ماجرای ماست‌های ظاهرا سفت و پرچرب در ویترین مغازه‌ها چیست؟


آیا تا حال فکر کرده‌اید چرا برخی ماستها این قدر سفت و پرچرب به نظر می‌رسند، آیا این سفتی به خاطر چربی زیاد است؟

به گزارش لقمه، حتما پیش آمده است که برند خاصی از ماست را از فروشگاه خریداری می‌کنید و زمان مصرف خیلی سفت و پرچرب به نظر می‌رسد و تفاوت زیادی با ماست‌های نوع دیگر دارد.

این سئوال مطرح است که در این وانفسا که کارخانه‌داران لبنی هر روز از قیمت پایین محصولات ناله می‌کنند، چطور ممکن است، یک نوع ماست این چنین با کیفیت و تفاوت زیادی با برندهای نوع دیگر داشته باشد.

اخیرا شایع شد که برای یک نوع ماست که به نظر می‌رسد چربی زیادی دارد و به قولی کش می‌آید، نشاسته اضافه می‌کنند.

موضوع دیگر این است که خریداران این نوع ماست هم بسیار زیاد است و مشتریان خوبی هم دارد.

پس اگر این ماست‌ها به روش معمولی پرچرب نشان داده شوند، مردم از نظر سلامتی و همچنین مالی ضرر می‌کنند.

به همین دلیل با دبیر انجمن صنایع لبنی در این باره صحبت کردیم، تا صحت موضوع را درک کنیم.

رضا باکری گفت: معمولا برای تغلیظ (سفتی) فرآورده‌های لبنی 1.5 تا 2 درصد وزن کالا، شیرخشک یا قوام دهنده به آن اضافه می‌شود، اما در برخی برند‌ها برای اینکه محصول لبنی از نظر ظاهری، کیفیت خوبی داشته باشد، شیرخشک بیشتری مخلوط می‌کنند و قوام دهنده‌ای هم به آن اضافه می‌کنند.

از باکری در مورد دلیل بیش از اندازه یک نوع ماست پرچرب سئوال شد، گفت: به این نوع ماست‌ها شیر خشک تا 12 درصد اضافه می‌کنند و میزان قوام دهنده‌ها را که چسبندگی بین آب و ماده خشک ایجاد می‌کند، را بیشتر در نظر می‌گیرند.

وی اضافه کرد: در شیر طبیعی 8.5 درصد ماده خشک، 3.2 درصد چربی و 88.3 درصد آب است و قوام دهنده‌ها چسبندگی بین آب و ماده خشک را افزایش می‌دهند، بنابراین ماست سفت به نظر می‌رسد.

به هر حال افزایش شیر خشک و قوام دهنده کالای مصرفی را از حالت استاندارد خارج می‌کند، موسسه استاندارد هم که باید به این مسائل رسیدگی کند، توجهی نمی‌کند.

آخرین گزارش این موسسه در باره لبنیات در خصوص کم‌فروشی‌ها بود.

از سوی دیگر در فقه هم اینکه کالایی را خوب جلوه دهند و به مردم بفروشند، منع شده است و عنوان تدلیس بر آن گذاشته‌اند.

«تدلیس» به معنای خوب جلوه دادن یک کالای نا مرغوب است که معنی روان آن گنجشک را به جای قناری رنگ کردن و فروختن است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 5930 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۴ دي بازدید: 1724 ساعت: 12:38 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
2 چرایی افزایش قیمت محصولات لبنی/ عرضه لبنیات در غرفه‌های میادین میوه و تره بار تهران ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۷ تير
3 تبعات حذف لبنیات از سبد غذایی/ هزینه درمان ۱۰ برابر یارانه شیر ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۷ تير
4 نظارت بر گرانفروشی و بهداشت در ماست بندی ها تعطیل است ۱۴۰۱ جمعه ۳ تير
5 کاهش قدرت خرید مردم باعث رونق ماست بندی ها شده است ۱۴۰۰ چهارشنبه ۲۷ مرداد
6 خوراکی‌های سالمی که برای کودکان مضر هستند ۱۳۹۸ چهارشنبه ۱ آبان
7 با این خوراکی ها دیرتر پیر شوید ۱۳۹۷ يکشنبه ۲۶ فروردين
8 کاهش ریسک ابتلا به بیماری قلبی با مصرف ماست ۱۳۹۶ يکشنبه ۶ اسفند
9 طب مدرن یا سنتی؛ کدام‌یک دوای دردهای امروز ماست؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
10 سریع‌ترین راه های درمان برفک دهان را بشناسید ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
11 آب ماست به جای شیر ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  افزایش فشارخون با مصرف تن ماهی استفاده از منابع اسید چرب امگا۳ از جمله انواع ماهی...

  نکاتی جالب راجع به سوسیس و کالباس آیا تا کنون به این موضوع فکر کرده اید که چرا گوشت ...

  رژیم پرچربی رفتار و احساس را تغییر می‌دهد محققان کانادایی اعلام کردند که خوردن غذاهای چرب و ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بهترین روش پخت موادغذایی کدام است؟ پایگاه خبری لقمه: پختن نه تنها مزه، بو و ظاهر مواد غذایی را بهبود می‌بخشد، بلکه می‌تواند قابلیت هضم آنها را نیز افزایش دهد، البته به شرط آن که روش مناسب پخت رعایت شود.
افزایش میل جنسی با این 5 ماده غذایی در این نوشتار، به چند گیاه افزایش‌دهنده میل جنسی در مردان و زنان و یک داروی گیاهی که فقط در خانم‌ها باعث افزایش میل جنسی و برطرف کردن بی‌میلی و سردمزاجی می‌شود، اشاره می‌کنیم.
چرا باید تا می توانیم میوه و سبزی بخوریم؟ آیا می دانید چرا توصیه به خوردن میوه و سبزی فراوان است؟ بیشتر حجم میوه مانند بدن انسان از آب تشکیل شده است. همانطور که ۸۰ درصد وزن بدن ما از آب تشکیل شده ۸۰ درصد حجم میوه ها را نیز آب تشکیل می دهد. تنها ماده غذایی که برطرف کننده تمام نیازهای بدن می باشد میوه است هیچ ماده غذایی وجود ندارد که ۸۰ درصد آب داشته باشد مگر میوه البته سبزیها نیز حاوی مقادیر زیادی آب هستند.
تاریخچه شکلات؛ از قوم مایا تا کیت کت شکلات (به صورت خام یا فرآوری شده) ماده غذایی می‌باشد که از دانه‌های درخت گرمسیری کاکائو به دست می آورند. اولین استفاده ثبت شده از شکلات به سال 1100 قبل از میلاد باز می‌گردد.