هویج بستنی یا فالوده بستنی؟


در این روزهای گرم وقتی تشنه می‌شویم، حاضریم از هر نوشیدنی یا خوردنی خنکی که از التهاب و حرارت درونی می‌کاهد، استفاده کنیم. شاید این خوردنی چند برش هندوانه یا طالبی تگری باشد. شاید هم یک ظرف فالوده بستنی یا یک لیوان بزرگ هویج بستنی با تکه‌های خرد شده یخ باشد؛ البته این احتمال هم وجود دارد که با یک بطری آب معدنی خنک حال‌مان رو به راه شود.

به گزارش لقمه، اما هدف اصلی ما از نوشتن این مطلب خطر استفاده از هویج بستنی یا فالوده بستنی هایی است که این روزها در انواع بستنی فروشی ها و آبمیوه گیری های سطح شهر عرضه می شود.

همان فالوده یا آب هویجی که در ترکیب با بستنی سنتی مزه فوق العاده ای پیدا می کند و بستنی اش با آن تکه های ریز و درشت خامه یخ زده و ردپای چند عدد خلال پسته و آن رنگ و طعم زعفرانی اش هوش از سرمان می برد و با این گمان که محصول صد در صد مرغوب و باکیفیت است، خوردن آن را در روزهای گرم سال تبدیل به یک عادت می کنیم.

اما آیا می دانید که سلامت شیر به کار رفته در این نوع بستنی ها در اولویت قرار دارد؟ آیا می دانید بیماری تب مالت ناشی از مصرف فرآورده های لبنی آلوده چه بلایی به سرمان می آورد؟ آیا از مضرات درازمدت رنگ های غیرمجاز به کار رفته در بستنی های سنتی غیربهداشتی اطلاعی دارید؟ بستنی سنتی، نوعی بستنی است که علاوه بر مقدار زیاد شکر، چربی اشباع شده بالایی داشته و خوردن یک قاشق آن به اندازه نیمی از کل چربی اشباعی است که در یک روز مجاز به مصرف آن هستیم.

تب مواج رهایتان نمی کند

بیشتر بستنی های سنتی فله ای حاوی شیر غیرپاستوریزه بوده و به دلیل آن که محل تهیه، نگهداری و توزیع آن غیربهداشتی است، حاوی آلودگی های خطرناک بوده و ناقل میکروب بیماری تب مواج یا همان تب مالت است که ثابت ترین علامت آن تبی است که بین 5.37 تا ۴۰ درجه سانتی گراد متغییر بوده و می تواند با احساس سرما یا لرز تکان دهنده همراه باشد.

سردرد، تعریق شدید بویژه در شب ها، ضعف و خستگی، بی اشتهایی، لاغری، افسردگی، بزرگ شدن کبد و طحال و ناتوانی جنسی از شایع ترین علایم آن است که اگر بدرستی درمان نشود باعث مزمن شدن بیماری یا عود دوباره و دوره ای شدن آن می شود.

از طرف دیگر زرده تخم مرغ که از مواد تشکیل دهنده این بستنی است به عنوان یکی از اصلی ترین منابع آلوده کننده به شمار می رود و می تواند انتقال میکروب سالمونلا را بشدت افزایش داده و ۱۲ تا ۷۲ ساعت پس از مصرف با علائمی چون تب، دل پیچه و اسهال در مصرف کننده ظاهر شود.

افزودنی های غیرمجاز اثر سریع ندارد

نکته مهم دیگر استفاده از مواد طعم دهنده یا رنگی غیرمجازی است که به جای زعفران در این بستنی ها به کار می رود.مسمومیت به این نوع افزودنی ها اثر سریع نداشته و در طولانی مدت موجب مسمومیت های کبدی، کلیوی و خونی می شود و شدت تاثیر آن در کودکان، خانم های باردار و سالمندان بیش از گروه های دیگر است.

