پرورش و تولید بلدرچین 10 برابر کاهش یافت


بلدرچین، پرنده‌ای که با جثه‌ کوچک و خپل داشت جایگاهی برای خود در ذائقه ایرانیان دست و پا می‌کرد به دلیل بی‌توجهی و هزینه‌های سرسام‌آور با کاهش 10 برابری تولید مواجه شده و می‌رود که این صنعت نوپا هم به ورشکستگان بپیوندد.

به گزارش لقمه، حدود 30 واحد صنعتی پرورش بلدرچین در کشور با ظرفیت 11 میلیون قطعه در کشور فعالیتشان همچنان تحت تاثیر افزایش هزینه‌های تولید قرار گرفته است؛ به گونه‌ای که از ظرفیت تولید بیش از 10 هزار تن گوشت بلدرچین حالا تنها 1200 تن آن فعال است.

بلدرچین پرنده‌ای کوچک از تیره قرقاولیان و راسته ماکیان‌سانان که طعم گوشت و تخم آن سبب شده تا هم پرورش آن رواج پیدا کند و هم شکارش اما صنعت نوپای پرورش این پرنده که در پزشکی سنتی هم خواص درمانی بسیاری برای آن ذکر شده به دلیل مشکلات مالی تولیدکنندگان و حمایت نشدن از سوی دولت رو به ورشکستگی است.

پرورش بلدرچین از قرن یازدهم در ژاپن آغاز شد و پس از آن در چین و کره نیز رواج پیدا کرد اما پس از گسترش و توسعه این صنعت در آسیا و خاورمیانه، یزدی‌ها اولین ایرانیانی بودند که از حدود 20 سال پیش در پرورش بلدرچین پیش‌قدم شدند.

البته علیرغم رشد و توسعه این صنعت در کشور، پرورش بلدرچین در ایران سرنوشت جدید و البته تلخی را طی سال‌های پس از حذف یارانه‌ها تجربه کرد چراکه به گفته تولیدکنندگان، آن‌ها مجبور بودند تولیدشان را با هزینه‌های چند برابر شده که البته هیچ حمایتی هم از سوی دولت نمی‌شد ادامه دهند اما در این راه چندان نتوانستند دوام بیاورند و یکی پس از دیگری تولید را رها کردند و میزان تولید کشوربه یک دهم سال‌های پیش از آن کاهش یافت.

علی لشنی، یکی از پرورش‌دهندگان صنعتی گوشت بلدرچین در منطقه لرستان در این باره گفت: پیش از اینکه یارانه‌ها از تولید و مصرف حذف شود پرورش‌دهندگان توان افزایش تولید و رقابت را با یکدیگر داشتند اما پس از آن هزینه‌های تولید آنقدر افزایش یافت که هر چند وقت یکبار تعدادی از پرورش‌دهندگان حذف و بر ظرفیت غیر فعال افزوده می‌شود.

به گفته وی این روند به گونه‌ای ادامه پیدا کرده که تولید گوشت بلدرچین در کشور از بیش از 10 هزار تن به حدود 1200 تن رسیده است و به دلیل نبود حمایت مسئولان و آزادشدن همه هزینه‌های تولید، گردش مالی مورد نیاز در این صنعت به صورت ناگهانی افزایش یافت و همین امر باعث شد تا مشکلات فراوانی به وجود بیاید.

این پرورش‌دهنده بلدرچین اظهار کرد: حدود 90 درصد از هزینه‌های تولید گوشت بلدرچین به دان (ذرت و سویا) برمی‌گردد که قیمت آن چند برابر شده و سال‌هاست که تولیدکنندگان این صنعت از یارنه‌های دولتی که تولیدکنندگان دام و طیور برخوردارند، بی‌بهره‌ هستند.

به گفته لشنی بر اساس هزینه‌های تولید (مانند قیمت 450 تومانی هر قطعه جوجه یک‌روزه بلدرچین) قیمت تمام شده هر کیلوگرم بلدرچین حدود 10 هزار تومان و قیمت آن در بازار مصرف حدود 12 هزار تومان است. همچنین قیمت تمام شده هر دانه تخم بلدرچین حدود 75 تومان است که در بازار مصرف حدود 100 تومان فروخته می‌شود.

به نظر می‌رسد دولت می‌تواند با توجه و حمایت بیشتر از تولیداتی همچون پرورش ماکیان‌سانان از جمله بلدرچین، بوقلمون، کبک و... میزان تولید را افزایش دهد تا این فرآورده‌های لبنی بتوانند به هنگام ضرورت به عنوان محصولی جایگزین در سبد غذایی مصرف کنندگان ایفای نقش کنند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5578 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۲۵ آبان بازدید: 2097 ساعت: 7:18 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
2 افزایش تقاضای خرید بلدرچین با شیوع کرونا ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ شهريور
3 ازخواص انواع گوشت چه می دانید؟ ۱۳۹۲ شنبه ۱۲ بهمن
4 خواص تغذیه‌ای تخم پرندگان ۱۳۹۲ دوشنبه ۱۳ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خودمراقبتی، ارزان‌ترین راه جلوگیری از مشکلات پرهزینه دندانی رئیس دانشکده‌ دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید ص...

  تخم مرغ عسلی نخورید تخم مرغ را به صورت آب پز کاملا سفت شده استفاده کنی...

  غذاهایی که باید در فصل های سرد بخورید! تطبیق رژیم غذایی خود با فصول برای سلامتی و تندرستی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

رازیانه، تازیانه‌ای بر بیماری‌ها گیاه «رازیانه» با فوائد درمانی متنوع در درمان کم‌خونی، سوء‌هاضمه، یبوست،‌ اختلالات تنفسی و اختلالات قاعدگی مفید است و علاوه بر اینها به عنوان یک خوشبوکننده موثر برای رفع بوی بد دهان استفاده می‌شود.
کیوی در رفع نفخ بعد از غذا موثر است کیوی حاوی آنزیمی است که به هضم پروتئین‌های گوشت قرمز، محصولات لبنی و ماهی کمک می‌کند.
معجزه یک رژیم غذایی، مهار افسردگی با سیب پایگاه خبری لقمه: سروتونین سبب ایجاد تحرک و نشاط در بدن می‌شود و احساس مثبت بودن، خوب بودن یا مفید بودن در فرد را تقویت می‌کند. کاهش سطح سروتونین مغز از علل اصلی پرخاشگری، کم‌حوصلگی و افسردگی است.
این چربی شما را چاق نمی‌كند گرچه ممكن است بافت چربی در قسمت‌های مختلف بدن ذخیره شده باشد، اما صرف‌نظر از محل ذخیره چربی در بدن، باید پذیرفت چربی، چربی است و هرچه مقدار چربی ذخیره شده در بدن كمتر باشد، بهتر است. البته این موضوع درباره چربی ـ كه با عنوان چربی قهوه‌ای از آن نام برده می‌شود ـ صدق نمی‌كند.