غنی‌سازی آرد با "روی" به زودی آغاز می‌شود


رییس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، کمبود ریزمغذی "روی" را یکی از مشکلات بهداشتی کشور خواند و ضمن اشاره به عوارض ناشی از کمبود این ریزمغذی گفت: به دنبال توسعه برنامه غنی سازی آرد، علاوه بر آهن و اسیدفولیک به زودی غنی سازی آرد با "روی" نیز در یک استان کشور به صورت آزمایشی اجرایی می‌شود.

 به گزارش لقمه، درباره شیوع کمبود برخی از ریزمغذی‌ها در کشور گفت: کمبود ویتامین D به عنوان یکی از ریزمغذی‌های مهم بسیار شایع است.

وی در این باره ادامه داد: در این زمینه با همکاری صنایع شیر اقداماتی انجام شده و نهایتا نیز فرمولاسیون شیرغنی شده با ویتامین D تهیه شده است تا به این ترتیب شیرغنی شده با ویتامین D وارد بازار شود. البته مسلم آن است که باید از صنایع شیر حمایت شود تا بتوانند شیرغنی شده با ویتامین D را با قیمت مناسب به بازار عرضه کنند.

عبداللهی همچنین گفت: برنامه‌های مکمل یاری برای کودکان زیر دو سال و زنان باردار اجرا می‌شود. این اقدامات به صورت رایگان از طریق خانه‌های بهداشت در مراکز بهداشتی درمانی انجام می‌شود. علاوه بر آن برنامه‌ها و بسیج‌های آموزشی نیز انجام می‌شود.

رییس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: در بحث ریزمغذی "آهن" نیز برنامه غنی‌سازی آرد با آهن و اسید فولیک را اجباری و اجرایی شده است.

وی افزود: از آنجا که کمبود ریزمغذی "روی" نیز یک مشکل عمده کشور است، علاوه بر آهن و اسیدفولیک، "روی" نیز باید به آرد اضافه شود. غنی سازی آرد با "روی" (علاوه بر آهن و اسیدفولیک) به زودی در یک استان به صورت آزمایشی اجرایی می‌شود و نهایتا باید به دنبال توسعه برنامه غنی سازی آرد، در سال‌های آینده، "روی" نیز به آرد اضافه شود.

عبداللهی گفت: همچنین برنامه مکمل یاری "روی" برای کودکان زیر 2 سال از سال آینده در شبکه‌های بهداشتی - درمانی کشور آغاز می‌شود.

رییس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در توضیح عوارض کمبود ریزمغذی "روی" گفت: کمبود روی می‌تواند کاهش سرعت رشد در کودکان را سبب شود. همچنین کمبود این ریزمغذی می‌تواند تضعیف سیستم ایمنی و افزایش موارد ابتلا به بیماری، کم اشتهایی، اختلال رشد و کوتاه قدی را به دنبال داشته باشد.

وی در این باره ادامه داد: در مواردی که کمبود روی شدید باشد، بر روی سلامت پوست تاثیر گذاشته و می‌تواند تاخیر در التیام زخم‌های پوستی را سبب شود. از طرف دیگر روی بر قدرت یادگیری بسیار تاثیر دارد. به همین دلیل بسیار مهم است که بتوانیم روی را از طرق مختلف و همچنین از طریق آموزش تغذیه و مصرف غذاهای حاوی این ریزمغذی برای مردم داشته باشیم.  



بازگشت به صفحه نخست 


نقل از :ایسنا

کد: 6075 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۵ دي بازدید: 2324 ساعت: 12:47 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 یک راهکار ساده برای افزایش خود‌کفایی روغن ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
2 ۳ هزار میلیارد تومان دانه روغنی از کلزاکاران خریداری شد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور
3 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
4 خواص درمانی لبو را بدانید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
5 کاهش گرگرفتگی یائسگی با رژیم غذایی گیاهی کم چرب ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
6 کاهش قیمت انواع روغن در بازار+ نرخ انواع روغن ۱۴۰۱ دوشنبه ۲ آبان
7 تغذیه در آلودگی هوا چگونه باشد ۱۴۰۰ جمعه ۱۰ دي
8 افزایش قیمت گندم در بازارهای جهانی ۱۴۰۰ جمعه ۱۶ مهر
9 کشت ۱۵۰ هزار هکتار سویا، کنجد و آفتابگردان در سال زراعی جاری ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۱ خرداد
10 آشنایی هرچه بیشتر جامعه فرانسه با فرهنگ غنی ایرانی- اسلامی ۱۳۹۹ چهارشنبه ۱۰ دي
11 آغاز برداشت کلزا در کشور تا پایان تیرماه ۱۳۹۸ شنبه ۴ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آبمیوه‌های خیابانی باعث مسمومیت کودکان می‌شوند رئیس بخش گوارش مرکز طبی کودکان گفت: بیشتر کودکانی ...

  با 13 معجزه سیب آشنا شوید سیب خواص زیادی برای سلامتی دارد. در این مبحث به 13...

  شش توصیه‌ی غذایی برای پیشگیری از دیابت امروزه دیابت افراد زیادی را در سرتاسر جهان گرفتار ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

وقتی چاقی ژنتیكی می‌شود بعضی از كودكان به غذا علاقه نشان می‌دهند و بعضی خیلی زود سیر می‌شوند و از غذا خوردن دست می‌كشند.
کیک خامه ای 36 ساله پایگاه خبری لقمه: احتمالا به نظرتان عجیب و دور از ذهن است که بتوان کیک عروسی با آن همه میوه تازه و خامه را بیشتر از دو تا سه روز نگهداری کرد.
۱۲ غذای سمی و خطرناک که مصرف می‌کنیم پایگاه خبری لقمه: وقتی اسم غذاهای خطرناک را می شنوید به احتمال زیاد به این فکر می کنید که بیشتر مردم دنیا از آن ها اجتناخب کرده و هرگز سراغشان نمی روند. اما حتما برایتان عجیب خواهد بود که برخی از این خوراکی ها همین الان در یخچال یا کابینت آشپزخانه تان جای خوش کرده باشند!
همه چیز در مورد سوپ و سرماخوردگی معمولا در فصول سرد سال تمایل افراد به مصرف غذاهای گرم مانند سوپ افزایش می‌‌یابد و بیشتر خانواده‌ها سوپ رقیق، سبک و با هضم آسان را برای درمان سرماخوردگی مفید می‌دانند و از این رو در این فصول پرسش‌های سوپی زیادی مطرح می‌شود. این‌که آیا سوپ جوجه یا سوپ پای مرغ برای سرماخوردگی مفید است؟