اضافه وزن نوروزی را با حذف وعده‌های غذایی جبران نکنید


یک متخصص تغذیه گفت: اضافه وزن نوروز را نباید با حذف وعده‌های غذایی جبران کرد.

به گزارش لقمه، محمد حسن انتظاری اظهار کرد: برای جبران اضافه وزنی که در ایام نوروز و با تغییر رژیم غذایی اتفاق افتاده است نباید هیچ وعده غذایی را حذف کرد بلکه می‌توان میزان وعده‌های غذایی را کاهش داد.

وی ادامه داد: اگرچه کاهش میزان وعده‌های غذایی می‌تواند در کاهش وزن موثر باشد اما توصیه می‌شود در وعده صبحانه حداقل دو کف دست نان مصرف شود.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه روزانه نیم تا یک ساعت پیاده‌روی می‌تواند اضافه وزن را کاهش دهد، افزود: بهتر است این پیاده‌روی در هوای آزاد، انجام و 15 تا 20 دقیقه از آن نیز زیر نور آفتاب سپری شود.

انتظاری با اشاره به اهمیت حفظ تنوع در برنامه غذایی تصریح کرد: بهترین رژیم‌ها شامل تمام مواد غذایی است و نباید بر اساس یک یا چند ماده غذایی خاص تنظیم شود و پنج گروه اصلی باید در برنامه‌های غذایی وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: افرادی که اضافه وزن ندارند می‌توانند از دو گروه اول هرم غذایی یعنی میوه و سبزیجات، ترجیحا میوه و سبزیجات فصل به وفور و بدون محدودیت استفاده کنند.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه می‌توان دو تا سه وعده از گروه لبنیات استفاده کرد، اضافه کرد: البته افرادی که چربی خون، پر فشاری خون یا اضافه وزن دارند باید شیر کم‌چرب را در برنامه غذایی خود بگنجانند اما سایر افراد می‌توانند از لبنیات با چربی متوسط نیز استفاده کنند.

انتظاری با بیان اینکه علاوه بر گوشت، پنیر، تخم‌مرغ، حبوبات، پسته، بادام و فندق نیز در گروه گوشت قرار می‌گیرند، اظهار کرد: این گروه از مواد غذایی باید روزانه دو تا سه بار مصرف شود.

وی با اشاره به اینکه گروه نان و غلات باید در هر سه وعده غذایی برای تمام افراد با هر وزنی گنجانده شود، تصریح کرد: حذف این گروه منجر به چاق‌تر شدن افراد چاق، کاهش قند خون و حریص شدن بدن می‌شود. نان، برنج، سیب‌زمینی و فرآورده‌های غلات مانند ماکارونی در این گروه قرار می‌گیرند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6495 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۰ فروردين بازدید: 3178 ساعت: 10:22 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
2 چه وزن و شاخص توده بدنی نشانگر سلامتی است! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
3 کنار گذاشتن نسخه آمریکایی از صنعت دام و طیور ایران ۱۴۰۲ شنبه ۴ آذر
4 کاهش وزن با نفس عمیق! ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
5 جزئیات نسخه جدید تفاهمنامه پزشکی خانواده/ اصلاح در پرداختی بیمه سلامت ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
6 کدام چاقی نیاز به جراحی دارد؟/ درمان‌های نامتعارف چاقی و اضافه وزن ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۰ دي
7 توضیحاتی درباره پیشگیری از ابتلا به چاقی و اضافه وزن ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۸ دي
8 کم کاری تیروئید چگونه سبب چاقی و اضافه وزن می‌شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
9 افزایش نرخ چاقی در کودکان و ارتباط آن با کاهش سلامت مغز ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۳ آذر
10 حذف وعده های غذایی سبب کاهش طول عمر می شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
11 جراحی کاهش وزن ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۲ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  كمی استرس برای سلامتی مفید است محققان ادعا كردند كه میزان كمی از استرس می‌تواند ب...

  تخم مرغ عسلی نخورید تخم مرغ را به صورت آب پز کاملا سفت شده استفاده کنی...

  قارچ را قبل از مصرف در آفتاب قرار دهید نتایج بررسی ها نشان می دهد، قارچ های خوراکی معمولی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

لبنیات کم چرب بهتر است یا پر چرب؟ یك متخصص تغذیه گفت: هر چه میزان چربی محصولات لبنی كمتر باشد، كلسیم آن بهتر جذب می شود.
بخور نخورهای فصل گرما در فصل گرما به دلیل هوای گرم و بالا رفتن دمای بدن توصیه می‌شود اصول غذایی خود را تغییر داده تا کمتر دچار گرمازدگی شوید.
تیغ ماهی را دور نریزید استخوان یکی از منابع عالی کلسیم است که مصرف آن برای همه انسان‌ها قابل توصیه است؛ ولی مصرف آن بویژه برای افراد مبتلا به نرمی و پوکی استخوان، فوق العاده ارزشمند است. لازم به ذکر است که جوشاندن استخوان و مصرف آب حاصله نمی تواند کلسیم فراوانی را به بدن وارد سازد، بلکه لازم است دقیقا خود استخوان جویده و بلعیده شود.
آیا سیر برای سرماخوردگی خوب است؟ در رساله ذهبیه امام رضا(ع) توصیه شده است که در ماه آخر زمستان سیر مصرف شود.در حدیثی از پیامبر اکرم(ص) نیز آمده است که می فرمایند: سیر بخورید و با آن مداوا کنید. یعنی حضرت هم توصیه به مصرف غذایی و هم دارویی سیر می کنند.هم چنین می فرمایند: درمان هفتاد بیماری در سیر است که بنا به نظر محققان کلمه هفتاد دلیل بر کثرت است؛ یعنی سیر بسیاری از بیماری ها را درمان می کند. در حدیث دیگری نیز پیامبر اکرم(ص) به حضرت امام علی(ع) توصیه می کنند که سیر بخورید و اگر من هم با فرشته هم سخن نمی شدم سیر می خوردم.