مواد قندی سطح یادگیری را بالا نمی برد


دکتر ضیاء الدین مظهری با اعلام صحت نداشتن آین باور غلط مبنی بر این که مواد قندی باعث افزایش توان یادگیری می شود، گفت: اگر از قند های تجزیه شده استفاده شود ، می تواند با تحریک پانکراس باعث تولید انسولین شود و در زمانی کوتاه تمام قند و مولکول های درشت مغذی ها را به درون مولوکول ها انتقال می دهد و افراد بعد از خوردن یک مادۀ قندی فراوان گرچه در آغاز احساس نشاط و توانایی می کنند ولی در کوتاه مدت آن احساس نشاط و توانایی به خواب آلودگی و بی حوصلگی تبدیل می شود.

به گزارش لقمه، رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران در خصوص رابطۀ تغذیه با افزایش راندمان مغز  گفت: اصولا در جهت افزایش توان فکر و اندیشه استفاده از تغذیۀ متعادل و متنوع حرف اول را می زند. مغز هم مثل سایر ارگان های بدن نیازمند ویتامین ها و مینرال های مختلفی هستند که بعضی از آنها کمک به توانمندی مغز از نظر حفظ کردن مسائل و علاوه بر آن یادآوری موضوعات مختلف می کند.

دکتر ضیاء الدین مظهری بیان کرد: اصولا دانش آموزان را تحت استرس قرار دادن و مجبور کردن آنها به روزی 12 ساعت درس خواندن و از خواب شبانه زدن نه تنها مفید نیست بلکه باعث بروز استرس می شود که اینها در روز مبادا که باید معلومات خودشان را به کار ببرند به علت استرس و یا عدم تعادل در خواب و بیداری و استفاده از مواد غذایی حاوی قند ، میانجی هایی که باید ترشح شود ، نمی شود و ارتباط خطوط ارتباطی اعصاب به درستی انجام نمی گیرد و دانش آموزان هم نمی توانند از ذخایر اندوخته های خودشان استفاده کنند و بتوانند انرژی خود را برای یادآوری مطالب بکار بگیرند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در ادامه افزود: خواب به هنگام ، یکی از نکته های مهم می باشد چون بدن جوانان طبق یک ساعت بیولوژیکی در هنگام غروب باعث می شود که بدن به استراحت روی بیاورد و این ساعت تنظیم کنندۀ وظایف هورمون ها و آنزیم های بدن است که با غروب آفتاب آنزیم های سم زدایی ، ترمیم و رشد ترشح می شود و هرچقدر دیرتر بخوابند و از آن طرف دیرتر از خواب بیدار شوند بسیار آسیب وارد می کند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه اظهار داشت: با تغییر در وضعیت زندگی و تغذیه در دانش آموزا با طلوع آفتاب و روشن شدن هوا هورمون های فعالیت که افراد را وادار به تحرکات بدنی و مغزی و جسمی می کنند به کار برده نمی شوند تا موادی که در شب ساخته شده استحکام بخشیده شود و این عامل به تنهایی باعث عدم تعادل در روند سلامتی جسم و همینطور کاهش گسترش فکر و اندیشۀ افراد می شود.

دکتر ضیاء الدین مظهری در خصوص این پرسش که آیا مواد قندی باعث افزایش سطح یادگیری می شوند افزود: اصولا آن باور غلط مبنی بر این که مواد قندی باعث افزایش توان یادگیری می شود صحت ندارد.

وی در ادامه بیان کرد: اگر از قند های تجزیه شده استفاده شود ، می تواند با تحریک پانکراس باعث تولید انسولین شود و در زمانی کوتاه تمام قند و مولکول های درشت مغذی ها را به درون مولوکول ها انتقال می دهد و افراد بعد از خوردن یک مادۀ قندی فراوان گرچه در آغاز احساس نشاط و توانایی می کنند ولی در کوتاه مدت آن احساس نشاط و توانایی به خواب آلودگی و بی حوصلگی تبدیل می شود.


نقل از :سلامت نیوز

کد: 3691 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۲ ارديبهشت بازدید: 3725 ساعت: 2:11 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد
2 توسعه همکاری‌های دارویی ایران و چین ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
3 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
4 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
5 مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
6 نمایش مشروبات الکلی جرم است اما قانونی برای منع پخش ندارد! ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
7 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
8 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
9 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
10 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
11 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چه کسانی نمی‌توانند شیر سویا مصرف کنند؟ افرادی که به پروتئین شیر گاو حساس هستند، نمی‌توانن...

  مواظب باشید یخچال بیمارتان نکند!! با این حال، یخچال ناسالم و یا استفادۀ نادرست از آن...

  برنج کدام کشورها بیشترین آلودگی را دارد؟ نتایج یک تحقیق از 12 کشور در چهار قاره نشان داد که...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا هندوانه اینقدر مفید است هندوانه از آن دست میوه های تابستانی است که به خاطر آبدار و شیرین بودنش محبوب و مورد علاقه همگان است. هندوانه منبع طبیعی از بهترین آنتی‌‌اکسیدان‌ها بوده که طبیعت فراهم کرده است. آنتی ‌اکسیدان‌هایی مثل ویتامین‌ C و A که از ما در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کنند. با مصرف هندوانه خطر کم ‌آب شدن بدن نیز کاهش می‌‌یابد.
باورهای اشتباه اما رایج تغذیه‌ای امروزه اطلاعات فراوان و حتی اشتباه در مورد تغذیه‌، تشخیص یک الگوی صحیح تغذیه‌ای را دشوار کرده است.
کمتر ورزش کنید، بیشتر لاغر شوید! برای اغلب افراد، 30 دقیقه تمرین کاملاً شدنی و امکان‌پذیر به نظر می‌رسد و به همین دلیل انرژی و میل کافی برای انجام آن را دارند.
با این مواد غذایی سموم بدن خود را دفع کنید (1) برخی از مواد غذایی باعث سم‌زدایی بدن می شوند. به طور مثال، همیشه گفته می شود سیر باعث دفع سموم بدن می شود. اما برخی از خوراکی ها، غذاها، سالادها یا میان وعده های ساده نیز می توانند باعث دفع بسیاری از سموم از بدن شوند.