خواص و میزان کالری هندوانه


هندوانه میوه‌ای با پوست ضخیم و اندازه‌های متفاوت است. رنگ پوست آن زرد و سبز پررنگ است، داخل آن به رنگ قرمز، صورتی و یا سفید دیده می‌شود، کمی معطر است و در کشورهای گرمسیر در فصل تابستان مصرف بسیار زیادی دارد.

به گزارش لقمه، 100 گرم هندوانه دارای 30 کیلو کالری، 0.4 گرم پروتئین، 0.2 گرم چربی، 6.4 گرم قند، 0.3 گرم فیبر، یک میلی گرم سدیم، 7 میلی گرم کلسیم، 100 میلی گرم پتاسیم، 7 میلی گرم ویتامین C و 590 واحد بین‌المللی ویتامینA است.


خواص هندوانه (Watermelon)

هندوانه ضداستفراغ و تهوع است. مخصوصا برای افرادی که در تابستان دچار گرمازدگی می‌شوند، نوشیدن آب هندوانه با کمی گلاب می‌تواند مفید باشد. ضدعفونی کننده بدن و در واقع پاک‌کننده روده‌ها است.

در طب سنتی چین پوست هندوانه را خوب می‌شویند و در جلوی خورشید می‌گذارند تا خشک شود، سپس از آن برای مبارزه با بیماری استفاده می‌کنند، بدین صورت که 50 گرم پوست هندوانه را در کمی آب می‌جوشانند و مانند چای آن را می‌نوشند که چون داری پتاسیم بالا است. برای مبتلایان به فشار خون بالا، فشارهای عصبی و هم چنین برای بیماران مبتلا به مرض قند مفید است.

هندوانه با داشتن بیش از 90 درصد آب، برای رفع تشنگی بسیار مناسب است. هیچ میوه‌ای تا این اندازه آب ندارد. چون هنداونه دارای مقدار خیلی کمی سدیم است، آب زیادی از بدن دفع می‌شود و برای کسانی که ناراحتی کلیه دارند و افرادی که ادرار غلیظ و زرد رنگ با بوی تند دارند، بسیارخوب است و حتی با نوشیدن آب هندوانه و آب به مقدار زیاد این مشکل را از بین می‌برند.


ویتامین‌های هندوانه

هنداونه به خاطر داشتن ویتامین C و ویتامینA و بتا- کاروتن و لیکوپین، صدماتی را که در اثر استرس، استعمال دخانیات، سموم محیطی و داروها وارد می‌شود کاهش می‌دهد. علاوه بر این ابتلاء به خیلی از امراض دنیای متمدن مثل سفت و سخت شدن دیواره سرخرگ، سرطان (خصوصا سرطان پروستات) و امراض دوران پیری مثل آلزایمر و پارکینسون را کاهش می‌دهد. علت این امراض رادیکال‌های آزاد هستند. ویتامین‌های هندوانه خطر حمله آنها را به بدن تضعیف می‌کنند.

دانشمندان دانشگاه بوستون کشف کردند که لیکوپن موجود در هندوانه، پوست را در مقابل اشعه ماوراء بنفش حفظ می‌کند.


خاصیت هسته هندوانه

در طب نتروپت خوردن هسته‌های هندوانه اهمیت زیادی دارد، بدین صورت که هسته را همراه هندوانه در مخلوط کن ریخته تا هسته ها در آب هندوانه خرد شوند. شخصی که آب هندوانه را با هسته خردشده میل کند و هسته را خوب بجود، کمک زیادی به پاک کردن روده می کند. برای افرادی که یبوست دارند، خوردن آب هندوانه به این ترتیب و آب ولرم بلافاصله بعد از آب هندوانه در حالت ناشتا بسیار مفید است چون درمان یبوست با مصرف فیبرومایعات با هم، امکان‌پذیر است که هر دو در هندوانه موجود است.


سایر خواص هندوانه

- آب هنداونه به عنوان خنکی برای بیماران مبتلا به تب و بیماری‌های عفونی مفید است زیرا عطش و التهاب بیمار را برطرف می‌کند.

