چگونه برنج مرغوب را از تقلبی تشخیص دهیم؟


برنج ایرانی یکی از محصولات کشاورزی است که سرانه آن در کشور به بیش از40 کیلو گرم می‌رسد اما انتخاب برنج باکیفیت از انواع تقلبی آن که اتفاقا در کیسه‌های برنج مرغوب ایرانی عرضه می‌شود، مشکل است.

به گزارش لقمه، برنج یکی از محصولات استراتژیکی است که کشت و تولید آن در ایران به ویژه در استان‌های شمالی کشور مزیت بالایی دارد اما چند سالی است با ورود برنج‌های ارزان و بی‌کیفیت خارجی بازار تقلب در این محصول پرمصرف نیز قوت گرفته است.

با داغ شدن بازار برنج تقلبی کار برای مصرف کنندگان سخت شده است چرا که آن‌ها نمی‌دانند چه معیاری برای خرید یک برنج مرغوب اهمیت دارد. اما صرف نظر از معیارها و نشانه‌های یک برنج مرغوب و با کیفیت کارشناسان معتقدند در این آشفته بازار برنج مرغوب را باید از معتمدین یا مغازه‌ها و فروشگاه‌های معتبر خریداری کرد.

اما در میان معیارهای انتخاب برنج مرغوب، دانه بلند بودن آن اهمیت دارد یا طعم، بو و مغذی بودن؛ کارشناسان می‌گویند برنج‌های خارجی به دلیل نوع عرضه آن‌ها به صورت نیم پخت (پاربویل) بیشتر از برخی ارقام داخلی قد می‌شکند اما تنها خاصیت آن‌ها همین است در حالی که برنج مرغوب ضمن برخوردار بودن از اندازه مناسب طعم و بوی بسیار مطبوعی دارند به گونه ای که از هنگام خرید تا پخت می‌توان بوی آن را احساس کرد.

برنج مرغوب و باکیفیت دانه‌های یکدست و یکرنگی را دارد به گونه‌ای که وقتی آن را در دستان خود قرار ‌دهید نتوانید تفاوت آن‌ها را از یکدیگر تشخیص دهید و رنگ و اندازه دانه‌ها با هم فرقی نکند.

یکی از نشانه‌های تشخیص برنج ایرانی با کیفیت نسبت به دیگر برنج‌ها این است که وقتی دانه‌های برنج را زیر زبان‌ و دندانتان قرار دهید یک طعم خاصی داشته باشد و عطر آن را بتوانید استشمام کنید همان عطری که در شالیزارهای کشور قابل استشمام است.

اما راه دیگری که می‌توان برنج ایرانی با کیفیت را از انواع بی کیفیت و تقلب تشخیص داد این است که برنج را در داخل دو مشت قرار دهید و نفس گرمی به آن بدمید اگر بوی مطبوع برنج ر احساس کردید این محصول کیفی است.





بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4938 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۳ شهريور بازدید: 2790 ساعت: 9:03 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کشف بیش از ٧٠٠ تن برنج احتکاری در تهران ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
2 عامل اصلی افزایش قیمت برنج چیست؟/ بازار برنج متعادل می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
3 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
4 کنترل قیمت با ترخیص برنج‌های وارداتی از گمرک/ آغاز ثبت سفارش برنج از ۵ آذر ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
5 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
6 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
7 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
8 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
9 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
10 چگونگی کمک واردکنندگان به برنج کاران داخلی ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
11 برنامه دولت برای تنظیم بازار برنج چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تابستان فصل وفور ویتامین D بیشترین مقدار ویتامین "D" موجود در بدن در اواخر تا...

  بهترین غذا برای تسكین علایم سرماخوردگی متخصص داروسازی (گیاهان دارویی) و عضو هیات علمی دان...

  توصیه‌های بهداشتی برای غذای عزاداران محرم با توجه به فرا رسیدن ماه محرم و برگزاری مراسم مذهب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا هندوانه اینقدر مفید است هندوانه از آن دست میوه های تابستانی است که به خاطر آبدار و شیرین بودنش محبوب و مورد علاقه همگان است. هندوانه منبع طبیعی از بهترین آنتی‌‌اکسیدان‌ها بوده که طبیعت فراهم کرده است. آنتی ‌اکسیدان‌هایی مثل ویتامین‌ C و A که از ما در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کنند. با مصرف هندوانه خطر کم ‌آب شدن بدن نیز کاهش می‌‌یابد.
وقتی صاحب برند قاتل می شود! پایگاه خبری لقمه: یک کارشناس بازاریابی مدرن در مورد اشتباه جدی برندهای موفق غذایی کشور توضیحاتی ارائه داد.
ناهار سالم لقمه: اکثر ما تا زمانی ‌که شکم‌مان به قاروقور نیفتد به فکر تهیه ناهار نمی‌افتیم. بعد از احساس گرسنگی هم هر چه به دستمان برسد می‌خوریم تا خودمان را سیر کنیم...
تغذیه خوب برای داشتن حافظه خوب می‌دانیم هر غذایی که می‌خوریم تاثیر خاصی بر بدن‌مان می‌گذارد و تغییراتی مثبت یا منفی در آن ایجاد می‌کند. البته چنین تغییراتی فقط به جسم محدود نمی‌شود و حتی می‌تواند وضع مغزی و فکری ما را هم تحت تاثیر قرار دهد، بنابراین مهم است طوری غذا بخوریم که نیازهای مغزمان هم بخوبی تامین شود.