باورهای تغذیه‌ای/ آیا هسته‌ی سیب حاوی سیانور است؟


در این مطلب به بررسی این باورها و درست و غلط بودن آن‌ها از زبان علمی می‌پردازیم.

به گزارش لقمه، باورهای رایج، درست یا غلط همه جا هستند. در دنیای تغذیه نیز باورهایی وجود دارد که همه را به شک می‌اندازند. گاهی به سختی می‌توان مرز بین واقعیت و تخیل را تشخیص داد. اما باید توجه کرد علم در مورد این باورها چه می‌گوید. آیا واقعاً خوردن نوشابه با آب نبات‌های جوشان مرگ‌آور است؟ آیا برای هضم آدامس قورت داده شده 7 سال زمان لازم است؟ آیا هسته‌های سیب حاوی سیانورند؟ در این مطلب به بررسی این باورها و درست و غلط بودن آن‌ها از زبان علمی می‌پردازیم.

نباید نوشابه را با آبنبات‌های جوشان خورد

این یکی از آن باروهای رایج نادرست است که خیلی زبان به زبان گشت و حتی در دنیای مجازی هم سر و صدای زیادی به راه انداخت. یک شایعه‌ای‌ در دنیای مجازی پیچید که «Pop Rocks» یکی از ستاره‌های تلویزیونی آمریکا به دلیل خوردن همزمان نوشابه و آبنبات جوشان جان خود را از دست داده است. اما واقعیت این است که این پسربچه‌ی معروف هنوز زنده است. این شایعه‌ی آمریکایی فقط یک شایعه و از نوع دروغ آن است.

تولیدکنندگان آبنبات آمریکایی نیز تلاش زیادی برای رفع و رجوع این شایعه که در مطبوعات آمریکای منعکس شده بود انجام دادند. اما با این حال این شایعه به یک باور رایج بین مردم تبدیل شد و برای پایان دادن به آن زمان زیادی لازم است. گاهی این باورهای رایج و نادرست را نمی‌توان به هیچ عنوان تغییر داد. اما باید بدانید که مصرف نوشابه و آبنبات‌های جوشان هیچ خطری برای سلامتی ندارد. هر چند توصیه می‌کنیم تا جایی که می‌شود از مصرف زیاد نوشابه بپرهیزید چون چیزی جز چاقی، دیابت نوع 2 و پوکی استخوان برایتان به ارمغان نخواهد داشت.

7 سال زمان لازم است تا آدامس قورت داده‌شده هضم شود

حتماً شما هم این را شنیده‌اید که نباید آدامس را قورت داد چون سال‌ها طول می‌کشد تا هضم شود. اما این باور رایج نادرست است. حتی چسبناک‌ترین آدامس‌ها هم به دستگاه گوارش نمی‌چسبند و هضم می‌شوند. روی برچسب بعضی از آدامس‌ها ذکر می‌شود که آدامس را قورت ندهید.

اما معنی این سفارش این نیست که آدامس نمی‌تواند راه روده‌ها را در پیش بگیرد و از آن‌ها خارج شود. البته ما هم توصیه می‌کنیم آدامس را قورت ندهید اما اگر روزی روزگاری این کار را کردید مطمئن باشید که به 7 سال نمی‌کشد و این آدامس زودتر از آنچه که تصورش را می‌کنید از بدنتان دفع می‌شود.

خوردن مواد غذایی خنک مغز را «منجمد» می‌کند

شاید برای شما هم پیش آمده است وقتی با یک نفس آب تگری را سر می‌کشید یا بستنی می‌خورید سرتان درد می‌گیرد. این یک نوع میگرن تند و سریع است که بعد از خوردن نوشیدنی یا غذای خیلی خنک ایجاد می‌شود. این مسئله از نظر علمی هم ثابت شده است اما خوشبختانه این‌گونه سردردها یک میگرن واقعی و جدی محسوب نمی‌شوند.

در واقع این نوع سردردها خطرناک نیستند و زمانی که دمای بدن متعادل می‌شود رفع می‌شوند. اگر چنین مشکلی دارید توصیه می‌کنیم از مصرف نوشیدنی‌ها یا مواد غذایی خیلی خنک خودداری کنید.

خوردن هویج زیاد رنگ پوست را تغییر می‌دهد

این گفته درست است اما به شرطی که میزان زیادی بتاکاروتن یا همان پیش ساز ویتامین A مصرف شود. بتاکاروتن رنگدانه و حاوی خواص آنتی‌اکسیدانی است. میوه‌های زرد و نارنجی مانند هویج رنگ خود را مدیون همین رنگدانه هستند. در واقع تغییر رنگ پوست انسان به دلیل خوردن هویج نیست بلکه ناشی از مصرف زیاد بتاکاروتن موجود در آن است. این رنگدانه در مواد غذایی دیگر هم وجود دارد. به این بیماری کاروتنودرمیا می‌گویند و زمانی بروز می‌کند که دستگاه گوارش نمی‌تواند رنگدانه‌ی بتاکاروتن را به درستی هضم کند. این رنگدانه در بافت‌های بیرونی تجمع کرده و به این ترتیب رنگ پوست عوض می‌شود.

هسته‌های سیب حاوی سیانور هستند

درست است! هسته‌های سیب حاوی سیانور هستند اما لازم نیست بترسید و وحشت بکنید. این میزان آن قدر اندک است که به حساب نمی‌آید. حتماً می‌دانید که سیانور اجازه نمی‌دهد اکسیژن به خون برسد و باعث خفگی می‌شود. اما جای نگرانی نیست. برای اینکه هسته‌های سیب چنین خطری داشته باشند باید میزان خیلی زیادی هسته‌ی سیب را یکجا مصرف کنید. واقعیت این است که بدن ما می‌تواند میزان اندک سیانور را تحمل کند و هیچ مشکلی پیش نیاید. علاوه بر سیب باید بدانید که هسته‌ی هلو، زردآلو یا گیلاس نیز حاوی میزان اندکی سیانور هستند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :همشهری

کد: 4956 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۴ شهريور بازدید: 4343 ساعت: 2:26 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 باورهای اشتباه برای رژیم‌های لاغری ۱۴۰۱ پنج شنبه ۶ بهمن
2 گیاهان دارویی که به جنگ بی خوابی می روند ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۸ مهر
3 فرهنگ و سنت‌های غذایی مرسوم در کشور چین ۱۳۹۶ دوشنبه ۳۰ مرداد
4 باورهای غلطی که باید انها را بدانیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۸ مرداد
5 باورهای غلط درباره رژیم های غذایی ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۰ مهر
6 باورهای اشتباه اما رایج تغذیه‌ای ۱۳۹۳ شنبه ۱۹ مهر
7 باور غلط درباره داروهای گیاهی ۱۳۹۳ شنبه ۸ شهريور
8 باورهای نادرست درباره شکلات سیاه ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۹ ارديبهشت
9 سبزیجات و میوه‌های آهنین را بشناسید ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۸ ارديبهشت
10 مضرات و فواید رژیم های گیاه خواری ۱۳۹۳ شنبه ۳۰ فروردين
11 بهترین غذاهای شب عید ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۸ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خوراندن غذای سفره به کودک زیر یک سال، زمینه ساز بروز آلرژی است اغلب شکایت والدین از سرماخوردگی‌های طولانی مدت کود...

  آبغوره فشار خون را کاهش نمی‌دهد هرچند گنجاندن آبغوره و سرکه در رژیم غذایی خوب است ...

  چای تخمیری کامبوجا یک نوشیدنی شفابخش این روزها محبوبیت قارچ کامبوجا در میان دوستداران و...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نان‌های رژیمی چقدر رژیمی‌اند!؟ این روزها نان‌های رژیمی تهیه شده از آردهای مختلف و با مخلفاتی مثل سبزیجات معطر و شوید، زیره، شاه‌دانه، کنجد و دانه آفتابگردان سوپرمارکت‌ها را تسخیر کرده‌اند.
دوپینگ حافظه با این خوراکی‌ها در زمان امتحانات مغزدانه‌ها از بهترین خوراکی‌ها برای تقویت حافظه در روزهای امتحان به شمار می‌روند و برای این روزهای دانش‌آموزان و دانشجویان، خوراکی‌های مطلوبی محسوب می‌شوند.
بستنی لاکچری برای میلیاردرها از جنس الماس ! پایگاه خبری لقمه: امروزه لاچکری بودن و خرید محصولات گران قیمت مد روز دنیا شده، از این رو برخی افراد بستنی با قیمت نجومی از الماس و ورق طلا تولید کرده اند و آن را به پولدارها می فروشند.
میگرن و دانستنی هایی درباره آن یک متخصص مغز و اعصاب با تاکید بر اینکه کاهش آب بدن به عنوان یکی از عوامل تشدید کننده سردرد در تابستان است، گفت: کاهش آب بدن در تابستان به علت تعریق فراوان است به همین دلیل باید روزانه آب به صورت اندک اندک و بافاصله مصرف شود.