربی سطح زیر کشت سیب در این استان را 56 هزار هکتار عنوان کرد و گفت: با توجه به هزینه‌های داشت، برداشت و نگهداری هر کیلوگرم سیب حدود 518 تومان برای باغدار تمام می‌شود و پس از سورتینگ به حدود 650 تومان می‌رسد و حدود 1300 تومان در بازار مصرف عرضه می‌شود.

علی‌پور با اشاره به مشکلات موجود برای صادرات سیب اظهار کرد: اگر ابلاغیه تعهدات ارزی برای محصولات کشاورزی لغو نشود، صادرکنندگان همچنان با این مشکلات مواجه خواهند بود و در آینده بازارهای صادراتی این محصول با ارزش ایرانی به رقبایی چون ترکیه، مقدونیه، یونان و... واگذار می‌شود.


نقل از :ایسنا

کد: 2625 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۵ دي بازدید: 2320 ساعت: 10:56 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
2 صادرات پیاز و سیب زمینی متوقف است؛ مراقب سفره ها هستیم ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
3 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد
4 گرمای هوا و کم‌آبی بدن قاتلان خاموش ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۳ خرداد
5 هدایت کشتی های حامل کالای اساسی به بندر امام خمینی(ره) ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
6 سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
7 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
8 قیمت سیب زمینی به زیر ۳۰ هزار تومان بر می گردد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
9 چگونه آسیب پذیری اقتصادی را کاهش دهیم؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
10 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
11 چالش‌ها و آسیب‌ها در صادرات زعفران ایرانی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  در مسافرت از خوردن غذاهای کنسروی اجتناب کنید وقتی با وفور سبزیجات و میوه های تازه روبرو هستیم چ...

  بیماری ALS و رابطه آن با چالش سطل آب یخ! چالشِ سطل یخ یا همان ALS Ice Bucket Chalenge، در ه...

  مواد قندی سطح یادگیری را بالا نمی برد دکتر ضیاء الدین مظهری با اعلام صحت نداشتن آین باور...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

این چربی شما را چاق نمی‌كند گرچه ممكن است بافت چربی در قسمت‌های مختلف بدن ذخیره شده باشد، اما صرف‌نظر از محل ذخیره چربی در بدن، باید پذیرفت چربی، چربی است و هرچه مقدار چربی ذخیره شده در بدن كمتر باشد، بهتر است. البته این موضوع درباره چربی ـ كه با عنوان چربی قهوه‌ای از آن نام برده می‌شود ـ صدق نمی‌كند.
آنچه باید در مورد رنگ میوه‌ها بدانید تنوع رنگی میوه‌ها و سبزی‌ها فقط برای لذت بردن از تماشای آنها نیست.به گفته محققان این رنگ‌ها به ما می‌گویند کدام رنگ از میوه‌ها و سبزیجات با کدام بیماری مقابله می‌کند و مصرف آنها احتمال ابتلا به کدام بیماری‌ها را در بدن به حداقل می رساند.
الهام حمیدی از زیبایی می گوید
گوشت پرندگان سموم هوا را دفع می‌کند/تقویت ریه با سنگک یک متخصص طب سنتی توصیه کرد: در ایام آلوده هوا بهتر است مواد غذایی دارای ویتامین A، E و C مصرف شود. غلات سبوس‌دار مانند نان سنگک، ریه را تقویت می‌کند و گوشت ماهی و پرنده نیز در جذب اکسیژن و خنثی‌کردن آلرژن‌های محیطی مؤثر هستند.