افزایش قیمت مرغ و مشکلات نهاده مرغداران/ مرغ کیلویی 6700 تومان


در حالی مشکل تأمین نهاده مرغداران از یک ماه گذشته تاکنون برطرف نشده است که قیمت مرغ در بازار سیر صعودی به خود گرفته و به کیلویی 6700 تومان رسیده است.

به گزارش لقمه، به گفته مدیران اتحادیه مرغداران بیش از دو ماه است، نهاده خوراک طیور در بنادر جنوب کشور به دلیل عدم تخصیص ارز ترخیص نمی‌شود. در همان حال مرغداران از آینده این صنعت نگرانند.

تولید کنندگان صنعت طیور کشور از یک ماه پیش وضعیت ذخایر خوراک طیور کشور را رو به اتمام اعلام کردند که در صورت عدم تأمین نهاده، نه تنها تولید کاهش می‌یابد، بلکه قیمت مرغ نیز افزایش خواهد یافت، به طوری که آنها افزایش قیمت مرغ را تا کیلویی 12 هزار تومان نیز پیش‌بینی کرده‌اند.

آهنگ افزایش قیمت مرغ با افزایش به کیلویی 6700 تومان نواخته شده است و طی چند روز گذشته هر کیلوگرم مرغ تا 500 تومان افزایش یافته است و نگرانی از افزایش در صورت عدم تامین خوراک طیور نیز قابل پیش‌بینی است.

خوراک طیور در حالی در کشتی‌ها و روی آب سرگردان است که به دلیل عدم همسویی بانک مرکزی وزارت صنعت، ارز لازم برای ترخیص این کالای مهم تخصیص نمی‌یابد و نهاده مرغداران ترخیص نمی‌شود.

بعد از اعلام سیاست تک نرخی شدن ارز از سوی بانک مرکزی، ‌ارز 1226 به کالاهای اساسی تخصیص نیافت و نرخ ارز مرجع به 2477 تومان تغییر یافت.

اگرچه بعد از آن اعلام شد، ارز 1126 تومان به کالاهای اساسی تا پایان سال ادامه خواهد یافت، اما همچنان نه ارز 1226 و نه 2477 تومان برای ترخیص کشتی‌های خوراک طیور روی دریا تخصیص نیافت.

این کشتی‌ها که تعداد 26 و 12 فروند نیز در مورد آنها گفته شد، همچنان روی دریا سرگردانند و روزانه دموراژ (هزینه توقف) سنگینی برای آنها پرداخت می‌شود.

شرکت پشتیبانی امور دام هم که مسئول تامین نهاده دام و طیور در کشور است، در صورتی به مرغداران نهاده می‌دهد که مرغ و تخم‌مرغ را به قیمت مد نظر آنها تحویل دهد که تولید کنندگان این قیمت را بسیار پایین می‌دانند.

آنها می‌گویند قیمت تعیین شده از سوی شرکت پشتیبانی امور دام در مقابل افزایش قیمت نهاده ‌و سایر هزینه‌ها که قیمت تمام شده مرغ را بالا برده است، بسیار پایین است.

به گفته آنها قیمت خوراک اصلی طیور شامل کنجاله سویا و ذرت بیش از 50 درصد افزایش یافته است.

به هر حال کارشناسان این بخش ادامه چنین وضعیتی را برای صنعت مرغ کشور بسیار نگران کننده عنوان می‌کنند، ماه مبارک رمضان سال گذشته نیز به دنبال عدم تأمین به موقع نهاده‌های کشاورزی قیمت مرغ در بازار نزدیک به 9 هزار تومان و قیمت هر شانه تخم‌مرغ نیز به 9 هزار تومان رسید.

متولیان تولید صنعت مرغ عنوان می‌کنند، در صورت بی‌توجهی به این صنعت تکرار وضعیت نگران کننده سال گذشته متصور است.

طی هفته گذشته 3 بار جلسه در کمیسیون کشاورزی مجلس در باره تعیین تکلیف نهاده مرغ و قیمت تشکیل شده است، اما نتیجه قطعی در این باره حاصل نشده است.

کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در آخرین نشست تصمیم گرفت مقصران گرانی مرغ و نهاده را به قوه قضاییه معرفی کند.

مسئولان وزارت جهاد کشاورزی باید برنامه‌ای برای تولید علوفه و خوراک دام و طیور داشته باشند که ارز نفتی بیش از این صرف واردات ذرت و کنجاله سویا نشود و خودکفایی تولید گوشت و مرغ زیر سوال قرار نگیرد، چون تولید این محصولات کار مشکلی نیست و فقط نیاز به برنامه‌ریزی و خرید به موقع و با قیمت مناسب محصول کشاورزان دارد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 4784 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۲۱ مرداد بازدید: 2586 ساعت: 8:44 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
2 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
3 قیمت روز دام و طیور؛ از جوجه یک‌روزه تا دام سنگین ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
4 افزایش ۲۰ درصدی ورودی مرغ به تهران/ بازار گوشت مرغ تهران به ثبات رسید ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
5 کشف ۸۵۲ کیلوگرم مرغ فاسد در یکی از سردخانه‌های شهر درگهان ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
6 قیمت تخم‎‌مرغ صادراتی ایران به عراق اعلام شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
7 دلیل کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ مرداد
8 اجازه صادرات مرغ مازاد صادر شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
9 برخورد قاونی با گران‌فروشان/قیمت مرغ تغییر نمی کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
10 بازار گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
11 آرامش در بازار گوشت مرغ با قیمت هر کیلو ۷۸ هزار تومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  توصیه‌های تغذیه‌ای برای مقابله با درد متخصصان تغذیه و سلامت معتقدند که برخی از مواد غذای...

  ۸ آسیب صبحانه نخوردن صرف صبحانه خیلی مهم است و چشم‌پوشی از آن در طولانی...

  رژیم لاغری عاقلانه بگیرید یك برنامه غذایی كمتر از 1400 كیلوكالری باعث می‌شود...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بررسی آثار بهداشتی و اقتصادی آلودگی هوا در ۲۷ شهر پایگاه خبری لقمه: رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با اشاره به انجام مطالعه‌ای برای کمی‌سازی اثرات بهداشتی و اقتصادی منتسب به آلاینده ذرات معلق PM ۲.۵، به تشریح عوارض این معضل بهداشتی در کشور پرداخت و گفت: در سال ۱۴۰۰ تعداد همه مرگ‌های منتسب به مواجهه طولانی مدت با ذرات معلق PM۲.۵ بیش از ۸۷ درصد نسبت به سال ۱۳۹۹ افزایش یافته است.
پیشنهادهای کم‌حجم و پرکالری برای لاغرها متاسفانه برخی از افراد برای افزایش وزن غذاهای پرکالری، چرب ولی بدون ارزش تغذیه‌ای مصرف می‌کنند ولی بعد از مدتی که به وزن دلخواه رسیدند، دچار مشکلات فراوانی می‌شوند.
سفره های افطاری در کشورهای مسلمان جهان افطار و سفره افطار در هر کشوری بیانگر نوعی خاص از فرهنگ مردم مسلمان یک کشور است .
خط قرمزهای تغذیه‌ای ١٧ساعت روزه داری نزدیک به ١٧ساعت روزه‌داری، ماه رمضان را در سال‌های اخیر، متفاوت با سال‌های دیگر کرده است. گرمای هوا که با ورود به تیرماه؛ اولین ماه تابستان، شدیدتر می‌شود و تشنگی و گرسنگی، آزمون سخت روزه‌داری را سخت‌تر کرده است.