نحوه تغذیه در هر مزاج چگونه است؟


یک متخصص طب سنتی با بیان اینکه اصول پیشگیری از بیماری در طب سنتی بر اساس علم مزاج‌شناسی است، افزود: هر فردی مزاج خاص خود را داشته و بر اساس آن باید از نحوه تغذیه مناسب خود پیروی کند.

استاد جهاد دانشگاهی و عضو هیات علمی موسسه تحقیقات حجامت ایران در این رابطه افزود: تفاوت بین انسان‌ها بر اثر ترکیب عناصر مختلف و به وجود آمدن مزاج‌های مختلف به وجود آمده است.

وی ادامه داد: قدما معتقد بودند که انسان‌ها از چهار عنصر آب، هوا، خاک و آتش به وجود آمده‌اند که کیفیت آب سرد و تر، خاک سرد و خشک، آتش گرم و خشک و کیفیت هوا گرم و تر است.

به گفته وی، گرمی و سردی صورت‌هایی از انرژی هستند و منظور از خشکی جسم «جامد» و منظور از رطوبت جسم «سیال» است.

نهرینی افزود: خانم‌ها رطوبت بیشتری نسبت به آقایان دارند که باعث شده از لحاظ جسمی و روحی با آن‌ها متفاوت باشند. طبع آقایان خشک‌تر از خانم‌ها بوده و نسبت به آن‌ها پوست تیره‌تر و عضلات سفت‌تری دارند و از لحاظ احساسی نیز برخلاف خانم‌ها که احساساتی عمل می‌کنند بیشتر از عقل و منطق استفاده می‌کنند.

کسانی که مزاج سرد دارند نباید زیاد از غذاهای سرد استفاده کنند زیرا با خوردن غذاهای سرد از حالت اعتدال خارج می‌شوند. همچنین این افراد نباید زیاد آب بخورند، زیرا طبع آب سرد است و باعث بی‌حالی و سستی آن‌ها می‌شود.

به گفته این پزشک سنتی، هر چهار مزاج به دو دسته طبیعی و غیر طبیعی تقسیم می‌شوند و همه مزاج‌ها اگر در حالت طبیعی باشند هیچ مشکلی برای فرد ایجاد نمی‌کنند و این باور که مزاج سرد و خشک، مزاج خوبی نیست غلط است زیرا مزاج سرد و خشک دارای خصوصیات بسیار خوبی بوده و تنها وقتی که از اعتدال خود خارج شود مشکل‌آفرین است.


نحوه تغذیه در هر مزاج چگونه است؟
به گفته نهرینی، کسانی که مزاج سرد دارند نباید زیاد از غذاهای سرد استفاده کنند زیرا با خوردن غذاهای سرد از حالت اعتدال خارج می‌شوند. همچنین این افراد نباید زیاد آب بخورند، زیرا طبع آب سرد است و باعث بی‌حالی و سستی آن‌ها می‌شود.


وی افزود: افرادی که سرد مزاج هستند نسبت به افراد گرم مزاج، متابولیسم کمتری داشته و به راحتی چاق می‌شوند. آن‌ها باید غذاهای سرد را در حد اعتدال مصرف کرده و با خوردن غذاهای گرم متابولیسم بدنشان را بالا ببرند.


این عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی ادامه داد: بسیاری از افرادی که در تابستان کهیر می‌زنند و خون دماغ می‌شوند، گرم مزاج بوده و با افزایش حرارت بدنشان، خشکی بدنشان بیشتر می‌شود، این افراد در ناحیه صورت لک‌های تیره پیدا کرده و اشتهایشان کم می‌شود که باید برای جلوگیری از این مشکلات، از غذاهای سرد استفاده کنند.


از کجا بفهمیم چه طبعی داریم؟
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات حجامت ایران در خصوص شناسایی طبع افراد، اظهار کرد: در طب سنتی علائم و نشانه‌هایی وجود دارد که می‌توانیم بر اساس آن‌ها مزاج افراد را تشخیص دهیم که البته در برخی مواقع به دلیل همراه بودن علائم مزاج‌های مختلف، شناسایی مزاج‌های مختلف بسیار مشکل است.

