تزئینات شب یلدا به ساده ترین روش


برگزاری مراسم یلدا، اگر بتوان نام جشن بر آن نهاد، آیینی خانوادگی است و دور هم جمع شدن‌های خانوادگی یکی از اتفاقات خوب آن است. در همه جشن‌ها و آیین‌ها، در جامعه‌های ابتدایی یا متمدن، خوردن و آشامیدن بخشی از مشغولیت‌ها و سرگرمی‌های جمع را تشکیل می‌دهد...

به گزارش لقمه، برای شب یلدا، خوراک ویژاه‌ای نمی‌شناسم و تهیه شام بستگی به وضع اقتصادی و روند تغذیه خانواده دارد. خوردنی‌های ویژه شب یلدا میوه‌های فصل تابستان و پاییز چون خربزه، هندوانه، انگور، انار، سیب، خیار، به و مانند آن است. میوه‌هایی که می‌بایست در این شب تمامی آنها بجز سیب و به خورده شود و چیزی برای فردا، یعنی فردای زمستان باقی نماند. در قدیم میوه‌هایی را که شب یلدا بر آن می‌گذشت نمی‌خوردند.

آجیل و شب چره که شامل دانه‌هایی چون گندم و نخود برشته، تخم هندوانه و کدو، بادام، پسته، فندق، کشمش، انجیر و توت خشک است، در بسیاری از شب‌نشینی‌ها، مهمانی‌ها و گردش‌ها فراموش نمی‌شد. ولی در شب یلدا می‌بایست بر سر سفره می‌بود. خوردنی‌های شب یلدا، در واقع، میوه و آجیل است نه غذا. برخی از خانواده‌ها در شب یلدا، پس از خوردن شام، برای شب نشینی شب یلدا به خانه خویشاوند بزرگتر می‌روند.

شب یلدا مثل همه آیین‌ها در شهرها و در بین اقوام مختلف با فرهنگ و سنن همان مناطق در هم آمیخته و ترکیب شده است. مثلاً در برخی مناطق خانواده‌هایی که دختر تازه عروس دارند در شب یلدا خنچه‌ای پر از میوه، شیرینی و آجیل به همراه خربزه و هندوانه برای دخترشان می‌فرستند. اگر دختری نامزد شده باشد نظیر این هدیه را از خانواده داماد دریافت می‌کند.

هندوانه اصلی‌ترین میوه شب یلداست و می‌دانیم که طبق آداب و سنن قدیمیان اگر در این شب چیزهای دیگر کمتر مصرف شوند و یا اصلاً خورده نشوند، هندوانه از اقلامی است که خورده خواهد شد، تزئین هندوانه روشهای گوناگونی دارد.

هندوانه را از طول زیکزاک یا دالبر و نیم دایره برش داده، اما نه کامل؛ بلکه در وسط آن یک دسته زیکزاکی یا دالبری نگه دارید تا به شکل سبد شود و سپس هندوانه‌های داخل آن را به شکل توپی با قاشق اسکوپ (قاشق بستنی) در آورده و برای اینکه همه هندوانه‌ها را گرد گرد در بیا ورید، از ابتدا که همه توپها را در می‌آورید در ظرفی دیگر ریخته وسپس همه را به سبد هندوانه‌ای خود برگردانید. می‌توانید برای پذیرایی از چوبهای کبابی کوچک که چند عدد را در توپهای هندوانه‌ای فرو کرده‌اید و به آن شکل زیبایی هم می‌بخشد به جای چنگال استفاده کنید و یا به همراه توپهای هندوانه میوه‌های دیگری نیز با آن مخلوط نمایید تا ترکیب رنگ زیباتری داشته باشد.

