تغذیه در دوران عادت ماهانه


اهمیت حفظ بهداشت فردی و نوع تغذیه در دوران قاعدگی از مسائلی است که همواره مورد تاکید پزشکان بوده است.

به گزارش لقمه، همیشه صحبت از این بوده که برخی مواد غذایی در این دوران خورده شود و از برخی دیگر پرهیز شود.

در مواردی این توصیه‌ها کاملاً درست است مثلاً پرهیز از مصرف حبوبات و مواد غذایی نفاخ و کاهش مصرف سبزی‌ها و میوه‌های خام. در این موارد به وضوح به مسئله تغییراتی که در بدن به دلیل تغییرات هورمون‌ها ایجاد می‌شود، توجه شده است. تغییرات هورمونی در این زمان به خصوص در روزهای قبل از شروع خونریزی ایجاد می‌شود که منجر به کاهش حرکات روده و در نتیجه نفخ و دل پیچه و دردهای شکمی می‌شود.



از طرفی خونریزی که منجر به از دست رفتن آهن خون و در نتیجه کم‌خونی می‌شود، دلیل واضحی برای توصیه به مصرف مواد غذایی حاوی آهن، چون گوشت و تخم مرغ و شیر است.



از مواد غذایی دیگری که پیشینیان به مصرف آن در این دوران توصیه می‌کردند، مواد حاوی انرژی فراوان مثل کاچی است که حاوی نشاسته و چربی فراوان است و در تحقیقات اخیر دیده شده علائمی چون تحریک‌پذیری یا افسردگی که در برخی افراد قبل از شروع عادت ماهانه رخ می‌دهد با مصرف میزان بیشتر مواد قندی و نشاسته‌ای خاص بهبود می‌یابد.



در برخی موارد دیده شده که به بانوان توصیه می‌شود در دوران عادت ماهانه از قرص‌های حاوی آهن استفاده کنند. در این مورد باید گفت که بیش از 50 درصد زنان در جهان از کم‌خونی ناشی از خونریزی عادت ماهانه رنج می‌برند، بنابراین توصیه به مصرف روزانه یک قرص آهن در تمامی ماه به تمامی زنان (به جز کسانی که دچار بیماری خاصی مثل تالاسمی هستند) بی‌جا نیست به خصوص این که مصرف یک عدد قرص آهن که حاوی 60 میلی گرم آهن است تنها در حد نیاز روزانه یک انسان است، آن هم به شرط این که تمامی آهن موجود در قرص جذب شود، اما معمولاً کمتر از 30 درصد آن جذب می‌شود.



در مورد بهداشت این دوران هم توصیه‌های زیادی وجود دارد؛ ازجمله این که در این دوران حمام نکنند، اما این کار صحیح نیست، فقط باید از غوطه‌ور شدن در آب خودداری کرد مثل شنا کردن یا نشستن در وان، وگرنه حمام کردن و پاکیزه نگه داشتن بدن در این دوران لازم است. پس از هر بار دفع ادرار یا مدفوع باید خود را شسته و سپس خشک کنند. از پدهای بهداشتی استفاده کرده و از آنجا که برخی مارک‌های لوازم بهداشتی حساسیت‌زاست و باعث احساس سوزش در ناحیه تناسلی یا خارش در ناحیه می‌شود، نباید به استفاده از این نوع نوار بهداشتی ادامه داد. نوار بهداشتی باید در فاصله کوتاه عوض شود، چون می‌تواند به عنوان محیطی تلقی شود که میکروب‌ها به راحتی روی آن رشد می‌کند و منجر به ایجاد عفونت در ناحیه شود.


نقل از :جام جم

کد: 3085 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۸ بهمن بازدید: 8544 ساعت: 12:05 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران بارداری ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ دي
2 تهدید امید به زندگی با چاقی دوران کودکی ۱۴۰۳ دوشنبه ۷ خرداد
3 رفع مشکلات گوارشی در خانم های باردار با توصیه های طب سنتی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۵ آبان
4 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
5 مقدار مجاز مصرف نمک در افراد بالای ۵۰ سال و کودکان ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
6 خطر رژیم غذایی کم فیبر در بارداری برای مغز نوزادان ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
7 چگونه در دوران شیردهی دچار چاقی نشویم؟ ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۱ دي
8 رژیم غذایی که به بهبود آلزایمر کمک می کند ۱۴۰۱ چهارشنبه ۶ مهر
9 یک برنامه غذایی برای بهبودیافتگان کرونایی ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ شهريور
10 تغذیه در دوران نقاهت کرونایی ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۶ ارديبهشت
11 احکام مراجع تقلید برای روزه در ایام کرونا ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۹ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  وقتی مریض هستید گریپ‌فروت نخورید گریپ‌فروت برای سلامتی مفید است اما نه زمانی که مری...

  یک راه‌حل ادویه‌ای برای کنترل دیابت پزشکان در یک مطالعه جدید تاکید کردند که دارچین نه ...

  غذاهای کودک‌کش بررسی های جدید دانشمندان نشان می دهند غذاهای شیرین...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خطر عسل برای کودکان زیر یکسال با تولد اولین نوزاد ممکن است با مشاهده برخی رفتارها سوالاتی ذهن والدین را درگیر کند اینکه نوزاد تازه متولدشده زیاد می‌خوابد؟، نزدیک‌بین است، چه مدت پس از تولد می‌خندد، آیا دچار اضطراب می‌شود یا نه و چه موادغذایی را نباید تا یک سالگی به کودک داد و....
خواص شگفت انگیز کاکائو به دنبال مطالعاتی كه روی تأثیر كاكائو در پیشگیری از حملات قلبی انجام شد، محققین به این نتیجه رسیدند كه خوردن كاكائو با كاهش خطر بیماری‌های قلبی- عروقی مرتبط است.تمامی‌گیاهان، رنگدانه‌هایی دارند كه می‌توانند از بروز بیماریها جلوگیری كنند. مثلاً ماده سولفورافان (Sulforophane) موجود در كلم براكلی، از وقوع سرطان پیشگیری می‌كند و همچنین ماده آلیكین (allicin) در سیر و رنگدانه كپسایسین (capsaicin)درانواع فلفل از حملات قلبی جلوگیری می‌كنند. گیاه كاكائو نیز، مانند سایرغذاهای گیاهی، املاح و مواد آنتی اكسیدان خاص خود را دارد كه باعث كاهش ابتلاء به بیماریهایی مثل بیماری قلبی می‌شود.آنتی اكسیدان قوی موجود در دانه‌ كاكائو، فلاوونوئید است.
بــاید‌ها و نبــایدها برای مزاج‌ها دراین گزارش به توصیه‌هایی برای مزاج‌های مختلف خواهیم پرداخت.
تمام فواید انار یاقوت‌های بی‌نظیر هستی برای قلب مفیدند، معده درد را خوب می‌کنند، پیری را به تأخیر می‌اندازند، سرطان را از جان شما دور می‌کنند و غیره.