معجزه های آشپزخانه چه هستند؟


بوی غذای آشپزخانه به پرده‌ها، رومیزی و پارچه‌ها و دستمال‌ها سرایت می‌كند. پارچه‌ها، بوی خوب یا بد را مانند آهن‌ربا جذب می‌كنند. اما بوی بد مدت بیشتری باقی می‌ماند. خوشبختانه آبلیمو و چند نوع ادویه بوی بد آشپزخانه را از بین می‌برند.

به گزارش لقمه، از قدیم كه شوینده‌های شیمیایی برای تمیز كردن سطوح مختلف وجود نداشت، از مواد طبیعی مانند آبلیمو برای نظافت نیز استفاده می‌شد. برای آشنایی با كاربردهای آبلیمو در این زمینه، ادامه مطلب را بخوانید.

از آبلیمو به روشها و برای موارد ذیل می‌توان بهره برد :

1 - تمیز كردن سینك :
سینك ظرفشویی یكی از آلوده‌ترین قسمت‌های خانه است. آبلیمو و نمك را مخلوط و به صورت خمیر تقریبا سفت درآورید. آن را آرام روی سینك برنجی، مسی یا ‌استیل و شیرآلات بمالید سپس آبكشی كنید. این تركیب لكه‌های زنگ را نیز از بین می‌برد.
 

2 - از بین‌بردن بوی بد سینك :
بوی غذا روی خروجی سینك مدت طولانی باقی می‌ماند و باعث به وجود آمدن بوی نامطبوع در آشپزخانه می‌شود. انتشار بوی پیاز و تن شب قبل و نشستن آن روی پارچه‌ها و وسایل تبدیل به یك معضل می‌شود. استفاده از اسپری‌های خوشبوكننده نیز چاره كار نیست. برای از بین بردن این بو، لیمو را برش زده، داخل سینك بیندازید (پوست لیمو و پرتقال نیز همین كار را انجام می‌دهند).
 
3 - حذف رسوبات آهك :
آهك موجود در آب، رسوباتی از خود بر جا می‌گذارد كه اگر تمیز نشود به مرور زمان باعث انسداد لوله‌های فاضلاب می‌شود. برای جلوگیری از این مسئله، یك عدد آبلیمو را داخل سینك فشار دهید. بگذارید مدتی به همین حالت باقی بماند. سپس شیر آب را باز كنید.
 

4 - تمیزكردن ماشین ظرفشویی :
هر چند وقت یك بار لازم است ماشین ظرفشویی، این وسیله رفاهی، را تمیز كنید. بقایای غذای خشك شده یا مواد شوینده را با مالیدن یك تكه لیمو از بدنه فلزی این وسیله پاك كنید. سپس با یك پارچه مرطوب و بعد با یك پارچه خشك و تمیز آن را پاك كنید. از آب خیلی داغ برای پاك كردن تكه‌های غذا استفاده كنید.
 

5 - تمیز كردن شعله‌پخش‌كن گاز :
تمیز كردن شعله‌پخش‌كن گاز زمانی كه خمیر كیك و روغن سیب‌زمینی سرخ شده و مواد غذایی مختلف روی آن جمع شده باشد، كار سختی است. آب لیمو، آب و جوش‌شیرین را به صورت خمیر درآورید. آن را روی مواد سر رفته بریزید. 15 دقیقه صبر كنید. با آب و اسفنج آن را تمیز كنید.
 
6 - تمیز كردن پنجره‌ها :
زمانی كه جای انگشت، دوده و تارعنكبوت روی قاب پنجره‌ها را می‌گیرد، زیبا نخواهند بود. از طرفی شیشه‌ها هیچ وقت تمیز باقی نمی‌مانند. بخصوص پنجره آشپزخانه كه در معرض روغن قرار دارد. برای پاك كردن آن‌ها از 2 قاشق غذاخوری آبلیمو، ½ پیمانه سركه سفید و ¼ پیمانه آب گرم استفاده كنید.

7 - از بین بردن بوی نامطبوع :
بوی غذای آشپزخانه به پرده‌ها، رومیزی و پارچه‌ها و دستمال‌ها سرایت می‌كند. پارچه‌ها، بوی خوب یا بد را مانند آهن‌ربا جذب می‌كنند. اما بوی بد مدت بیشتری باقی می‌ماند. خوشبختانه آبلیمو و چند نوع ادویه بوی بد آشپزخانه را از بین می‌برند. ظرف كوچكی را از آب پر كنید. چند تكه پوست لیمو و حدود 1 قاشق چای‌خوری میخك و برگ رزماری داخل آن بیندازید. بگذارید آب به جوش آید تا بوی خوش را در كل اتاق‌های خانه استشمام كنید.
 
8 - خوشبو كردن هوای آشپزخانه :
آشپزخانه محیطی است كه بوی مواد مختلف در فواصل مختلف از آن استشمام می‌شود. در عین حال پررفت‌وآمدترین و شلوغ‌ترین قسمت‌های یك خانه است. خیلی ها ترجیح می‌دهند بیشتر كارهای خود را در آشپزخانه انجام دهند. برای از بین بردن تداخل بوها و استشمام بوی مطبوع، فر را تا 300 درجه فارنهایت گرم كنید. یك لیموی درسته را روی سینی فر بگذارید. در فر را كمی باز بگذارید. صبر كنید تا لیمو حدود 15 دقیقه آرام بپزد. فر را خاموش كنید. بگذارید لیمو سرد شود سپس آن را خارج كنید.
 