بسیاری از افرادی که در تابستان کهیر می‌زنند و خون دماغ می‌شوند، گرم مزاج بوده و با افزایش حرارت بدنشان، خشکی بدنشان بیشتر می‌شود، این افراد در ناحیه صورت لک‌های تیره پیدا کرده و اشتهایشان کم می‌شود که باید برای جلوگیری از این مشکلات، از غذاهای سرد استفاده کنند

به گفته وی، رنگ پوست، حالت چهره و اندام‌های بدن، حالات روحی و روانی، فرم زبان، بار زبان، موها، الگوی خواب و نبض بیمار، مهم‌ترین نشانه‌های تشخیص مزاج فرد هستند.


نهرینی در پایان با اشاره به تفاوت طب جدید و طب سنتی، اظهار کرد: در طب سنتی بیمار درمان می‌شود نه بیماری و علاوه بر آن در طب جدید روش درمان برای همه بیماران مشابه است اما در طب سنتی افراد بر اساس مزاج‌های مختلف، درمان‌های متفاوتی می‌گیرند.


نقل از :عصر ایران

کد: 3516 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۲۳ اسفند بازدید: 3987 ساعت: 2:39 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تغذیه فصل پاییز/ مزاج سرد و خشک چه بخورد؟ ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر
2 کارشناسان طب سنتی مشاوره رایگان تغذیه ارائه می دهند ۱۳۹۷ چهارشنبه ۲ خرداد
3 چه افرادی در شب یلدا انار و هندوانه نخورند! ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ آذر
4 مواد غذایی مضر و مفید برای افراد سوداوی‌مزاج ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ آذر
5 کیک پیتزا یک کیک جدید و خوشمزه ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ شهريور
6 مزاج سردها در این ماه خیار نخورند! ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد
7 ۵ ماده طبیعی برای افزایش میل جنسی ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۶ مرداد
8 ۸ عامل تعجب آور که باعث می شود ابتلا به یبوست شوید ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۰ تير
9 سوپ جو می تواند مانع از بروز و یا افزایش فشار خون شود ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۳ تير
10 نوشیدن شیر به رفع یبوست کمک می کند؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
11 بیماران دیابتی‌ از خوردن شیره انگور پرهیز کنند ۱۳۹۵ سه شنبه ۲۸ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رفع کم خونی و یبوست با آلو پایگاه خبری لقمه: در بین میوه‌های فصل تابستان، آلو...

  بدترین و بهترین پیش غذاها را بشناسید فریب ظاهر زیبای پیش غذاها را نخورید، چرا که برخی ا...

  نقش ویتامین دی فقط رفع پوکی استخوان نیست با توجه به یافته‌های یک مطالعه جدید، مصرف مکمل‌های...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

عادات غذایی کم‌خونی‌ آور کم‌خونی فقر آهن از شایع‌ترین کم‌خونی‌هاست. بر اساس جدیدترین بررسی‌ها، مشخص شده است 20 درصد خانم‌ها، 50 درصد خانم‌های باردار و 3 درصد آقایان به اندازه کافی آهن دریافت نمی‌کنند و همین امر باعث می‌شود کم‌خونی ناشی از کمبود این ماده معدنی در آن‌ها بروز کند.
رژیم‌های غذایی مطابق با گروه‌خونی آیا گروه‌خونی بهترین راه برای تعیین رژیم‌غذایی است؟ در این مقاله می‌خواهیم بیشتر درمورد این رژیم‌های غذایی توضیح دهیم و ببینیم آیا قادر به کم کردن وزن شما هستند یا خیر.
استفاده از جنین در محصولات پپسی و نستله! گاف یک سناتور آمریکایی در ایالت اوکلاهاما فاش کرد که شرکت‌های پپسی، کرافت و نستله از جنین‌های سقط شده به عنوان طعم‌دهنده نوشیدنی‌های خود استفاده می‌کنند و روزانه میلیون‌ها نفر در سراسر جهان، از این نوشیدنی‌ها استفاده می‌کنند.
باورهای اشتباه اما رایج تغذیه‌ای امروزه اطلاعات فراوان و حتی اشتباه در مورد تغذیه‌، تشخیص یک الگوی صحیح تغذیه‌ای را دشوار کرده است.