آخرین وضعیت تولید و صادرات مرغ در ایران و جهان


مدیر کل دفتر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به جایگاه قابل توجه ایران در تولید گوشت مرغ در جهان و ظرفیت ایجاد شده گفت: در سال جاری حدود دو میلیون تن گوشت مرغ در کشور ایجاد شده در حالیکه با توجه به ظرفیت‌های ایجاد شده در کشور توان تولید ایران یک میلیون تن بیشتر از تولید فعلی است.

به گزارش لقمه، رضا ترکاشوند به گزارش فائو در این زمینه اشاره و اظهار کرد: ایران در میان 10 کشور عمده تولید کننده گوشت مرغ جهان در رتبه هفتم قرار دارد درصورتیکه کشور ما در بحث صادرات گوشت مرغ جایگاه چندانی ندارد و از طرفی برزیل در رتبه اول صادرکنندگان گوشت مرغ در جهان قراردارد که حدود 28 درصد از تولید خود را به صادرات اختصاص داده است. همچنین برخی از کشورها مانند تایلند که در ردیف چهارم عمده کشورهای صادر کننده گوشت مرغ قرار دارند تا 36 درصد از تولید خود را به صادرات اختصاص داده است.

مدیر کل دفتر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به حضور 12 کشور عمده وارد کننده گوشت مرغ در منطقه خاورمیانه و کشورهای همسایه، از واردات سالانه حدود سه میلیون تن گوشت مرغ به این کشورها خبر داد.

ترکاشوند علت اصلی ناتوانی رقابت ایران در بازارهای صادراتی را بالا بودن قیمت تمام شده گوشت مرغ و نبود امکان تولید مرغ با ویژگی های صادراتی اعلام کرد.

وی پراکندگی فرآیند تولید در ساختار صنعت طیور و جزیره ای بودن واحدهای تولیدی را از علل ناکارآمدی کیفیت صادراتی مطابق سفارش مشتری عنوان و تصریح کرد: در این ساختار هزینه تولید به دلیل وجود گسترده عوامل واسطه ای و نامطلوب بودن ضرایب اقتصادی و شاخص تولید بسیار بالاست به همین خاطر قیمت تمام شده مرغ بالاتر از قیمت های جهانی است.

ترکاشوند یادآور شد: در حال حاضر قیمت مرغ صادراتی در منطقه حدود دو دلار است و ما در صورتی می توانیم در بازار منطقه حضور داشته باشیم که حداقل با همین قیمت مرغ را عرضه کنیم. علاوه بر این برنامه صادرات باید پشتوانه و تداوم داشته باشد که در ساختار پراکنده و جزیره‌ای امکان پذیر نیست.

وی وجود برند برای صادرات و کنترل کیفیت و نظارت های لازم را ضروری دانست و گفت: برندی می تواند در بازار مطرح شود که بتواند به صورت مداوم نیاز مشتری ها را تأمین نماید؛ در سیستم پراکنده تأمین الزامات مذکور بسیار مشکل و تقریباً غیر ممکن است و ما زمانی می توانیم در بازارهای صادراتی منطقه جایگاه مناسب داشته باشیم که سیستم و ساختار تولید را اصلاح کنیم.

او با تاکید بر لزوم استقرار سیستم تولید یکپارچه گفت: با توجه به تولید مستمر و بهره مندی از تکنولوژی مناسب، امکان تولید مرغ با سایزهای مختلف با توجه به تقاضای بازارهای هدف فراهم می شود و بدون شک قیمت تمام شده در این سیستم پائین تر از سیستم جزیره ای خواهد بود.

مدیر کل دفتر امور طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم وزارت جهاد کشاورزی در ادامه با ابراز امیدواری از حضور ایران در بازارهای منطقه و مزیت نسبی تولیدات کشور، توسعه سیستم تولید یکپارچه گوشت مرغ را دستاوردی نوید بخش برای صنعت طیور کل کشور مورد تاکید قرار داد و پیش بینی کرد که با این فرآیند در آینده بخش قابل توجهی از نیازهای منطقه توسط تولیدکنندگان ایرانی تامین شود.

وی افزود: در 10 ماهه امسال حدود 32 هزار تن گوشت مرغ و قطعات خوراکی صادر شده که عمدتا توسط تولیدکنندگان زنجیره ای و با تائید دفتر امور طیور صورت گرفته است.



بازگشت به صفحه نخست




کد: 6278 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۶ اسفند بازدید: 3300 ساعت: 5:00 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 انقلاب در مدیریت کشاورزی؛ اختیارات کلیدی به مدیران استانی واگذار می‌شود ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲ مرداد
2 آیا مصرف زرده تخم مرغ برای کهنسالان مضر است؟ ۱۴۰۴ جمعه ۷ تير
3 پشت پرده حفظ شدن مرغ در سفره مردم و نصف شدن گوشت قرمز! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲ خرداد
4 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
5 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
6 قیمت روز دام و طیور؛ از جوجه یک‌روزه تا دام سنگین ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
7 افزایش ۲۰ درصدی ورودی مرغ به تهران/ بازار گوشت مرغ تهران به ثبات رسید ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
8 کشف ۸۵۲ کیلوگرم مرغ فاسد در یکی از سردخانه‌های شهر درگهان ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
9 قیمت تخم‎‌مرغ صادراتی ایران به عراق اعلام شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
10 دلیل کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ مرداد
11 اجازه صادرات مرغ مازاد صادر شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مبتلایان به میگرن از خوردن این میوه پرهیز کنند مصرف موز می‌تواند سردرد‌های میگرنی را در مبتلایان ...

  نکاتی درباره سوپ های آماده سوپی که در منزل تهیه می‌شود ترکیبات آن در اختیار خ...

  این ویتامین قند خون را کاهش می‌هد پایگاه خبری لقمه:تحقیقات نشان می دهد مکمل ویتامین ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

توزیع آب معدنی ۳۰ تا ۶۰ هزار تومانی در بازار پایگاه خبری لقمه: از فرودین ماه امسال توزیع دو برند آب معدنی فرانسوی به نام های آب معدنی "پرییر" و "اویان" با قیمت های ۷ تا ۴۰ هزار تومانی در بازار آغاز شده است.
آنچه درباره آرد سوخاری نمی دانستید هر وقت سر سفره نان باگت داریم، مادربزرگ می گوید: «خمیر وسطش رو دور نریزید!» و بعد از غذا هم آنها را جمع می کند و به آشپزخانه می برد ...
لاغری با آب كرفس صحت ندارد مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه مشهد گفت:آب كرفس باعث كاهش آب بدن می‌شود و چربی بدن را نمی‌سوزاند فقط آب بدن را كاهش می‌دهد.
قبل از مصرف سبزیجات بخوانید مقاومت ویتامین‌ها و املاح مختلف موجود در سبزی‌ها در برابر عوامل مخرب مانند حرارت، نور و اکسیداسیون با یکدیگر متفاوت است.دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: خرد کردن زیاد سبزیجات و در معرض هوا قرار دادن آن‌ها باعث از بین رفتن ویتامین‌های موجود در سبزیجات می‌شود.