9 - جلوگیری از پخش بوی نامطبوع :
كاری، سس اسپاگتی و ماهی تنها زمان خوردن بوی خوبی دارند اما آخر شب یا صبح روز بعد بوی مانده آن‌ها ناراحت‌كننده است. ظروف مربوط به این غذاها را سریع بشویید. تمیز كردن صحیح وسایلی مانند تخته گوشت از انتشار بوی نامطبوع جلوگیری می‌كند. بعد از شستن تخته، روی آن مقداری آبلیمو بمالید تا از بوی سیر و پیاز و ماهی خلاص شوید.
 
10 - ایجاد بوی تازه در دستگاه بخور :
دستگاه بخور برای افزایش رطوبت و كاهش غبار به كار می‌روند و بخار اوكالیپتوس آن‌ در تازگی هوا و كاهش سرفه افراد بیمار موثر است اما در بعضی از مدل‌ها به دلیل گرمای بیش از حد دستگاه و راكد ماندن آب داخل آن بوی نامطبوع و كپك مانندی ایجاد می‌شود. برای رفع این مسئله، 4 قاشق چایخوری آبلیمو را به آب دستگاه اضافه كنید.


نقل از :جام جم

کد: 3828 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۱۹ ارديبهشت بازدید: 4155 ساعت: 10:04 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 لهستان هم سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۶ فروردين
2 برگزاری نمایشگاه لوازم خانگی و تجهیزات آشپزخانه در اهواز از ۲۰ لغایت ۲۴ آذرماه ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
3 جزئیاتی از اسکان و طبخ غذای ایرانیان در مدینه ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۱ خرداد
4 همه چیز درباره نورپردازی آشپزخانه ۱۴۰۲ دوشنبه ۴ ارديبهشت
5 دلیل گلاره عباسی برای نامگذاری فصل های مختلف کتابش با نام غذاها ۱۴۰۰ دوشنبه ۱۵ آذر
6 مراحل نظافت آشپزخانه در خانه تکانی ۱۳۹۹ سه شنبه ۱۹ اسفند
7 کشف لوازم آشپزخانه قاچاق به ارزش ۸ میلیارد ریال ۱۳۹۹ دوشنبه ۱۶ تير
8 برنده عصر جدید نقاشی اش را در آشپزخانه شروع کرد ۱۳۹۸ جمعه ۱ شهريور
9 آشپزخانه مرکزی «ابوتراب 2» در نجف افتتاح شد ۱۳۹۷ جمعه ۳۱ فروردين
10 چگونه دستگاه گریل را تمیز کنیم؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ آذر
11 نکات مهم در طراحی دکوراسیون آشپزخانه ایرانی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سرکه سیب و تسکین سرفه‌های خشک نتایج برخی از پژوهش‌ها نشان داده است سرکه سیب برای...

  خوابیدن بلافاصله بعد از غذاخوردن مضر است خوابیدن، بلافاصله پس از صرف غذا، گوارش غذا را مختل...

  درمان سرماخوردگی با آویشن/ زنان باردار آویشن نخورند یک متخصص گیاهان دارویی با بیان این ‌که درمان سرماخ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

روزانه چقدر میوه بخوریم؟ + جدول راهنما یک كارشناس ارشد تغذیه با بیان اینکه زیاده روی در مصرف نوبرانه ها موجب بروز دل درد می شود، توصیه کرد: افراد روزانه 2 تا 3 واحد میوه با رعایت تنوع در بین وعده های غذایی مصرف کنند.
شاگرد زرنگ‌ها چه می‌خورند؟ بعضی پدر و مادرها می‌گویند وقتی مدرسه‌ها دوباره باز می‌شود و سال تحصیلی جدیدی در پیش است، یکی از سخت‌ترین کارها و وظایفی که به عهده دارند، انتخاب میان‌وعده‌های مناسب برای فرزندشان است. آنها یا نمی‌دانند کدام از مواد غذایی می‌تواند بهترین انتخاب برای میان وعده دانش‌آموزان باشد یا نمی‌توانند فرزندشان را متقاعد کنند که در ساعت‌های درس و مدرسه از مواد غذایی مناسب استفاده کند.
کدام مواد غذایی ایرانی اش، بهتره؟ سال‌های زیادی است كه این عقیده در ذهن ایرانی‌ها جا افتاده که «جنس خارجی بهتر از جنس ایرانی است!» البته این موضوع فقط درمورد لباس، لوازم خانگی و... مطرح نیست و بسیاری معتقدند مواد غذایی خارجی نیز نسبت به مشابه ایرانی برتری دارند.
مضرات مصرف زیاد قند و شکر/کمتر از ۱۰ درصد انرژی از مواد قندی تأمین شود مصرف زیاد قند و شکر و مواد غذایی حاوی آنها تبعات زیادی از جمله پوسیدگی دندان در کودکان و اضافه وزن، دیابت، بیماری قلبی و آرتریت را در سنین بالاتر به دنبال دارد.