این افزودنی ها می تواند موجب بروز اختلالات رفتاری، سقط جنین، تغییرات عصبی و هورمونی در زنان باردار، واکنش های شدید آلرژیک و حتی تشدید بیش فعالی در کودکان شود.از آنجا که برای جذب بیشتر ویتامین A هویج بهتراست،آن را همراه با کمی شیر یا بستنی مصرف کنید. توصیه می شود این نوشیدنی را به صورت خانگی همراه با بستنی پاستوریزه تهیه کرده و نوش جان کنید. 



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :جام جم

کد: 4263 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۱ تير بازدید: 5941 ساعت: 9:57 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بستنی رژیمی، ماستی یا لواشکی، کدام سالم تر است؟ ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۶ شهريور
2 بستنی های مسموم کننده کدامند؟ ۱۳۹۲ سه شنبه ۵ شهريور
3 گزارش تصویری / فروش فالوده ۱۳۹۱ شنبه ۲۷ آبان
4 10 نکته برای هضم بهتر غذا ۱۳۹۱ چهارشنبه ۵ مهر
5 چه بستنی‌ و چه‌ساندویچی بخوریم‌ تا بیمار نشویم؟ ۱۳۹۱ سه شنبه ۳ مرداد
6 طرز تهیه فالوده شیرازی ۱۳۹۱ جمعه ۲۶ خرداد
7 توصیف خانم روس از غذاهای ایرانی ۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۱ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چرا باید هر میوه را در فصل خودش خورد؟ پایگاه خبری لقمه: کارشناسان تغذیه بر این باورند ک...

  4 باور رایج که رژیم غذایی شما را خراب می‌کند برای این که تغذیه‌ی سالم و وزن متعادلی داشته باشید...

  تشعشعات مایکروویو در غذا باقی نمی ماند مایکروویو در مقابل سیستم های سنتی پخت ارجحیت بیشتر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

افزایش ریزش مو با چه خوراکی‌هایی اتفاق می‌افتد یک متخصص پوست و مو با تاکید بر اینکه رفتارهای نادرستی در بین افراد وجود دارد که باعث بروز ریزش موی غیرطبیعی در افراد می‌شود، گفت: یکسری عادات تغذیه‌ای و رفتاری در مردم رواج یافته که به صورت ناآگاهانه انجام می‌شود و این امر باعث افزایش شمار بیمارانی که به علت ریزش مو به مطب پزشکان مراجعه می‌کنند، شده است.
تخم‌مرغ محلی بخوریم یا ماشینی؟ اگر بدانید نیمروی تخم‌مرغ محلی با کره و خوردن آن با‌نان روستایی چه لذتی دارد، دیگر هیچ‌وقت هوس خوردن تخم‌مرغ صنعتی به سرتان نمی‌زند.همان تخمی که مرغش درهوای بکر و آزاد روستا رشد می کند و خواب و خوراکش به راه است و به دور از تنش های مرغ ماشینی است.مرغ ماشینی را که می شناسید همان مرغی که در فضای سربسته و به دور از نور آفتاب با بیداری مداوم 45 روزه اسید لاکتیک خونش بالا می رود.
اگر کودک بد غذا دارید بخوانید بعضی از خردسالان علاقه‌ای به سبزیجات، گوشت و مواردی از این دست ندارند. صادقانه بیندیشید آیا این تمردها الگوبرداری از شما نیست؟ آخرین باری كه مقدار زیادی سبزی، حبوبات یا گوشت خورده‌اید را به‌یاد می‌آورید؟‌ در نزد فرزندتان با به‌به و چه‌چه و شادی از موادی كه كمتر به آن علاقه‌مند هستند میل كنید.
36 نکته طلایی برای نگهداری مواد غذایی در تابستان فصل تابستان باز هم با آن گرمای به یادماندنی اش از راه رسید و دردسرهای ویژه را هم به دنبال خود می آورد.