یک روش دیگر که بسیار ساده است، هندوانه را از عرض و بدون دسته باز هم زیکزاکی یا دالبر برش داده واین بار نیز به همان شکل قبلی با قاشق اسکوپ هندوانه‌ها را بیرون آورده و دوباره داخل پوسته بریزید و با چنگالهای سفید کوچکی که از فروشگاههای لوازم شیرینی می‌توانید تهیه کنید در این هندوانه‌های توپی شکل زده و از مهمانان شب یلدایی خود پذیرایی کنید. می‌توانید برای زیباتر شدن هندوانه‌تان از ترافل‌های رنگی که بر روی آن می‌پاشید استفاده کنید.یکی دیگر از راههای تزئین هندوانه که با روشهای قبل کمی تفاوت دارد و زیبایی آن مستلزم آن است که قبلاً این روش را تمرین کرده باشید. پوست هندوانه را تا نیمه با یک چاقوی تیز طوری بردارید که سفیدی‌های زیر پوست باقی بماند و تنها پوست سبز آن جدا شود، سپس یک گل را در نظر گرفته و با برشهایی بر روی پوسته سفید هندوانه آن را بوسیله چاقوی لیزری به شکل گل در بیاورید یا اینکه هندوانه را از طول نصف کرده و 5 تا 10 سانت روی آن را به شکل ترمه برش دهید که برای این کار می‌توانید شکل ترمه را ابتدا بر روی آن با نوک چاقو کشیده و سپس اطراف آن 5 تا 10 سا نت رویی را به آرامی خالی کنید به طوری که یک ترمه ی قرمز از هندوانه در رو و بقیه آن به شکل قبل با پوسته سبزدر زیر قرار داشته باشد.هندوانه را به صورت عرضی برش بزنید تا دایره‌هایی از هندوانه داشته باشید سپس این دایره‌ها را از قسمت قطر 2 یا سه بار برش بزنید تا مثلثهایی از هندوانه اداشته باشید و داخل پوست هر برش از هندوانه یک چوب بستنی فرو کنید و تکه‌ها را داخل ظرف بچینید.می توانید در کنار تزیینات دیگر هندوانه‌ها، مقداری را برای بچه‌ها به این شکل آماده نمایید که بسیار راحت ودر عین حال زیباست. می‌توانید هندوانه را برش زده و به شکل سطح صافی درآورید و سپس با قالبهای شیرینی پزی، هندوانه را قالب زده و در ظرف بچینید.‏


بازگشت به صفحه نخست 


نقل از :تبیان

کد: 5821 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۲۱ آذر بازدید: 5419 ساعت: 1:15 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  5 ماده غذایی که زنان باید بیشتر بخورند تقریباً تمام این مواد خوب در خواربارفروشی‌ها یافت ...

  نصف آووکادو برای کنترل گرسنگی پایگاه خبری لقمه: اگر شما هم جزو افرادی هستید که ا...

  رهایی از مشکلات و اختلالات خوردن چگونه است؟ پایگاه خبری لقمه: اختلالات مربوط به خوردن نوعی اخت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

قرص‌های لاغری واقعا معجزه می‌كنند؟ این روزها بیشترین معضل بسیاری از افراد مسئله چاقی است‌، بعضی از افراد ترجیح می‌دهند به جای تلاش برای بهتر زندگی‌كردن و از راه‌های منطقی به نتیجه رسیدن ره صد ساله را یك شبه طی كنند و هستند كسانی كه از این افراد به راحتی سوءاستفاده می‌كنند اما برای سود بیشتر آن‌ها اجازه ندهید تا از شما سوءاستفاده شود.
بروز کم آبی در سفر شایع است/روزانه 8 تا 10 لیوان مایعات مصرف کنید کارشناس مسئول واحد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، توصیه‌های تغذیه‌ای در طول سفر ارائه کرد و گفت: حتما در طول سفر به دریافت مقادیر مناسب لبنیات دقت کنید و روزانه متناسب با نیاز بدنتان حدود 2 تا 3 لیوان شیر یا ماست کم چرب مصرف کنید.
نوشیدن چای با قند، کم ضررتر از خرما و کشمش و توت خشک! بیشتر افرادی که چایشان را با تعدادی خرما، کشمش، توت خشک و…می‌خورند، حدود ۶۰-۵۰ کیلوکالری انرژی دریافت می‌کنند.
با خوراکی‌های سرطان‌زا آشنا شوید بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، ابتلا به 80 درصد سرطان‌ها مستقیم به سبک زندگی ما بستگی دارد.