چگونه غذا بخوریم تا فشار خون نگیریم


وزارت بهداشت مجموعه‌ایی از دستورالعمل‌ها در رابطه با رژیم تغذیه‌ایی مناسب با کاهش مصرف نمک، مصرف غذاهای سالم، بهره‌مندی از غذاهای ارگانیک، استفاده بیشتر از غذاهای سنتی تا غذاهای آماده تأکید دارد.

به گزارش لقمه، وزارت بهداشت برای حفظ بیشتر ارزش غذایی و رعایت بهداشت در تهیه و مصرف غذا در راستای کاهش فشار خون نکاتی را اعلام کرده است.

از جمله نکات تغذیه‌ایی گفته شده این است که از سرخ کردن زیاد سبزی‌های مورد استفاده در غذاهایی همچون قورمه‌ سبزی که باعث از دست رفتن ویتامین‌های آن می‌شود باید خودداری کرد.

چربی‌های اضافه همراه با گوشت در انواع خورشت‌ها و حتی قبل از چرخ کردن گوشت را تا حد ممکن جدا کنیم.

همچنین پوست مرغ که حاوی کسترول فراوان است را قبل از طبخ به طور کامل جدا کنید.

از انواع حبوبات و سبزیجات بیشتری در غذاها استفاده کرده و مصرف نوشیدنی را همراه با غذا به حداقل برسانید.

در استفاده از روغن تا حد امکان روغن مورد استفاده را کاهش داده و به جای سرخ کردن به تفت دادن اکتفا کنید و از روغن‌های با اسید چرب ترانس پایین (کمتر از10درصد) استفاده شود و در صورت لزوم از روغن مخصوص سرخ‌کردنی برای سرخ کردن استفاده شود.

در صورت مصرف نوشیدنی آب و دوغ کم‌نمک و بدون گاز به سایر نوشیدنی‌ها ترجیح داده می‌شود و از پرخوری خودداری کرده و در صورتی که حجم غذا بیش از نیاز بود اضافه غذا را در ظروف دربسته و در یخچال نگهداری کنید.

میزان نمک افزودنی به غذا را محدود کرده و فقط از نمک یددار تصفیه شده استفاده شود. از نمکدان هنگام غذا خوردن استفاده نکنید و از مصرف نمک سنگ برای خیساندن برنج خودداری کنید چرا که سنگ نمک به دلیل ناخالص‌هایی مانند گچ، آهک، شن و ماسه سلامت را به خطر می‌اندازد.

از سوزاندن غذا در زمان کباب کردن یا پخت خودداری کرده و از مصرف بخش‌های سوخته غذا نیز پرهیز کنید چرا که دارای مواد سرطان‌زا هستند.

طبق این دستورالعمل چنانچه از شیر یا شیرکاکائو برای پذیرایی استفاده می‌کنید از شیرین کردن بیش از حد آن اجتناب کرده و از همچنین از شیرین کردن بیش از حد شربت‌ها به علت اینکه حاوی کالری بالایی هستند خودداری کنید.

بیماران مبتلا به چربی خون بالا، دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی باید در مصرف غذاهای چرب با حجم زیاد احتیاط کنند.

همچنین برای جلوگیری از نفخ حاصل از خوردن حبوبات در غذاها می‌توانید قبل از طبخ آنها را به مدت حداقل 4 ساعت در آب گذاشته و پس از دور ریختن آب باقیمانده حبوبات را به غذا اضافه کنید.

مصرف روزانه میوه، سبزی تازه، شیر و لبنیات کم‌چرب فراموش نشود و ترجیحاً از خرما و کشمش به مقدار کم به جای قند در کنار چای استفاده شود.


نقل از :فارس

کد: 3660 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۳۰ فروردين بازدید: 4052 ساعت: 11:33 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
2 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
3 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
4 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
5 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
6 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
7 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
8 شش تاثیر کیفیت ظروف بر کیفیت غذا ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
9 مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
10 چگونه آسیب پذیری اقتصادی را کاهش دهیم؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
11 نگاه به بخش خصوصی به عنوان مجرم اجازه توسعه نمی‌دهد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چاره‌ای برای پرخوری استرسی هر كسی كه در پیتزا یا بستنی دنبال آرامش می گردد می...

  پرخوری پس از ماه رمضان ممنوع لقمه: در روزهای اول پس از ماه رمضان، از مصرف غذاها...

  بهترین خوراک ها برای افطاری و سحری کدامند؟ پایگاه خبری لقمه: سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهدا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت