فرآورده‌های پروبیوتیک‌ و آبلیمو ضد وبا هستند


استاد میکروب‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: فرآورده‌های پروبیوتیک و آبلیمو همراه غذا نقش اساسی در پیشگیری از بروز وبا دارند، ضمن اینکه شستن سبزی و میوه با سرکه نیز در این زمینه بسیار مفید است.

به گزارش لقمه، محمد رضا فاضلی افزود:‌ وبا یک بیماری قدیمی است که از طریق آشامیدن و خوردن آب و غذای آلوده به یک نوع میکروب به نام ویبریوکلرا در روده بزرگ ایجاد آلودگی می‌کند. اجداد این میکروب اختصاص به آب شور و دریا دارند ولی برخی از انواع آنها در آب شیرین نیز رشد می‌کنند.

مدیر گروه کنترل غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: نکته قابل توجه در مورد عامل وبا، غیر تهاجمی بودن باکتری آن است که باعث تخریب بافتی نمی‌شود ولی میکروب سمی به نام ویبریوتوکسین تشریح کرده و باعث از دست رفتن سریع آب و الکترولیت‌ها به داخل روده و اسهال شدید آب برنجی می‌شود که این وضعیت اگر درمان نشود می‌تواند در چند ساعت شخص بیمار را از پا درآورد.

فاضلی در مورد پرهیز از مصرف میوه و سبزی در زمان شیوع بیماری وبا توضیح داد: پرهیز از خوردن میوه و سبزیجات پیشنهادی بسیار سختگیرانه است که می‌تواند برای مدتی مردم را از فواید بی‌شمار شامل ویتامین‌ها و مواد آنتی اکسیدانی که به طور طبیعی در این فرآورده‌ها وجود دارند محروم کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: بنابراین به هیچ‌وجه نباید مردم را از خوردن میوه و سبزی محروم کرد و فقط توصیه می‌شود که این گونه فرآورده‌ها به خوبی شست و شو و ضدعفونی شوند.

وی گفت:‌یک نکته قابل توجه حساسیت بسیار زیاد عامل وبا به محیط اسیدی است به طوری که چنانچه شخصی دارای اسید معده طبیعی باشد احتمال ایجاد وبا حتی در صورت مصرف آب و غذای آلوده بسیار کم است. بنابراین یک توصیه ساده استفاده از سرکه در شست و شوی میوه و سبزیجات و نیز استفاده از آب لیمو به همراه غذا است.

فاضلی گفت: توصیه دیگر استفاده بیشتر همه افراد خانواده از فرآورده‌های غذایی و مکمل‌های پروبیوتیکی در همه‌گیری وباست.

وی افزود: به طور طبیعی حدود یک کیلوگرم از وزن بدن انسان را میکروب‌ها تشکیل می دهند که عمدتاً در دستگاه گوارش و به خصوص در روده بزرگ قرار دارند.

فاضلی گفت: این میکروارگانیزها که به فلور روده انسان مشهور هستند نقش بسیار ارزشمندی در سلامت انسان دارند و بنابراین نگهداری میکروارگانیزهای روده بسیار اهمیت دارد و نیاز به مراقبت دائم دارند.

به گفته وی امروزه دانشمندان عقیده دارند که برخی بیماریهایی که در چند دهه اخیر در دنیا شیوع بیشتری داشته‌اند در نتیجه بر هم خوردن فلور میکروبی روده انسان ایجاد شده‌اند و به همین دلیل میکروب‌های روده نیاز به باغبانی دارند که مرتب میکروب‌های بیماری‌زا و هرز را از محیط روده خارج و میکروارگانیزهای مفید و پروبیوتیک را جایگزین آنها نمایند.

استاد میکروب شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد:‌میکروب‌های پروبیوتیک که عمدتاً از لاکتوباسیل‌ها و بیفید و باکتری‌ها تشکیل شده‌اند هم در فرآورده‌های غذایی فراسودمند و پروبیوتیکی و هم به صورت فرآورده‌های مکمل با اشکال دارویی وجود دارند و می‌توانند در این فرآیند نقش مهمی داشته باشند.

وی افزود:‌ به علت خاصیت هالوفیل و نمک دوست بودن، عامل وبا به نمک طعام مقاوم است بنابراین استفاده از نمک طعام تأثیری بر این میکروب ندارد.

فاضلی افزود: پروبیوتیک‌ها مواد اسیدهای ارگانیک و به خصوص اسید لاکتیک هستند که این اسیدها باعث از بین رفتن ویبریوکلرا (عامل وبا) می‌شوند.

وی گفت:‌ دانشمندان فنلاندی اخیراً ثابت کرده‌اند که برخی از پروبیوتیک‌ها از جمله لاکتوباسیلوس رامنوسوس جی‌جی و بیفیدوباکترلانگوم قادر به جذب سم وبا هستند و بنابراین چنانچه روده انسان غنی از این میکروب‌های مفید باشد حتی در صورت آلودگی با میکروب وبا سم ایجاد شده را به خود جذب می‌کند و از محیط روده خارج می‌کنند. بنابراین مصرف روزانه فرآورده‌های پروبیوتیکی توسط مردم می‌تواند در کاهش ابتلا به بیماری وبا مؤثر باشد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 5310 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۱۱ مهر بازدید: 2311 ساعت: 1:41 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
2 مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
3 هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص مصرف «ملاتونین» ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
4 عدم صلاحیت فروشگاه‌های اینترنتی برای توزیع بهداشتی گوشت ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
5 صادرات جو پرک ممنوع شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
6 اسامی چند فرآورده خوراکی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۲۴ شهريور
7 این ترش مزه‌های غیر بهداشتی را نخرید ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
8 توصیه هایی برای تغذیه در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
9 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
10 یک کارخانه غذایی افتتاح شد/ حتی یک ریال تسهیلات نگرفتیم ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۱ شهريور
11 گزارش تصویری افتتاح کارخانه صنایع مواد غذایی موجان ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  قطع نمک از عوامل افزایش خطر بیماری‌های قلبی و سکته دانشمندان هشدار دادند که قطع کردن مصرف نمک، می‌تو...

  شایع‌ترین علامت زخم معده چیست؟ یک فوق تخصص گوارش گفت: شایع‎ترین علامت زخم معده، ...

  قوانین مسـافـرت در دوران بارداری به‌طور کلی خانم‌های باردار بعد از هفته 20 در صورتی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با خواص لاغری میوه‌ها همه ی ما تصور می کنیم که برای کاهش وزن و لاغری باید هر نوع ماده ی غذایی شیرین را از برنامه ی غذایی مان حذف کنیم. به خاطر اینکه این مواد غذایی حاوی قند بوده و کالری زیادی به بدن می رسانند.
آیا «کوکاکولا»یک کالای صهیونیستی است کمپانی «کوکاکولا» با شعار تامین آسایش مردم متولد شد و اکنون پس از ۱۲۵ سال به بحران آب دامن می‌زند، در کشتار مردم فلسطین با اسرائیل همکاری می‌کند، کارگران را در کلمبیا می‌کشد و در هند به کوکای قاتل معروف شده است.
بهترین سوخت و اجاق‌گاز برای سفر بهترین اجاق‌گاز، اجاق‌گازی است که تهیه سوخت آن آسان باشد و در هر شرایط آب و هوایی و هر عرض جغرافیایی کار بکند.
موز، کیوی و پرتقال موثر در کنترل فشارخون یک فوق تخصص نفرولوژی بزرگسالان عنوان کرد: خوردن لبنیات، سبزی‌جاتی مانند گوجه‌فرنگی و میوه‌هایی مانند موز، کیوی، پرتقال و خرما که حاوی مقادیر بسیاری از کلسیم و پتاسیم هستند در کنترل فشار خون موثر هستند.