24 میلیون نفر از جمعیت کشور کم تحرکند/زنگ خطر مرگ سالانه 91 هزار نفر بر اثر سکته قلبی شنیده نمی شود


معاون بهداشتی وزیر بهداشت با بیان اینکه 24 میلیون نفر از جمعیت کشور کم تحرک هستند که این عامل زمینه ساز بروز بیماری ها است از مرگ سالانه 91 هزار نفر بر اثر سکته های قلبی خبر داد.

به گزارش لقمه، دکتر علی‌اکبر سیاری در چهارمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران گفت:« هرم جمعیتی کشور در بهترین شرایط قرار دارد. این شرایط شکوفایی جمعیتی از 10 سال قبل شروع شد و 30 سال فرصت داریم که شرایطی ایجاد کنیم که این جمعیت وارد بازار کار شود که البته 8 سال از این مدت گذشته است. به دلیل اینکه رشد ناخالص ملی منفی 5.8 بوده است نتوانسته ایم شرایط را برای این جمعیت فعال فراهم کنیم و نگرانیم قبل از اینکه توسعه اتفاق افتد بار سنگین سالمندی به کشور اضافه شود. »

وی با بیان اینکه بدترین حادثه در هر خانواده ای مرگ نابهنگام یکی از اعضای خانواده است، گفت:« سالانه 270 مادر باردار در کشور فوت می کنند که برای فوت مادری که بر اثر حاملگی فوت می کند زنگ خطرها به صدا در می آید و کمیته ای برای بررسی علت آن تشکیل می شود اما برای 380 هزار مرگی که 91 هزار مورد آن مربوط به سکته قلبی است هیچ زنگ خطری به صدا در نمی آید چرا که اولویت ها را تشخیص نداده ایم.»

معاون بهداشتی وزیر بهداشت خاطرنشان کرد:« تخت های ICU و CCU در بیمارستان ها را به سرعت توسعه می دهیم اما بازار پیشگیری از بیماری ها راکد است چون درآمدی ندارد.»

وی ادامه داد:« آمار مرگ بر اثر حوادث در کشور رو به کاهش است اما باز هم رقم بالایی است و هر هفته 300 نفر در کشور بر اثر حوادث جان خود را از دست می دهند چرا که حوادث مانند سوء تغذیه حادثه ای خاموش است.»

دکتر سیاری با اشاره به استعمال دخانیات به عنوان یکی دیگر از عوامل خطر مرگ و میر در کشور است، گفت: حدود 10 درصد از جمعیت 64 تا 15 ساله یعنی چیزی حدود پنج میلیون نفر سیگار استعمال می کنند و سالانه 11 هزار مرگ مرتبط با سیگار در کشور داریم.»

وی گفت:« 24 میلیون نفر از جمعیت کشور کم تحرک هستند که بسیاری از بیماری ها نظیر دیابت، چاقی، فشارخون بر اثر کم تحرکی بروز می کند. مصرف میوه و سبزی در 88 درصد از مردم کمتر از میزان توصیه شده است که البته سبزی های موجود یا آلوده به فلزات سنگین اند یا از آب های آلوده آبیاری شده اند.»

دکتر سیاری با بیان اینکه بالاترین آمار دیابت در مردم یزد است، گفت:« متاسفانه هیچ برنامه ای به صورت فعال برای کنترل این مسئله وجود ندارد.»

وی همچنین به مرگ و میر 81 هزار نفر در کشور بر اثر ابتلا به فشار خون اشاره کرد و گفت:« هیچ برنامه مشخصی برای کنترل این بیماری در مردم نداریم. بسیاری از مردم از ابتلای خود به این بیماری بی خبر هستند در حالی که فشارخون بالا با مرگ زودرس در ارتباط است.»

معاون بهداشتی وزیر بهداشت با اشاره به اینکه قندخون و کلسترول بالا دو ریسک فاکتور مهم در مرگ و میر های جمعیت کشور هستند، خاطرنشان کرد:« 30 تا 35 هزار مرگ در کشور مرتبط با این دو ریسک فاکتور است که همت می طلبد بررسی شود چه باید کنیم تا این ریسک فاکتورها را کنترل و 10 سال به عمر مردم افزایش دهیم. متاسفانه برای هزاران نفری که 10 تا 20 سال زودتر فوت می کنند هیچ برنامه ای وجود ندارد.»

وی در پایان گفت:« عمده بار بیماری ها در کشور ناشی از سه عامل مشکلات تغذیه ای، فشارخون بالا و اضافه وزن است که این مشکل طی 20 سال گذشته افزایش یافته است و کارهایی که در این زمینه انجام شده، موثر نبوده است. لازم است سیستمی طراحی شود که با مشارکت مردم و بهره گیری از تجارب جهانی بتوانیم شیوه زندگی مردم را بهبود دهیم و عدم تحرک و تغذیه نامناسب و چاقی و فشارخون را کنترل کنیم. این کار به شرطی که دست به دست هم دهیم، شدنی است.» 



بازگشت به صفحه نخست




کد: 5784 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۱۶ آذر بازدید: 1886 ساعت: 3:11 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
2 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
3 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
4 استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
5 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
6 چه وزن و شاخص توده بدنی نشانگر سلامتی است! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
7 تهدید امید به زندگی با چاقی دوران کودکی ۱۴۰۳ دوشنبه ۷ خرداد
8 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
9 قهوه سبز با کدام داروها تداخل دارد ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ شهريور
10 مزایا و معایب نان حاوی آرد کامل/ درمان چاقی با نان کامل ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
11 کدام بیماری‌ها با جراحی چاقی درمان می‌شوند؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۸ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  قارچ را قبل از مصرف در آفتاب قرار دهید نتایج بررسی ها نشان می دهد، قارچ های خوراکی معمولی...

  پنیر و مینای دندان پنیر از خورده شدن مینای دندان جلوگیری می‌کند.

  کله پاچه خورها بخوانند لقمه: کله پاچه غذایی سنتی و ایرانی است که طرفداران...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

انار؛ میوه‌ پرخاصیت پاییزی تحقیقات نشان داده است که انار ۳ برابر چای سبز، آنتی‌اکسیدان دارد. نقش آنتی‌اکسیدان‌ها، حفاظت از بدن در برابر استرس‌ها، آلودگی‌های شیمیایی و میکروبی، بیماری قلبی و سرطان‌هاست.
چربی‌های شکم را با كمك كدام خوراکی کنیم؟ بررسی مطالعات انجام شده نشان می‌دهد مصرف آووکادو به بهره‌مندی از یک رژیم‌غذایی سالم، افزایش سطح کلسترول خوب، کاهش خطر سندرم متابولیک و کاهش وزن بدن کمک می‌کند.
رژیم غذایی ضد سرطان زنانه سرطان تخمدان نهمین سرطان شایع بین زنان و پنجمین علت مرگ و میر آنهاست. در واقع سرطان تخمدان بیشتر از هر سرطان دیگری باعث مرگ در زنان می‌شود.
آیا لاغر شدن با آب امکان‌پذیر است؟ یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی بابیان اینکه یکی از عادت‌های غذایی غلط در ایران نوشیدن چای یا قهوه بلافاصله بعد از صرف هر وعده غذایی است، گفت: «این عادت غلط غذایی ممکن است به‌مرورزمان باعث بروز کم‌خونی مخصوصاً در خانم‌ها شود چراکه با رقیق شدن شیره‌های گوارشی عمل هضم به‌خوبی صورت نمی‌گیرد و همچنین ترکیبات موجود در چای مانع جذب برخی از املاح و مواد معدنی می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها آهن مخصوصاً آهن با منشأ گیاهی است.»