رئیس انجمن صنایع غذایی مازندران: کیفیت شیرخام تحت کنترل دامپزشکی نیست


رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران گفت: متاسفانه کیفیت شیرخام و عوامل تاثیرگذار بر آن تحت کنترل و پوشش دامپزشکی نیست.

به گزارش لقمه، اسماعیل خاتمی مقدم، صبح امروز، 6 آذر در جمع خبرنگاران افزود: دامپزشکی باید میزان استاندارد کیفیت ماده خام مورد مصرف دام را کنترل کند. 70 درصد تولید شیر خام کشور به صورت سنتی است و متاسفانه نظارت دامپزشکی در این بخش نزدیک به صفر است.

وی عنوان کرد: خدمات موسسه استاندارد، سازمان دامپزشکی و دانشگاه علوم پزشکی جهت بهبود، ارتقا و تضمین کیفیت کافی نیست. از سوی دیگر تمامی صنایع غذایی باید به قانون و دستورات دستگاه‌های نظارتی برای بهبود و ارتقای کیفیت محصولاتشان به منظور حمایت از حقوق مصرف کنندگان تمکین کنند.

خاتمی مقدم ادامه داد: هر واحد لبنی موظف است محصولی تولید کند که سلامت مصرف کننده را در حداقل‌های استاندارد تضمین کند و وظیفه دستگاه‌های نظارتی صحه‌گذاری بر رعایت اصول است.

وی با بیان این‌که نظارت نکردن سبب معیوب شدن تولیدات خام دامی می‌شود، گفت: نظارت بر واحدهای صنعتی دامی متمرکز نیست.

رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران با بیان این‌که تمامی محصولات لبنی مشمول استاندارد اجباری هستند، تصریح کرد: متاسفانه شیر خام مشمول استاندارد اجباری نیست. وجود آنتی بیوتیک در شیرخام معضلی مهم تر و قابل کنترل از سایر انحرافات کیفی احتمالی شیرخام به ویژه در تولیدات سنتی محسوب می‌شود. تا به امروز شورای عالی استاندارد نتوانسته این قابلیت را ایجاد کند تا شیر خام مشمول استاندارد اجباری شود.

خاتمی مقدم با بیان این‌که در حال حاضر 13 واحد لبنی در استان فعال هستند، اظهار کرد: روزانه 1700 تن شیر خام توسط این واحدهای لبنی مصرف می‌شود که از این میزان 1100 تن از دامداری‌های خارج استان تامین می‌شود.

وی با اشاره به ادعای مدیرکل استاندارد تهران در خصوص غیراستاندارد بودن شیرخوراکی یکی از شرکت‌های لبنی مازندران، گفت: این ادعا بدون مطالعه و ارزیابی مطرح شده است.

خاتمی مقدم با بیان این‌که "آفلاتوکسین" ماده سمی و مضر در مواد اولیه بوده که ناشی از کپکی است که بر روی خوراک دام ایجاد می‌شود، افزود: وقتی دام از این ماده مضر در خوراک تغذیه کند روی رشد، تولید مثل و کیفیت تولیدات آن اثر منفی می‌گذارد. آفلاتوکسین قابلیت این را دارد که در تولیدات دام ذخیره شود و از طریق محصولات دامی به انسان منتقل شود.

وی تصریح کرد: روش اطلاع رسانی موسسه استاندارد تهران در زمینه افلاتوکسین محصولات دو واحد لبنی، موید رویه و مواضع رسمی استاندارد کشور و مازندران نیست، بر این اساس به نمایندگی از صنایع غذایی و دارویی مازندران و برای پیگیری حقوق تولیدکنندگان عضو از رئیس استاندارد تهران تقاضا داریم ضمن پیگیری موضوع زمینه تنویر افکار عمومی را فراهم کند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5713 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۷ آذر بازدید: 1908 ساعت: 6:11 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 وضعیت دارو و شیرخشک در کشور چگونه است؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
3 سهمیه شیرخشک نوزادان در این روزها چقدر است ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
4 تأمین شیر خشک بدون مشکل ادامه دارد ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
5 قاچاق شیرخشک به چه دلیل رخ داد؟ ۱۴۰۴ شنبه ۴ خرداد
6 بیمه سلامت مازندران: شیوه پرداخت یارانه دارو و شیرخشک تغییر می‌کند ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
7 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
8 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
9 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
10 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
11 قیمت جدید شیر ۱۸ هزار تومان اعلام شد ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  قهوه سبز با کدام داروها تداخل دارد پایگاه خبری لقمه: مردم قهوه سبز را برای چاقی، دیاب...

  غذاهایی که پس از ورزش باید خورد ما در اینجا میان وعده هایی به شما معرفی کرده ایم ک...

  شما به این 4 دلیل پرخوری می‌کنید اگر می‌بینید بدون احساس گرسنگی به سراغ یخچال و خور...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

روش‌های ایجاد تنوع در ظاهر غذاها پایگاه خبری لقمه: ظاهر غذای سرو شده در یک رستوران و یا حتی یک مهمانی خانگی می تواند جذابیت میز شما را چندین براب رکرده و رضایت غذاخوردن را دو چندان کند.
مستحبات و مکروهات غذا خوردن در این مقاله، برخی از مواردی که باید هنگام خوردن غذا رعایت شوند، اموری که ترک آنهاهنگام غذا خوردن شایسته است،حالاتی که غذا خوردن در آنها نکوهش شده،آدابی که رعایت آنها به هنگام غذا خوردن با دیگران ضروری است وآداب پایان غذا و برچیدن سفرهاز نظر احادیث و روایات اسلامی برشمرده شده است.
12 پیشنهاد خوب برای داشتن یک صبحانه مقوی می دانید چرا متخصصان تغذیه روی خوردن صبحانه تاکید می کنند؟ از مهم ترین دلایل این تاکید، مطالعاتی است که نشان می دهد صبحانه موجب تمرکز ذهنی بیشتر و ایجاد تفکری خلاق در فرد می شود.
میوه و سبزیجات:5 واحد اما چگونه؟ «برای سالم بودن هر روز 5 واحد میوه و سبزیجات میل کنید». این توصیه ای است که همیشه و همه جا می‌شنویم. اما تا چه اندازه به این توصیه عمل می‌کنیم؟