بهینه‌سازی مصرف آب کشاورزی در صورت تامین اعتبار


معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب، خاک و صنایع گفت: ایران همواره با مشکل کم‌آبی مواجه بوده است و در صورت تامین اعتبار می‌توان با اجرای طرح‌های مختلف، مصرف آب در بخش کشاورزی را بهینه‌ کرد.

به گزارش لقمه، رحیم سجادی اظهار کرد: پنج میلیون هکتار از اراضی آبی بخش کشاورزی در زیر چاه‌ها و چشمه‌ها است که باید طرح آبیاری تحت فشار برای آنها اجرا شود اما تاکنون یک میلیون و 300 هزار هکتار از آنها تحت پوشش این طرح قرار گرفته‌اند.

وی افزود: در سال 90 اعتبارات مورد نیاز برای اجرای طرح آبیاری تحت فشار تامین شد و این طرح نیز بیش از اهداف تعیین شده در برنامه‌ی پنجم توسعه اجرا شد اما در سال گذشته با توجه به تامین نشدن اعتبار مورد نیاز، طرح آبیاری تحت فشار تقریبا پیشرفتی نداشت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب، خاک و صنایع ادامه داد: اجرای طرح‌هایی مانند آبیاری تحت فشار می‌تواند در بهینه‌سازی مصرف آب مؤثر باشد؛ به گونه‌ای که در هر هکتار از زمین‌هایی که تحت پوشش این طرح هستند بیش از 4000 مترمکعب کمتر آب مصرف می‌شود.

سجادی گفت: 3.5 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی دارای سد‌های مخزنی و ایستگاه پمپاژ مستقل هستند که می‌توان از شبکه‌های اصلی و فرعی آب مورد نیاز این اراضی را انتقال داد. براساس این طرح باید دو میلیون هکتار از این اراضی از طریق شبکه‌های اصلی و یک میلیون هکتار از شبکه‌های فرعی آب‌رسانی شوند.

وی افزود: برای انتقال آب از طریق شبکه‌های اصلی و فرعی ابتدا باید حق‌آبه زمین‌های کشاورزی را مشخص کرد و با تامین اعتبار، این طرح را اجرا کرد اما در حال حاضرتامین اعتبارات و نقدینگی بزرگ‌ترین مشکل در بهینه‌سازی مصرف آب در بخش کشاورزی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب، خاک و صنایع تاکید کرد: در صورت تصویب و تامین اعتبارات مورد نیاز از سوی مجلس شورای اسلامی می‌توان به اهداف تعیین‌شده در برنامه‌ی پنجم توسعه دست یافت و طی دو برنامه‌ی پنج ساله نوشته شده، مصرف آب در بخش کشاورزی را بهینه کرد.

نقل از :ایسنا

کد: 3890 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۲۸ ارديبهشت بازدید: 3205 ساعت: 10:37 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  فواید و مضرات گیاه خواری

  مصرف زیاد پروتئین حیوانی به اندازه سیگار کشنده است پزشکان آمریکایی هشدار دادند که مصرف مقادیر زیاد پر...

  با بوی بد سیر چه کنیم؟ اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که سیر را به خ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کوچک کردن شکم سخت است یا آسان؟ پیاده‌روی آهسته به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت در روز مؤثرترین روش برای کوچک کردن شکم است.
شستشوی میوه‌ها چرا، چقدر، چگونه؟ از کودکی باید یاد گرفت که میوه‌ها هم می‌توانند به سادگی آلودگی و بیماری‌های مختلف را به بدن ما منتقل و بیمارمان کنند.
امان از دل‌ و قلوه شاید تاکنون گذرتان به یکی از خیابان‌ها یا میدان‌هایی که حرفه اصلی مغازه‌داران آن کشتار دام و فروش امعاء و احشای آن است، افتاده باشد و انواع فرآورده‌های دامی همچون کله، پاچه، زبان، سیرابی، شیردان، دل، قلوه، جگر و... را از آنان خریده باشید.
شکلات‌های تقلبی را از کجا بشناسیم؟ یکی از مسایلی که این روزها زیاد در مورد آن صحبت می‌شود، مساله گرانی مواد اولیه در صنایع غذا و به تبع آن تقلب‌هایی است که امکان دارد رخ دهد. از جمله مواردی که در کشور ما زیاد دیده می‌شود و متاسفانه نظارت چندانی روی آن وجود ندارد، مساله جایگزین‌کردن جانشین‌هایی به جای کره کاکائو در شکلات واقعی است.