- هندوانه نرم‌کننده، ادرارآور و زیاد کننده عرق است، لذا پس از مصرف هندوانه سموم بدن از سه طریق( ادرار، مدفوع، عرق) دفع می‌شوند و به زودی شادابی و طراوت مخصوصی به انسان دست می‌دهد.


تذکراتی درباره مصرف هندوانه

- خوردن هندوانه برای معده و نیروی جنسی اشخاصی که مزاج سرد دارند، زیان آور است.

- خوردن هندوانه برای اشخاص سرد مزاج تولید درد مفاصل می‌کند و در این موارد خنثی‌کننده زیان هندوانه، عسل و قند و امثال آن است.

- زیاده روی در خوردن هندوانه برای طحال زیان آور است .

- هندوانه طبیعت سرد دارد، از این رو از مصرف زیاد آن بپرهیزید.






بازگشت به صفحه نخست


کد: 4125 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۹ خرداد بازدید: 37397 ساعت: 1:08 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
2 خوردن خربزه و هندوانه را از دست ندهید ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
3 افزایش 67 درصدی قیمت هندوانه در هفته جاری ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
4 عوارض صادراتی برخی محصولات جالیزی ابلاغ شد ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ بهمن
5 گرانی محصولات کشاورزی در بهار امسال ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۳ مرداد
6 قیمت چه میوه هایی در میادین تره بار کاهش یافت ۱۳۹۸ شنبه ۴ خرداد
7 بهترین خوراک ها برای افطاری و سحری کدامند؟ ۱۳۹۸ جمعه ۲۰ ارديبهشت
8 قوای جنسی مردان چطور افزایش یابد ۱۳۹۷ يکشنبه ۶ آبان
9 با این خوراکی ها دیرتر پیر شوید ۱۳۹۷ يکشنبه ۲۶ فروردين
10 گوجه فرنگی در کنار انار و آناناس رکورددار قیمت بازار ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۵ دي
11 قیمت هندوانه در نزدیکی شب یلدا بیش از ۲۰۰۰ تومان ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  توصیه‌هایی برای هضم بهتر غذا تند تند غذا خوردن به مشکلات گوارشی ختم خواهد شد. آ...

  انار ارگانیک در کاشمر تولید می‌شود با اجرای وسیع‌ترین پروژه کنترل بیولوژیکی کرم میوه ...

  10 نکته برای مصرف بیشتر لبنیات کم چرب گروه لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر، و شیرسویای غنی ش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مُسکن هایی که بلای جان می شوند! این قرص‌ها قرار است دوست شما باشند، همدم‌هایی كه درد شما را آرام كنند و نگذارند اذیت شوید، اما گاهی خود آنها باعث می‌شوند كه مشكلاتی بسیار خطرناك پیش بیایند، شما باید حتما این نكته‌ها را در مورد مسكن‌ها بدانید.
۷ هشدار درباره حلیم این روزها با زیاد شدن مشغله‌‌های کاری و نداشتن فرصت کافی، بسیاری از خانواده‌ها ترجیح می‌دهند حلیم را از بیرون بخرند چون معتقدند برای پخت نوع خانگی این غذا مدت زمان زیادی لازم است و از طرفی بافت حلیم خانگی به خوبی‌ بافت حلیم بیرون به اصطلاح کش نمی‌‌آید.
چاقی مرگ چیست؟ شاخص توده بدنی(BMI) یکی از رایج‌ترین روش‌هایی است که برای تعیین وزن مطلوب به کار می‌رود.
درمان 12بیماری با 12گیاه و ادویه! بی‌شک مصرف گیاهان دارویی به صورت چای و دمنوش در طول روز یا استفاده از این گیاهان برای تهیه غذا و میان‌وعده‌های غذایی، ساده‌ترین راهکار برای بهره مندی از خواص بی‌شمار گیاهان دارویی است که به وفور به صورت خودرو و کشت شده در نقاط مختلف کشورمان دیده می‌شود.