علت گرانی چغاله بادام از زبان تولیدکنندگان


کمبود نسبی چغاله بادام ناشی از رغبت باغداران برای برداشت بادام و سود بیشتر در آینده و عدم نظارت صحیح بر بازار از دلایل گرانی چغاله بادام است، اما تولیدکنندگان معتقدند اگر بازار به دست اتحادیه‌های بخش خصوصی مدیریت می‌شد چنین نوساناتی به وجود نمی‌آمد.

به گزارش لقمه، گرچه بهار زودرس باعث شد تا چغاله بادام زودتر از موعد و در اسفند ماه راهی بازار شود اما گویا افزایش قیمت محصولات خشکباری در سال گذشته باغداران را ترغیب کرده بود تا آنها محصول خود را برای برداشت بادام در فصل‌های آینده که سود بیشتری هم دارد ترغیب کرده و کمبود نسبی را در بازار رقم بزند.

مجتبی شادلو – رییس اتحادیه باغداران –گفت: گر چه عرضه زود هنگام و کمبود نسبی در این برهه زمانی می‌تواند یکی از دلایل افزایش قیمت چغاله بادام باشد اما پس از آمدن گوجه سبز به بازار قیمت هر دو محصول به تدریج متعادل‌تر شد در حالی که عدم نظارت صحیح بر بازار از تولید تا مصرف باعث شد تا هر فروشنده‌ای به دلخواه خود بر این محصولات قیمت‌گذاری کند.

وی افزود: در حال حاضر قیمت هر کیلو گرم گوجه سبز در عمده‌ فروشی بسته به کیفیت و واریته‌های متفاوت 2000 تا 8000 تومان و هر کیلوگرم چغاله بادام کمتر از 10 هزار تومان است و با احتساب حاشیه سود منطقی باید 30 درصد گرانتر در بازار مصرف فروخته شوند اما کنترلی بر روند افزایش قیمت‌ محصولات کشاورزی وجود ندارد.

رییس اتحادیه باغداران گفت: اتحادیه‌ها و تعاونی‌های کشاورزی غالبا به وسیله کشاورزان و تولیدکنندگان اداره می‌شوند و می‌توانند حتی در صورت کمبود نسبی به دلیل مشکلات و شرایط خاص آب و هوایی بازار را تنظیم کرده و قیمت محصولات خود را کنترل کنند.

شادلو با انتقاد از اینکه اتحادیه‌های بخش خصوصی کشاورزی نقش و جایگاهی برای کنترل و تنظیم بازار ندارند، اظهارکرد: اگر دولت به این اعتقاد برسد که از ابتدای فصل تولید در سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌گیری‌ها خود اختیار و جایگاهی برای اتحادیه‌ها قائل شود که آن‌ها بتوانند بازار را کنترل کنند شاهد چنین نوسانات و مشکلاتی نخواهیم بود.






نقل از :ایسنا

کد: 3728 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۷ ارديبهشت بازدید: 2761 ساعت: 11:29 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نوبرانه‌هایی به قیمت یک گرم طلا!/ گوجه سبز کیلویی 100 هزار تومان ۱۳۹۴ شنبه ۲۲ فروردين
2 غذاهای آخرین آخر هفته اردیبهشت را با زردآلو تهیه کنید ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۵ ارديبهشت
3 توصیه‌های بهداشتی درباره چغاله‌بادام ۱۳۹۳ جمعه ۲۹ فروردين
4 چه میوه های نوبرانه ای بخوریم؟ ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۸ فروردين
5 قبل از خوردن نوبرانه‌های بهاری به این نکات توجه کنید ۱۳۹۲ جمعه ۱۳ ارديبهشت
6 خواص برخی میوه های سبز بهاری ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۱ ارديبهشت
7 روش تهیه خورشت چغاله بادام ۱۳۹۱ يکشنبه ۳ ارديبهشت
8 خواص درمانی چغاله بادام ۱۳۹۱ شنبه ۲ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  این پنج ماده غذایی عمر شما را طولانی می کند پایگاه خبری لقمه: نتایج تحقیق محققان چینی نشان داد...

  معرفی یک رژیم غذایی ضدسرطان چه شما سابقه‌ای از سرطان در میان اعضای خانواده‌تان...

  دلایل سردرد و روش‌های درمان آن از دیدگاه طب سنتی یک متخصص طب سنتی سردرد را یکی از بیماری‌های شایع د...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

قدیمی ترین نانوایی ایران کجاست؟ پایگاه خبری لقمه: نانوایی «شیخ احمد» در شهرستان کوهبنان کرمان با قدمتی بیشتر از 100 سال در حالی همچنان پابرجاست که برای ثبت در فهرست آثار ملی ملموس و ناملموس آماده می‌شود.
برای خوردن غذاهای سالم مغزتان را تربیت کنید! متخصصان تغذیه می‌گویند: مغز را می‌توان به گونه‌ای تربیت کرد که موادغذایی سالم و با میزان کالری کمتر را به غذاهای پُرکالری ترجیح دهد.
داستان چیپس: تولد چیپس به خاطر انتقام آشپز! دست خودمان نیست، در بسته‌اش را كه باز می‌كنیم و بوی سیب‌زمینی به مشام‌مان می‌خورد باید تا انتها پایش بایستیم، باید تمامش كنیم و هزار درود بر مخترع این خوراكی ترد كه زیر دندان‌مان خرد می‌شود، بفرستیم.
خوراکی هایی برای کاهش چین و چروک پوست آلوئه‌ورا نیز خواص ضد پیری فوق‌العاده‌ای دارد و مکملی مناسب برای دوران سالمندی است. آب این گیاه پوست را ترمیم می‌کند و حتی آثار پیری پوست را از بین می‌برد.