باید و نبایدهای شیوع تب مالت در فصل گرما


‌یک متخصص بیماری‌های عفونی معتقد است: تنها دو درصد از موارد تب مالت در انسان منجر به مرگ می‌شود.

به گزارش لقمه، دکتر بابک صیاد با اشاره به شیوع بیماری تب مالت در فصل گرما، این بیماری را یکی از مهمترین بیماری‌های مشترک بین انسان و دام خواند که در فصل گرما با افزایش زاد و ولد دام‌ها بیشتر می‌شود.

وی ادامه داد: تب مالا عمدتا از طریق فرآورده‌های گوشتی و لبنی آلوده به انسان منتقل می شود، اما تماس مستقیم نزدیک با دام نیز امکان ابتلا را ایجاد می‌کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با تاکید بر اینکه تب مالت از انسان به انسان منتقل نمی‌شود، تصریح کرد: اینکه گاهی این بیماری در تعدادی از افراد خانواده دیده می‌شود ناشی از مصرف فرآورده‌های دامی آلوده از یک منبع است.

صیاد، زمان بروز علائم تب مالت بعد از تماس با دام و یا استفاده از فرآورده‌های دامی آالوده را یک تا سه هفته عنوان و خاطرنشان کرد: تب، درد استخوانی، ضعف و بی حالی و تعریق از مهمترین علائم این بیماری است.

به گفته وی تب مالت می تواند ارگان‌های مختلف بدن از جمله کبد، دریچه قلب یا یک مفصل را نیز درگیر کند و باعث بزرگ شدن کبد و طحال شود.

این متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه مرگ تنها در دو درصد مبتلایان به تب مالت دیده می شود، افزود: اگر این بیماری به موقع درمان نشود می تواند ستون فقرات را درگیر کند و حتی موجب قطع نخاع شود.

صیاد گفت: برای درمان تب مالت داروهای مناسب در دسترس است و امکان درمان را در صورت تشخیص به موقع فراهم می‌کند.

وی در خصوص راهکار پیشگیری از تب مالت نیز اظهار کرد: توصیه می‌شود مردم در این فصل از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه و نامطمئن خودداری کنند و گوشت مورد نیاز خود را مراکز معتبر خریداری کنند.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6808 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۳۱ ارديبهشت بازدید: 2294 ساعت: 11:34 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
2 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
3 خاطره بازی مهاجرانی با پاک یادت نره ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ بهمن
4 خوردن فیبر کلید سلامت روده‌ها ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
5 نمایش مشروبات الکلی جرم است اما قانونی برای منع پخش ندارد! ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
6 ایران در جایگاه هشتم جهانی بازار حلال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
7 خوراک‌های محلی چگونه فراموش نشوند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
8 چالش‌ها و آسیب‌ها در صادرات زعفران ایرانی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان
9 افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
10 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
11 صنعت گاو شیری ایران در رقابت با برترین‌های جهان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  صبح و ظهر و شب امتحان چه بخوریم؟ سال‌ها پیش، وقتی ما مثل خیلی از خواننده‌های این صف...

  گردو، ماهی و روغن زیتون موثر در افزایش كلسترول خوب خون عضو هیات مدیره انجمن جراحان قلب ایران درباره نقش ت...

  رژیم غذایی مناسب برای دوران یائسگی اگر شما هم وارد دوره‌ی یائسگی شده باشید قطعاً با ع...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاهای قهرمان پرور کدامند؟ نگاهی داریم به رژیم غذایی 14 قهرمان انیمیشنی محبوب و بیماری هایی که با پیروی از این رژیم غذایی به احتمال زیاد از آنها دور می مانند. در کنار هر کدام از مواد غذایی که آنها در ذهن ما جا انداخته اند، یک دستور غذایی ساده و خوشمزه هم ما پیشنهاد داده ایم.
خطرات زیاده روی در مصرف این غذاهای خوب برخی از مواد غذایی ارزش غذایی بالایی دارند و برای سلامتی خوب هستند لذا توصیه به مصرف آنها می شود ولی همین مواد غذایی سالم وقتی به مقدار زیاد مصرف شوند برای بدن مناسب نیستند و سبب مشکلاتی می شوند.
آشنایی با خواص گوشت شترمرغ گوشت شترمرغ در دسته گوشت‌های قرمز طبقه بندی ‌می‌شود و از لحاظ ارزش غذایی از کم چرب‌ترین و سالم‌ترین نمونه‌های گوشت قرمز است و دارای فواید فراوانی است.
کی هوس چه خوراکی میکنیم؟ حتماً شما هم افرادی را دیده اید که بعضی مواقع هوس می کنند که نوعی خوراکی خاص مصرف کنند حتی بعضی اوقات خود ما نیز به مصرف بعضی غذاها تمایل پیدا می کنیم.