سرطان رهاورد روغن‌های وارداتی بی‌کیفیت


یکی از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی معتقد است که روغن‌های وارداتی تأثیر مستقیم در افزایش ابتلای ایرانیان به سرطان دارد.

به گزارش لقمه، در کشور ما، هر نفر سالانه 18.3 کیلوگرم روغن خوراکی مصرف می کند که به گفته ابوالحسن خلیلی، دبیر سابق انجمن صنایع روغن نباتی 95 درصد آن از کشورهای برزیل، آرژانتین، روسیه، اکراین، اندونزی و مالزی خریداری و 5 درصد باقیمانده از 28 کارخانه داخلی فعال در این حوزه به دست می‌آید. این درحالی است که به گفته یکی از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، روغن‌های وارداتی تأثیر مستقیم در افزایش ابتلای ایرانیان به سرطان دارد.

رسول خضری در این باره می‌گوید: درست است که مسئولان وزارت بهداشت مدعی می‌شود بر روند واردات این روغن‌ها نظارت دارند؛ اما بسیاری از این روغن‌های خوراکی، حتی توان جذب استاندارد ایران را هم ندارند.

وی با بیان اینکه روغن‌های خوراکی مصرف زیادی در کشور دارند؛ بنابراین باید به استاندارد و کیفیت آنها توجه ویژه‌ای کرد می‌افزاید: نهادهای مرتبط در آزمایش‌های استاندارد و کیفیتی باید دقت نظر بیشتری در خصوص کیفیت روغن‌های خوراکی داشته باشند. با این حال کیفیت روغن‌های وارداتی بسیار پایین است و 80 درصد این روغن‌ها در خارج از کشور روغن‌کشی و با یکسری از حلال‌هایی غیراستاندارد ترکیب می‌شوند که باعث می‌شود قسمتی از ناخالصی‌ها روی روغن باقی بماند.

خضری معتقد است بسیاری از کارهایی که برای تصفیه روغن صورت می‌گیرد در روغن‌های وارداتی به دلیل عرضه با قیمت پایین‌تر از کیفیت کمتری برخوردارند؛ بنابراین انتظار می‌رود کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت نظارت بیشتری بر این روغن‌ها داشته باشند. وی در ادامه گذری به سال‌های گذشته نیز می‌زند که چنین وضعی در برنج و گندم‌های وارداتی ایجاد شده بود و می‌گوید: اگر روغن‌های خوراکی از کشورهایی که استاندارد مطمئنی دارند، وارد شود ابتلا به سرطان کاهش می‌یابد. البته سازمان غذا و دارو اعلام می‌کند که بر این موضوع نظارت شده است؛ اما متأسفانه استانداردهای کشور ما در بسیاری از موارد ایراد دارد. 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :حمایت

کد: 4600 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲ مرداد بازدید: 2571 ساعت: 4:17 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
2 کمک روغن ماهی به سالمندان پرخطر در پیشگیری از آلزایمر ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
3 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
4 افزایش 5.5 دلاری قیمت جهانی روغن در یک رو ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
5 یک راهکار ساده برای افزایش خود‌کفایی روغن ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
6 قاچاقچی ۱۶ تن روغن خوراکی در تعزیرات حکومتی جریمه شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
7 قیمت روغن و شکر اعلام شد ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر
8 ۳ هزار میلیارد تومان دانه روغنی از کلزاکاران خریداری شد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور
9 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
10 مقابله با زوال عقل با روغن زیتون ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
11 هشدار درباره مصرف روغن حیوانی و باور اشتباه مردم ۱۴۰۱ پنج شنبه ۶ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  استفاده از ظروف مسی مس بدن را تامین نمی‌کند کارشناس مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم...

  درمان بواسیر با داروهای گیاهی بواسیر(هموروئید)، بیماری دردناکی است که باعث التها...

  بهترین روش شست‌وشوی سبزیجات ایرانی همیشه متخصصان تغذیه مصرف سبزیجات را توصیه می کنند ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

دم‌كردنی محبوب ایرانی‌ها برای خیلی از ما ایرانی‌ها همیشه نوشیدن یك فنجان چای گرم بسیار دلچسب است؛ اما در سرمای دومین ماه پاییزی این لذت چند برابر می‌شود. البته نوشیدنی‌های گرم و سرد زیادی وجود دارد كه می‌توانیم در فرصت‌های مختلف از آنها استفاده كنیم ولی ایرانی‌ها از روزگاران قدیم به چای علاقه بیشتری داشته‌اند. شاید دلیلش این باشد كه چای یك نوشیدنی شرقی است.
چگونه تاکسی اینترنتی حق نوبت مردم را می خورند؟ پایگاه خبری لقمه: رونق خرید اینترنتی نان تازه به بلای جان مردم منتظر در صف نانوایی ها تبدیل شده و باعث اتلاف وقت بیش از پیش ایشان می شود.
جنایتی به نام فست‌فودخوری سال‌هاست که خوردن صبحانه، سالم‌ترین و مهم‌ترین وعده غذایی را فراموش کرده‌ایم و جای آن را به خوراکی‌های مضر و فست‌فودها داده‌ایم.
چه بخوریم تا ام اس نگیریم؟ بحران ویتامین دی این روزها در جماعت ایرانی به اوج خود رسیده و هشدارهای اهالی سلامت کشور را در پی داشته است.